Sat09262020

Poslednja izmena:09:21:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama

Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            XIII Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama (Forum), pod nazivom „ENERGETSKA DIGITALNA PERSPEKTIVA SRBIJE“ održaće se Novom Sadu 29. i 30. oktobra.
            Na plenarnoj sesiji koja počinje u utorak, 29. oktobra u 09.30 časova, u salama 5 i 6 Kongresnog centra Master Novosadskog sajma, učesnicima Foruma obratiće se predstavnici Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine i gostiju Foruma. Nakon Plenarne sesije sa temom „ENERGETSKA DIGITALNA PERSPEKTIVA SRBIJE”, biće održane dve radne sesije, prva na temu ENERGETSKE STRATEGIJE, a druga na temu ENERGIJA I DIGITALIZACIJA ZA PAMETNU BUDUĆNOST.

            Forum će biti nastavljen u sredu, 30. oktobra,od 9h u Velikoj sali Privredne komore Vojvodine, Hajduk Veljkova broj 11. Tada je na redu treća sesija pod radnim nazivom REALIZOVANI PROJEKTI U OBLASTI DIGITALNIH ENERGETSKIH INTEGRACIJA, ENERGETSKE EFIKASNOSTI, OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE I UPRAVLJANJA ENERGIJOM, dok je četvrta u organizaciji Društva za KGH Srbije pri SMEITS RASHLADNA TEHNIKA - TRENDOVI, ISKUSTVA, PRIMENA.
Predlog zaključaka Foruma i svečanost zatvaranja skupa je oko 14h.
            Ovaj, trinaesti po redu, najuticajniji energetski skup u Jugoistočnoj Evropi, održava se pod pokroviteljstvom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i u organizaciji Instituta za evropske poslove iz Diseldorfa i Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad. Forum će, pored više od četiri stotine učesnika, predstavnika Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade, nacionalnih energetskih institucija i kompanija, okupiti i brojne najviše zvaničnike Energetske zajednice, energetskog sektora vlada zemalja iz regiona i predstavnike svetskih institucija i Evropske Unije, ambasadore i čelnike međunarodnih misija akreditovanih u Republici Srbiji, kao i više desetina liderskih internacionalnih i domaćih kompanija iz oblasti energetike, koji će ličnim obraćanjem uzeti učešće u dvodnevnom radu ovog događaja.
            Kao na prošlogodišnjem, i na ovom Forumu, dodeliće se visoka jedinstvena priznanja „TOP ENERGY 2019“ za vanredan doprinos razvoju sektora energetike, jačanju energetske bezbednosti i za ovogodišnje najuspešnije realizovane projekte iz oblasti energetike u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi. Priznanja će biti dodeljena laureatima u sklopu završnice plenarne sesije i svečanog otvaranja (utorak između 10 i 10,30h).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar