Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA MANIĆ TISA 63 - UPOZNAJTE ZIMSKOG BAKALARA

MANIĆ TISA 63 - UPOZNAJTE ZIMSKOG BAKALARA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

            Zimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj okupiće rekordan broj takmičara i gostiju na 8. Međunarodnoj ribolovačko-gurmanskoj manifestaciji „Manić-Tisa 63”, koja će se održati od 6. do 8. decembra 2019. u Novom Bečeju.

            Zimi kada većina ribolovaca odlaže svoj pecaroški pribor, ovde kod nas zahvaljujući ribi fenomenu naših voda, Lota-Lota (lat.) ili Manić, prava sezona tek počinje i praktično zahvaljujući maniću nikad se ne prekida.
            Ima li lepšeg načina za stravstvene ribolovce da zaokruže ribolovačku sezonu!? Prijavite se!
            Takmičenje u pecanju manića (pojedinačno) ……. 2.400 dinara (20 eur za strance) - u cenu kotizacije uključeno je degustacije hrane u kampu, učešće na takmičenju i svečana večera u hotelu. Nije uključeno prenoćište i piće u kampu.
            Takmičenje u nadevanju kobasica (ekipno) ……. 3.500 dinara - ekipe dobijaju 5 kg svežeg svinjskog mesa, 10 metara creva za nadevanje, PVC posudu i uređeno takmičarsko mesto. Nije uključena svečana večera u hotelu i piće u kampu. Svečana večera u Hotelu “Tiski cvet” - 1.500 dinara po osobi
            Učestvuj, pokaži se - uradi sam!
            Uporedo sa takmičenjem u pecanju na obali će se odvijati još jedna manifestacija „Tradicionalni vojvođanski disnotor” sa prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način i pripremom svinjokoljskih specijaliteta.

Svima onima koji se ne takmiče u pecanju manića, omogućili smo uz simbolično učešće da uživaju u neograničenoj konzumaciji specijaliteta tipičnih za svinjokolj kao što su vrući čvarci, svinjski paprikaš, ražnjići, kobasice, krompirača, banatske lepinje… sve to uz vrhunsko domaće vino i domaću rakiju.
            U sklopu manifestacije „Tradicionalni vojvođanski svinjokolj”, u akciji „Uradi sam”, gosti imaju mogućnost sami da spreme specijalitete od svežeg svinjskog mesa baš onako kako najviše vole.
            Za tu priliku uredićemo specijalne amfiteatre od slame i logorsku vatru a čitava scenografija biće posebno uređena u stilu starinskog seoskog dvorišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com