Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Cubo - mesto na kojem možete iskustiti potpun doživljaj

Cubo - mesto na kojem možete iskustiti potpun doživljaj

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Situiran na Sunčanom keju, neposredno uz čuveno kupalište na Dunavu, Štrand, Cubo Concept Bar & Restaurant, Novi Sad, postao je nezaobilazno mesto za svaku preporuku.

            U ugodnom enterijeru savremenog dizajna inspirisanim uzajamnim odnosom oblika kocke (cube) u prostoru, sa gotovo neprimetnom linijom razdvajanja od baštenskog prostora, koji potpisuje Deep House Group, uz intervenciju samog vlasnika, iskusnog ugostitelja, gospodina Borivoja Đurovića (Aqua Doria - Petrovaradin), gosti imaju priliku da iskuse doživljaj podstaknut konceptom zdrave hrane i umetničkom formom njene prezentacije.
            To je prepoznala Privredna komora Vojvodine koja je za dostignuti kvalitet u pružanju usluga u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti u 2017., ovom restoranu dodelila prestižno priznanje - Kapiju uspeha. Naredne godine priznanje za kvalitet došlo je i od Novosadskog sajma.
            Svakog septembra, šestu godinu za redom, organizuje se promocija novih jela i vinskih etiketa, uz pratnju dobre muzike - „Cubo fest“, koji je mimo očekivanja organizatora izrastao u elitni događaj čiji se klub poštovalaca progresivno širi.
            - „Cubo fest“ je pod nazivom „Paprika fest“ u restoranu „Paprika“ egzistirao dve, a poslednje četiri godine u ovom, Bogom danom prostoru - kaže menadžer restorana i jedan od organizatora manifestacije, gospodin Vladimir Baštovanov, koji uspeh samog događaja opravdava timom vrsnih kuvara koji predvodi Milan Radusin, te znalačkim izborom muzike maestra Aleksandra Dujina.
            „Cubo fest“ je referenca rada restorana koji je prerastao u ozbiljnu gastro-enološku priču, sa dva meseca ranije rezervisanim mestima za degustaciju posebno za tu priliku skrojenog slow food menija.
            - Ove godine predložili smo sedam novih jela, od kojih su gosti odabrali šest, a 22 vinarije su reprezentovale svoje proverene, ali i nove etikete, od kojih je 15, zahvaljujući feedback-u publike, našlo put do vinske karte - kaže naš sagovornik.
            Vinarije Aleksandrović, Radovanović, Kovačević, Matalj, Zvonko Bogdan, Temet, neke su od poznatih iz Srbije koja su predstavile svoja vina na festivalu. Ove godine imali su podršku „Podruma Vukoje 1982“ iz Trebinja i Vinarije „Benvenuti“, Motovun, Istra. Svoju ponudu iznela je i „Supernova“, zastupnik cenjenih svetskih brendova iz Italije, Francuske, Španije i dr., koja se mogu naći u ponudi restorana. Redovan učesnik festivala i ekskluzivna destilerija restorana je destilerija Premier, Novi Sad.
            „Cubo fest“ se na ovaj način predstavio kao ozbiljan kulturni događaj sa publikom specifičnog odnosa prema sličnim, koja u ovakvom happening-u traga za savršenim gastro-eno doživljajem, koji će u toku godine imati priliku da ponovi. 

Fotografije: Srđan Doroški

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com