Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Konstituisan Savet za zanatstvo, stare zanate i preduzetništvo Privredne komore Vojvodine

Konstituisan Savet za zanatstvo, stare zanate i preduzetništvo Privredne komore Vojvodine

  • PDF

            Konstitutivna sednica Saveta za zanatstvo, stare zanate i preduzetništvo pri Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je danas u PKV, u cilju afirmacije zanatstva kroz samozapošljavanje, razvoj preduzetničkih ideja i zaštitu kulturnog nasleđa.

Za predsednika Saveta, izabran je Slavko Novaković, predsednik Udruženja zanatlija Novog Sada, a za zamenika predsednika Đorđe Radivojkov, vlasnik SZR Muški frizer „Sava“ iz Novog Sada. Ostali izabrani članovi Saveta su: Veljko Anđelić, sekretar Udruženja zanatlija Novog Sada, Dragoljub Repac, vlasnik menjačnice „Solo“ iz Kikinde i član Saveta Parlamenta preduzetnika Privredne komore Srbije, Jelena Arambašić Parežanin, sekretar Opšteg udruženja preduzetnika iz Subotice, Marija Radojčić, suvlasnik „Friški jazački sir“ iz Novog Sada i organizatorka Trga preduzetništva i Novosadskog noćnog bazara, Zoran Dišić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Subotica, Miroslav Đurić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin, vLuka Vujović, predsednik Opšteg udruženja zanatlija i ostalih preduzetnika Pančevo i Stevan Zarin, predsednik sekcije starih zanata iz Udruženja zanatlija Novog Sada.
            - Jedan od osnovnih zadataka ovog Saveta je i podizanje svesti o značaju očuvanja i unapređenja tradicionalnih vrednosti starih zanata, nematerijalnog kulturnog nasleđa Vojvodine i razvoja preduzetništva koje postaje sve važniji faktor u ukupnoj privrednoj aktivnosti naše zemlje. U tom pravcu, Savet će svoje aktivnosti usmeriti ka stvaranju što povoljnijeg ambijenta poslovanja i unapređenja položaja zanatlija i preduzetnika i promociji njihovih proizvoda i usluga - izjavio je Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga PKV.
            Na sednici je o značaju osnivanja Saveta i njegovoj ulozi, govorio i izabrani predsednik Saveta Slavko Novaković.
            - Formiranje Saveta vidim kao priliku i mesto za zajedničko delovanje u pravcu ostvarivanja osnovne statusne uloge i pozicije kako preduzetnika i njihovih udruženja, tako i privrednih komora u Vojvodini i Srbiji. Veoma je važno da se u ovom delu privrede čuje naše viđenje trenutne privredne situacije, kao i pravaca potrebnog zajedničkog delovanja - izjavio je Novaković.
            Dodao je da od Saveta očekuje da bude mesto usaglašavanja zajedničkih interesa i predlaganja mera za poboljšanje uslova poslovanja, ekonomskog položaja i organizacionog delovanja preduzetnika, a pre svega zanatlija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com