Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička Vojvodina predstavljena u Novom Sadu, sledi Beograd

Turistička Vojvodina predstavljena u Novom Sadu, sledi Beograd

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine nastupila je na minulom Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu , na kome je predstavila kompletnu turističku ponudu Pokrajine. Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji učestvovalo je oko 220 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Republike Srpske, Rumunije i drugih zemalja. Centralne teme su bile banjski, spa i velnes turizam. Zemlja partner ovogodišnjih sajmova LORIST bila je Mađarska.

            Na štandu TO Vojvodine  predstavilo se još 30 lokalnih turističkih organizacija, opština i drugih turističkih objekata, a gost na štandu Turističke organizacije Vojvodine bila je Turistička organizacija Republike Srpske.
            Prve sajamske večeri, organizovana je svečana večera u saradnji sa Novosadskim sajmom za sve učesnike sajma u kulturnoj stanici „Svilara”.
            Tokom prvog i drugog dana Sajma pažnju posetilaca štanda Turističke organizacije Vojvodine privukla je i „Eno-gastronomska izložba“, u okviru koje su zainteresovani mogli da vide, probaju i bliže se upoznaju sa karakterističnim vojvođanskim proizvodima i specijalitetima, kao što su vina, rakije, med, čvarci, testenine i ukusna jela. U skladu sa temom ovogodišnjeg Sajma, primećeno je značajno interesovanje posetilaca za banje Vojvodine i puteve cikloturizma.
            Turistička organizacija Vojvodine već za nedelju dana (15.-16.10.2019. godine) organizuje manifestaciju „Dani Vojvodine” u Beogradu. Manifestacija ima već tradiciju održavanja u Beogradu, naime, ovo je sedmi put da se održava u ovom gradu. Ove godine, mesto održavanja manifestacije je restoran Velika Skadarlija. Ispred navedenog restorana, oba dana održavanja manifestacije,  u periodu od 12-20 časova, biće predstavljena celokupna turistička ponuda, lokalne turističke organizacije, kao i brojni privrednici, sa područja AP Vojvodine. Posetioci će imati priliku da probaju autentične vojvođanske specijalitete i istovremeno uživaju uz zvuke tamburaškog orkestra „Od Baha do sevdaha”.
            Događaj će imati i takmičarski karakter. Naime, prvog dana održavanja manifestacije, u bašti restorana „Velika Skadarlija“ biće organizovano takmičenje medija u kuvanju riblje čorbe. Novinarske ekipe će imati priliku da pokažu svoje kulinarske veštine, dok najbolje očekuju vredni pokloni. Istog dana, u večernjim časovima u istoimenom restoranu biće održano Vojvođansko veče.
            U sredu, 16.10.2019. godine, u periodu od 13-15 časova, u hotelu „Metropol Palace“, u Beogradu održaće se panel „Riznica ukusa Vojvodine”. Na panelu će govoriti predstavnici istraživačkog tima, predstavnici  Slow food projekta, predsednik IO DDOR osiguranja g-din Markeđani. Na ovom događaju će se takođe predstaviti proizvođači koji su predstavljeni u brošuri „Riznica ukusa Vojvodine”.

            Više fotografija na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.2940783679268439&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com