Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prvi Donatorski fruštuk na Međunarodni dan seoskih žena

Prvi Donatorski fruštuk na Međunarodni dan seoskih žena

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Povodom Povodom 15. oktobra - Međunarodnog dana seoskih žena, u holu Pokrajinske vlade, Informativni centar za poslovnu sertifikaciju i standardizaciju - BSC, u okviru projekta „Jaka žena - snažno selo“, uz podršku Vlade APV, organizovao je prvi „Donatorski fruštuk“, čiji je cilj bio predstavljanje 15 udruženja žena sa sela i prikupljanje sredstava za nastavak njihovog rada.

            U ime Pokrajinske vlade učesnice i organizatore „Donatorskog fruštuka“ pozdravio je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić. Obraćajući se prisutnima, Vuletić je rekao da je poslednjih godina primetan trend osnaživanja žena i programa podrške ženskom preduzetništvu. On je istakao da je Pokrajinska vlada kroz aktivnosti Zavoda za ravnopravnost polova i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova među prvima započela programe podrške.
            Osnaživanje žena u okviru programa Pokrajinske vlade ima cilj da se sačuvaju od zaborava tradicionalni vojvođanski poslovi i proizvodi, ali i da se mladima prenesu prave vrednosti. „Želja nam je“, rekao je Predrag Vuletić, “ i da vama, vrednim ženama širom Vojvodine, pomognemo da se organizujete, pokažete svoje umeće i nađete način da prodajom svojih proizvoda pomognete svojim porodicama, kao što su žene oduvek činile.“
            Prvom „Donatorskom fruštuku“ prisustvovala je i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, koja je u izjavi za medije rekla:
            - Podrška ženama na selu, koje su danas prezentovale svoje aktivnosti u holu Pokrajinske vlade i pod sloganom "Jaka žena - snažno selo" jeste dovoljan razlog da se svi zajedno uključimo u njihovo osnaživanje.
            Ovaj prvi organizovani „Donatorski fruštuk", jeste jedan od načina da se kako sekretarijati Pokrajinske vlade, tako i privrednici i svi oni koji imaju mogućnosti, pomognu u onome što su predstavnice ovih 15 udruženja seoskih žena navele kao prioritete, a bogatstvo koje one nude u svojim udruženjima, bilo da se radi o poljoprivrednim proizvodima, bilo o turizmu, kulturi i svim drugim sadržajima, jeste pravo blago koje one stvaraju - naglasila je Miloševićeva.

Izvor: Pokrajinska vlada APV

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com