Sun01172021

Poslednja izmena:11:46:36 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Vojvođanski vinari na Festivalu vina Hedonist - Gourmet&Wine u Opatiji

Vojvođanski vinari na Festivalu vina Hedonist - Gourmet&Wine u Opatiji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Na poziv HGZ-Županijske komore Rijeka, Privredna komora Vojvodine (PKV) je sa Vinarijom „Zvonko Bogdan“ iz Subotice i Vinarijom „Vinum“ iz Sremskih Karlovaca,  učestvovala na Međunarodnom festivalu vina pod nazivom „Hedonist - Gourmet & Wine“, koji je održan u kristalnoj dvorani Hotela „Kvarner“ u Opatiji 25. i 26. oktobra 2019. godine.

            Vojvođansku delegaciju predvodila je Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam PKV, koja je tom prilikom izjavila da su predstavnici vojvođanskih vinarija izrazili zadovoljstvo ukupnom organizacijom festivala vina i mogućnošću koja im je pružena da se predstave na tržištu Hrvatske.
            - Interes naših vinarija je da što više razvijaju vinski turizam i da što više turista dovedu u svoju vinariju. Moram da napomenem da je u prethodnom periodu primetan  trend rasta dolazaka turista iz Istre u Vojvodinu, tako da je nastup naših vinara na ovom festivalu bio prilika da se vinarije predstave i u turističkom smislu - rekla je Dragica Samardžić.
            Festival vina i gastronomije okupio je 60 vinarija iz Hrvatske koji su na festivalu predstavili svoje najbolje proizvode, kao i vrhunske šefove hrvatske i slovenačke kulinarske scene.
            Vojvođanske vinarije su izazvale veliko interesovanje posetilaca kako za degustaciju vina, tako i za turističku posetu vinarijama. Vojvođanske vinare je posetio Marko Filipović, zamenik gradonačelnika Grada Rijeke i Stevo Karapandža, veliki gastronomski stručnjak.
            Predsednik PKV Boško Vučurević i predsednik HGK-Županijske komore Rijeka prof. dr Vidoje Vujić potpisali su Sporazum o saradnji u okviru 52. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu, u cilju unapređivanja dalje privredne saradnje, kao i stvaranje uslova za uspešno povezivanje privrednih subjekata. Tada je istaknuto da PKV sa Županijskom komorom Rijeka ima tradicionalno izuzetnu saradnju, a predstavljanje vojvođanskih vinarija u Opatiji prva je zajednička aktivnost ove dve privredne komore nakon potpisivanja Sporazuma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar