Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Stevan Baluban: Gljivarenje u selu LUKA u okolini Bora

Stevan Baluban: Gljivarenje u selu LUKA u okolini Bora

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Gljivari Gljivarskog društva Novi Sad. zajedno sa svojim kolegama gljivarima iz Srbije proveli su ispunjen vikend u selu Luka u okolini Bora, i u Planinarskom domu Stol u blizini istoimenog vrha planine u blizini. Bili smo gosti Gljivarskog Društva „Gljivarka" Bor. Družili smo se, vozili traktorom, šeteli i pomalo gljivarili. Zbog suše, gljiva nije bilo puno, ali sve je to deo našeg hobija. U selu Luka postavili smo i njihovu prvu izložbu gljiva.

            Već tradicionalno, naše mlade gljivarke bile su veoma maštovite u smišljanju kako da podvale Momi neku gljivu koju su malo doterale, da je determiniše. Moma se nije zbunio, ali neki manje iskusni pripravnici za determinatore ipak jesu.
            Kada smo krenuli kući svratili smo do Rajkove pećine u blizini Majdanpeka, vozili smo se i pored Dunava, koji je u blizini Đerdapa širok skoro kao more. Svratili smo i do obnovljene tvrđave Golubac.
            Kako smo se proveli možete pogledati na fotografijama koje slede: https://www.facebook.com/stevan.baluban.1/media_set?set=a.399235987665294&type=3.
 

Stevan Baluban,
GDNS

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com