Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE VIŠE POSETILACA I ODLIČNA PRODAJA OBELEŽILI LORIST

VIŠE POSETILACA I ODLIČNA PRODAJA OBELEŽILI LORIST

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Međunarodne sajmove „Lorist“, od 2. do 6. oktobra, na kojima je nastupilo više od 500 izlagača iz 20 država, videlo je oko 35.000 ljudi, odnosno 15 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Odlična prodaja na Sajmu lova i ribolova, povezivanje ponuđača i kupaca na Sajmu turizma, sklapanje konkretnih poslova na Sajmu ekologije i promocija školskog sporta pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, obeležili su najlepše priredbe Novosadskog sajma.

            Na 52. međunarodni sajam lova i ribolova, proizvođači, dileri i distributeri opreme i pribora za lov i ribolov, kao i sportskog i lovačkog naoružanja došli su da prodaju i sa Sajma su otišli zadovoljni. Među prvima, prodati su najskuplji eksponati, američka puška Baret za 13.500 evra, mašinica Stella za 77.400 dinara i štapovi Lesat, plaćeni 64.000 dinara.
            Izlagači za prodaju kažu da je neuporediva u odnosu na prošlogodišnju. Na štandu Capriola prodato je više od 20 pušaka, a interesovanje je bilo najveće za skuplje modele. Zastava oružje je prodala 28 poluautomatskih lovačkih karabina i repetirki. Na štandu požarevačkog Top gana, prodali su oko 50 primeraka oružja, najviše vazdušnih pušaka. Meteor stil je imao kupce za dvadesetak cevi. Grinsport je na Loristu prodao 12 pušaka i po četrdesetak mašinica i štapova. Zadovoljni su i na štandu Eurofiša. Krušik se posle 13 godina vratio na Lorist, s namerom da promoviše reprivatizovanu Fabriku municije. Kako kažu, u tome su uspeli, a prodajom municije više su nego zadovoljni.
            Predstavnici Mađarske - Zemlje partnera Sajmova „Lorist“, nastup na Novosadskom sajmu ocenju kao izuzetno uspešan. Najveće interesovanje bilo je za banje i klimatska lečilišta, koja nisu dovoljno poznata građanima Srbije, poput Banje Mako ili Orošhaza. Predstavili su se i proizvođači i distributeri opreme za lov i ribolov, čiji proizvodi će se zahvaljujući dogovorima na Sajmu uskoro pojaviti i u prodavnicama u Srbiji. Poseban segment bila je najava Svetskog sajma lova i prirode koji će biti održan u Budimpešti 2021 godine. Tim povodom, bilo je izloženo i nekoliki trofeja izuzetnih primeraka, kako bi se dočaralo ono što očekuje posetioce  Izložbe „Jedinstvo s prirodiom“.
            Na B2B sastancima u okviru Sajma turizma, učestvovale su  turističke agencije i organizacije, privredne komore, velnes i spa centri, hoteli, kompanije, turoperatori, a učesnici su bili iz 21 zemlje: Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Češke, Danske, Gruzije, Italije, Mađarske, Maroka, Nigerije, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Tunisa, Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kada je reč o destinacijama u našoj zemlji stranci su najviše zainteresovani za termalne banje, kao i boravak u očuvanoj prirodi s akcentiom na ponudu Zlatara i Golije, ali i istorijske spomenike i manastire.
            Pokrajinska vlada je tokom Sajma promovisala aktivnosti i mere koje sprovode Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Pokajinski sekretarijat za sport i omladinu.
            Sajam ekologije je uz sručne tribine i edukacije, kao i sprovođenje akcije separacije otpada, imao i konkretnu ponudu proizvoda i usluga. Logičan sled su onda i konkretni poslovi sklopljeni na Sajmu.  Tako je Algo Tehnology postigao dogovore sa direktnim kupcima, ali i otpočeo pregovore o plasiranju fermentora Algo kompostera na tržište Rusije. Predstavnici Borplastike su uspostavili saradnju sa firmama iz Nemačke i Makedonije.
            Treći Sajam sporta, organizovan pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, okupio je više od 150 izlagača. Akcenat je bio na promociji projekta “Sport u škole”. Održana su brojna takmičenja i promocije gotovo svih sportova. U svim aktivnostima pored više od 1.500 učenika osnovnih škola iz Opštine Novi Sad, učestvovalo je još oko 820 sportista. U okviru 25. memorijala u rvanju grčko-rimskim stilom “Jovan Bogić Pufika” održane su pokazne vežbe, sparingovanja, kao i kvalifikacione borbe. Najbolji rvač turnira je Vinko Kadečka iz RK Petrinja, dok je  najuspešniji klub RK Novi Sad. Na Manježu Novosadskog sajma održan je 10. međunarodni Kup Sajma sporta, koji je i u kalendaru Svetske konjičke federacije. U četiri kategorije učestvovalo je 20 klubova sa 100 konja i 70 jahača iz četiri zemlje. Sajam su posetili i brojni poznati sportisti. Među njima i Slobodan Kovač, selektor Odbojkaške reprezentacije Srbije, Vuk Todorović, Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Mitar Palikuća, Ana Prvulović…
            Na ocenjivanju kvaliteta hotelsko-ugostiteljskih objekata i usluga, bilo je više od 150 učesnika iz devet zemalja. Apsolutni lider kvaliteta je Hotel Fontana u Vrnjačkoj Banji. Dva vrhunska priznanja su ostala u Novom Sadu - Veliki šampionski pehar je otišao u Hotel Prezident, a Srebrni šampionski pehar je pripao Hotelu Šeraton.
            Na Porodični dan, u petak, 4. oktobra, celoj porodici je bilo omogućeno da poseti Sajmove po ceni jedne ulaznice. U saradnji sa izlagačima, organizovana je Poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama, sa više od 60 nagrada. Premija je bila dar Novosadskog sajma, doček Nove godine u Budimpešti. Među nagradama su se našli izleti, putovanja, splavarenja, krstarenja, garderoba, alat, oprema za lov i ribolov, bicikl, vaučeri za restorane..
            Generali Osiguranje Srbija, generalni sponzor Međunarodnih sajmova „Lorist“, promovisalo  je putno osiguranje, kao i sve proizvode i usluge u oblasti osiguranja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com