Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Francuski Putujući studentski sajam na Filozofskom fakultetu

Francuski Putujući studentski sajam na Filozofskom fakultetu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            U saradnji sa Campus France, francuskom agencijom koja se bavi promocijom francuskog visokog školstva, mobilnošću i prijemom inostranih studenata, Francuski instituti iz zemalja Zapadnog Balkana organizuju novi „Putujući studentski sajam“. Ove godine srpsko izdanje sajma održaće se u četvrtak, 24. 10. 2019. godine, sa početkom u 10 časova, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. 

  
            Sajam će okupiti predstavnike francuskih univerziteta, Ecole Polytechnique, Sciences-PO, INSA iz Ruana, Univerzitet Lion 1, IUT Montpellier, ESFAM, predstavnika Frankofone Univerzitetske agencije (AUF), rukovodioce frankofonih studijskih programa u Srbiji i na Balkanu, kao i sve važne univerzitetske aktere iz svih zemalja učesnica.       
            Studenti će imati mogućnost da prisustvuju prezentacijama raznih programa stipendija kao i tematskim predavanjima i dobiju sve korisne informacije o studijama u Francuskoj kao i o frankofonim studijskim programima na Balkanu.
            Predstavnici francuskog i srpskog visokog obrazovanja, imaće, sa svoje strane, mogućnost za umrežavanje kroz direktne susrete i razmene. Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji tom prilikom otvaraju novi konkurs za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za univerzitetsku 2020/2021. godinu koji će trajati do 16. marta 2020.  

Tomislav Bukatarević

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com