Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Međunarodna konferencija Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu

Međunarodna konferencija Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            U okviru obeležavanja značajnog jubileja - 60 godina postjanja Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, organizovana je međunarodna naučna konferencija pod nazivom „Međunarodna konferencija o naprednoj proizvodnji i preradi (Internetional Conference on Advanced Production and Pocessing - ICAPP)“.

            Svečano otvaranju konferencije održano je u četvrtak, 10.10.2019. godine u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Tom prilikom prisutnima su se obratiti: prof. dr Stevan Stankovski, prorektor za nauku na Univerzitetu u Novom Sadu, prof. dr Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu i prof. dr Senka Vidović, prodekan za nauku na Tehnološkom fakultetu Novi Sad.
            ICAPP je naučna konferencija u čijem su fokusu istraživanja koja se tiču savremene proizvodnje i prerade u različitim oblastima tehnologije. Matična institucija ICAPP-a je Tehnološki fakultet Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu, a prvom ICAPP konferencijom je obeleženo 60 godina od osnivanja Tehnološkog fakulteta Novi Sad.
            Prvi ICAAP je okupio preko 300 naučnika, istraživača i profesionalaca iz celog  sveta, koji će u dva dana konferencije, 10-11.10.2019. godine, imati priliku da predstave svoja najnovija dostignuća iz oblastima kojima se bave. Predavači na prvom ICAPP-u su eminentni stručnjaci i naučnici iz 22 zemlje sveta među kojima su SAD, Nemačka, Španija, Portugalija, Engleska, Italija, Rusija i mnoge druge.
            Prvi ICAPP posvećen je najnovijim dostignućima i otkrićima u oblasti prehrambene tehnologije, biotehnologije, farmaceutskog inženjerstva, inženjerstva materijala, naftno i petrohemijskog inženjerstva, inženjerstva životne sredine, hemijskog inženjerstva i održivog razvoja. Glavni cilj konferencije je predstavljanje najnovijih rezultata i dostignuća u okviru tema konferencija. Pored toga, cilj konferencije je da okupi stručnjake i naučnike iz različitih oblasti tehnologije i da inicira njihovu diskusiju i umrežavanje, stvaranje novih ideja, kreiranje zajedničkih istraživanja i novih projekta. ICAPP je međunarodna konferencija koja će se održavati svake druge godine na Tehnološkom fakultetu Novi Sad. Naredni ICAPP biće organizovan 2021. godine.
            Više o ICAPP konferenciji možete pogledati na sledećem linku: http://www.tf.uns.ac.rs/site/index.php/sr-lat/general-information
Kompletan program ICAPP konferencije možete pronaći na sledećem linku:
http://www.tf.uns.ac.rs/site/dokumenta/icapp/programme.pdf.

Tamara Krstić
Menadžer za odnose sa javnošću i marketing

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com