Tue09262023

Poslednja izmena:12:33:25 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO UNAPREĐENJE MERA POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA OSOBA SA INVALIDITETOM

UNAPREĐENJE MERA POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA OSOBA SA INVALIDITETOM

  • PDF

            Udruženje „Čepom do osmeha" sprovodi projekat „Unapređenje mera politike zapošljavanja osoba sa invaliditetom", koji podržava Gradska uprava za omladinu i sport u okviru programa Socijalna politika prema mladina.

            Projekat prepoznaje nevladin sektor kao partnere državnom organu, te stvara sveobuhvatan i sistemski model koji omogućava uključivanje svih relevantnih aktera u stvaranju uslova za razvoj i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom kroz kreiranje, implementaciju i praćenje mera politike zapošljavanja.
            Takođe, pokazuje kako kroz primere dobre prakse pojedine nevladine organizacije u saradnji sa državnim institucijama mogu da učestvuju u uspostavljanju podrške zapošljavanju osoba sa invaliditetom i smanjenju diskriminacije/unapređenje antidiskriminacionih mera kod potencijalnih poslodavaca.
            Imajući u vidu da je jedan od strateških ciljeva mera politike povećanje obuhvata lica i
efikasnosti programa i mera aktivne politike zapošljavanja prema kategorijama tražilaca zaposlenja koja imaju nepovoljniji status na tržištu rada, među kojima su i mladi sa invaliditetom, projekat podržava širenje usluga namenjenih osobama sa invaliditetom koje
zajedno sa drugim merama potencijalno i suštinski povećavaju stepen njihove socijalne i radne uključenosti, te doprinose konkurentnijem zapošljavanju ove kategorije.
            Stoga Udruženje  „Čepom do osmeha" organizuje okrugli sto na ovu temu, u Ćirpanovoj ulici broj 25, u Novom Sadu, u ponedeljak 21.10.2019 godine sa početkom u 10h kako bi polali poruku da su osobe sa invaliditetom ravnopravni deo društva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com