Tue09262023

Poslednja izmena:12:33:25 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Zaštita životne sredine - sada, danas i ovde

Zaštita životne sredine - sada, danas i ovde

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            U Humanitarno ekološkoj organizaciji „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada nakon višegodišnjeg zajedničkog uspešnog sprovođenja akcije smatraju da je došlo vreme da prošire okvire svoje delatnosti i da nastave sa ekološkim osvešćivanjem okruženja i podsticanja na razmišljanje o reciklaži, sortiranju čvrstog otpada i zaštiti životne sredine u svim oblastima i segmentima života.

            Predsednica Udruženja „Čepom do osmeha”, dipl. ekolog Vanja Petković, kaže da se u tom cilju organizuje i prvi skup na temu implementacije principa zaštite životne sredine u oblasti socijalnog preduzetništva pod nazivom „EkoSoP", koji će se održati u četvrtak, 24. oktobra 2019. godine, sa početkom u 10 časova, u hotelu Sheraton, u Novom Sadu.
            Gospođa Petković posebno ističe što se skup organizuju u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom, Departmanom za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, i neki od govornika biće i profesori sa pomenutog Departmana, čime se celom događaju daje akademska dimenzija.
            Zahvaljujući prijteljima akcije iz hotela Sheraton, koji su odlučili da im ustupe salu, učesnici skupa će imati priliku da na jednom mestu čuju relevantne stručnjake iz oblasti koja se tiče svih nas. Događaju će prisustvovati direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Filip Radović, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Pavle Počuč, predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.
            Posetiocima će se obratiti i predstavnici JKP „Čistoća" Novi Sad, predstavnici reciklažnih centara, predškolskih ustanova, pedagozi, kao i predstavnici korporativnih sistema - dm drogerie markt Srbija i Garnier.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com