Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dan otvorenih vrata na novosadskom Filozofskom fakultetu

Dan otvorenih vrata na novosadskom Filozofskom fakultetu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo javnost da Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, u subotu, 2. novembra 2019. godine organizuje Dan otvorenih vrata koji će se odvijati od 10 do 13 časova u prostorijama Fakulteta.

            Učenicima srednjih škola, ali i široj javnosti, Fakultet će predstaviti studijske programe, istraživačke centre, bibliotečke resurse, kao i intelektualno-tehničke kapacitete Fakulteta da svoje programe realizuje.
            Posetioci će moći da se upoznaju sa dvadeset akreditovanih studijskih programa osnovnih akademskih studija, a planiran je niz interaktivnih radionica, simulacija, kvizova, predstavljanje studentskog života od učenja, predavanja i ispita, preko ishrane u menzi i stanovanja u studentskim domovima, do čuvenih studentskih žurki i filozofijada, ali i drugih stvari poput studentskog aktivizma, studentskih sportskih timova, studentskog pozorišta itd.
            Posetioci će u direktnom razgovoru sa aktivnim studentima moći da se upoznaju sa iskustvima o studiranju iz prve ruke. Pored toga, biće predstavljene i druge aktivnosti koje ilustruju bogatstvo i raznolikost obrazovne, naučne i kulturne delatnosti Filozofskog fakulteta.    Na kraju programa, nagrađivana dramska sekcija Filozofskog fakulteta će za sve posetioce izvesti predstavu „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ po tekstu Dušana Kovačevića.
            Filozofski fakultet ove godine slavi 65 godina postojanja i uspešnog rada i sa Poljoprivrednim fakultetom čini nukleus iz koga se kasnije razvio Univerzitet u Novom Sadu.

Tekst: Isidora Gordić Fisković,
Šef kabineta dekana Filozofskog fakulteta
Fotografije: Vukašin Živaljević

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com