Sun05312020

Poslednja izmena:08:36:32 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA FIMEK POZIVA NA PREDAVANJE PROGRAMIRANJE U OBLAKU

FIMEK POZIVA NA PREDAVANJE PROGRAMIRANJE U OBLAKU

  • PDF

            U sredu, 30.10.2019.godine sa početkom od 18 časova u Amfiteatru „Prof.dr Slavko Carić“ na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment (Cvećarska br. 2) održava se tribina pod nazivom „Programiranje u oblaku“ . Gost/predavač je prof. dr. Srđan Vukmirović, vanredni profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

            Predavanje obuhvata osnove razvoja aplikacija u oblaku (cloud programming), sa osvrtom na praktičnu primenu i upotrebnu vrednost u svakodnevnom životu. Predavanje će omogućiti prisutnima da sagledaju širu sliku i mesto koje programiranje, i IT industrija u globalu, danas ima u Srbiji i u svetu.
            Predavanje je prilagođeno različitim novima znanja.
            Sa stručnog aspekta, predavanje obuhvata upoznavanje sa arhitekturom programskih rešenja za razvoj aplikacija u oblaku (cloud programming). Ovaj pristup predstavlja najnoviji trend u razvoju veb aplikacija, kao i mobilnih aplikacija. Primenom računarstva u oblaku postiže se veća skalabilnost i dostupnost rešenja, a sa druge strane smanjuju se početna ulaganja i cena mesečnog održavanja sistema.
            Organizaciju događaja potpisuju UG Dobitnik, Gradska uprava za sport i omladinu i Kancelarija za mlade - Grad Novi Sad. Partneri su firme: Art of Design PR i NS Web Development DOO.
            Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane, a ulaz je slobodan.

Msr. Dijana Borenović,
Direktor marketinga i PR menadžer
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar