Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Udruženje žena „Vredne ruke”, Botoš

Udruženje žena „Vredne ruke”, Botoš

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Udruženje žena „Vredne ruke“ iz Botoša osnovano je 2007. godine. Žene su se okupile kako bi u najboljem svetlu prezentovale svoje mesto i svoje radove, ali i kako bi izdvojile vreme koje će posvetiti sebi, druženju i putovanjima. 

            Botošanke su čuvene po banatskom kulinarskom specijalitetu gibančicama. Odlične su kuvarice i majstori za tradicionalne kolače. Uživaju da se okupe i zajedno kreiraju različite suvenire koje prodaju na manifestacijama širom Vojvodine.
                Svake godine već tradicionalno organizuju Uskršnju izložbu jaja koja na kvalitetan način animira i mališane iz sela. Krajem juna ukusnom domaćom večerom dočekuju veslače Tamiške regate na Botoškoj čardi. Učestvuju i na brojnim manifestacijama širom Vojvodine gde izlažu svoje radove, i gde se obavezno traži botoška gibančica više.  
            Međutim, nemaju adekvatno uređen prostor za ove aktivnosti, pa se nadaju da će donacijama kroz projekat „Jaka žena - snažno selo” obezbediti sredstva za adaptaciju zajedničkih prostorija Udruženja, kojima nedostaje mokri čvor, grejanje, stolarija…
            Na ovaj način daćemo grupi entuzijasta vetar u leđa, osnažiti jednu ruralnu zajednicu i pružiti dobar primer svima oko nas!

Udruženje žena „Vredne ruke"/„Vredne Ruke" the Association of Women
23243 Botoš, Ul. T. Markovića75
Kontakt/Contact: Ksenija Grujić, +381 (0)23 877 552; +381 (0)62 858 09 73 
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com