Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turizam Vojvodine na Novosadskom sajmu

Turizam Vojvodine na Novosadskom sajmu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine tradicionalno nastupa Međunarodnom sajmu turizma, koji će od 03-05.10.2019. godine po 52. put biti održan u hali Master Novosadskog sajma.

            Na štandu Turističke organizacije Vojvodine, biće predstavljena kompletna turističke ponuda AP Vojvodine, a predstaviće se  30 lokalnih turističkih organizacija, opština, banja i drugih turističkih objekata iz cele Vojvodine. Gost na štandu Turističke organizacije Vojvodine biće Turistička organizacija Republike Srpske.  U aprilu ove godine potpisan je Protokol o saradnji između Turističke organizacije Vojvodine i Turističke organizacije Republike Srpske, koji ima za cilj povećanje broja posetilaca, a kroz kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda, zajedničke nastupe na domaćim i inostranim tržištima, kao i aktivnu marketing kampanju.
            Prvog i drugog dana sajma, u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine biće organizovana „Eno-gastronomska izložba”, gde će posetioci imati priliku da degustiraju tradicionalne vojvođanske specijalitete i autentična vojvođanska vina. Posetiocima će se u okviru ove izložbe predstaviti mnogobrojna seoska domaćinstva, udruženja, proizvođači hrave, vinarije.
            U hali Master Novosadskog sajma, 04.10.2019. sa početkom u 10 časova biće održana konferencija pod nazivom „Problemi u profesiji turističkih vodiča u regionu - kako ih prevazići“. Organizacija skupa je deo projekta, koji je pokrenula Asocijacija turističkih vodiča Srbije uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija - Sektora za turizam, Turističke organizacije Vojvodine i Centra za obuku turističkih vodiča Profesionalac, Futurizam doo. Akcenat skupa je stavljen na međusobno umrežavanje, saradnju i razmenu iskustava, kao i definisanje glavnih problema vodičke službe na Balkanu, a sve u cilju podizanja kvaliteta rada lokalnih turističkih vodiča.
            Zemlja partner 52. Međunarodnih sajmova LORIST je Mađarska.
            U hali #Master” će se pored Turističke organizacije Vojvodine predstaviti više od 40 turističkih organizacija, banje iz Srbije, Mađarske i Slovenije. Priprema se nacionalna izložba Crne Gore, dok će Hrvatska promovisati parkove prirode. Bogatu ponudu turističkih aranžmana predstaviće agencije pod okriljem YUTE, kao i članice Udruženja receptivnih agencija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com