Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Đuro Žiga: Značaj HUB-a za ostanak mladih u zemlji

Đuro Žiga: Značaj HUB-a za ostanak mladih u zemlji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

            Prisustvujući otvaranju Centra za društvene inovacije (SOCIAL INNOVATION HUB), prvog na teritoriji opštine Temerin, predsednik te opštine, gospodin Đuro Žiga, vidno zadovoljan, istakao je značaj realizacije ovakvog jednog projekta za ovu sredinu.

            HUB je zamišljen kao savremeno opremljen prostor namenjen mladim inovatorima i preduzetnicima, u kojem će se okupljati, družiti, imati mogućnost za realizaciju svojih inovativnih i poslovnih ideja, te podršku iskusnih kolega, kao i lokalne zajednice.
            Predsednik je označio ovaj Centar izuzetno važnim u procesu sprečavanja sve učestalijeg fenomena odliva mozgova, kao realnog, a nedovoljno iskorišćenog kapaciteta naše zemlje da zadrži mlade, obrazovane kadrove.
            - U Temerinu od danas počinje realizacija jednog važnog projekta regionalnog karatera. Rekao bih da je ovaj projekat postavljen prilično ambiciozno, ali imajući u vidu potencijale gospodina Zorana Pekeza, predsednika Vojvodina metals klastera (VMC), našeg domaćina, i njegovih saradnika, njegovo iskustvo i posvećenost radu, verujem da će zajedničkim snagama, ovaj projekat uspešno da privede punoj funkciji - rekao je gospodin Žiga i dodao:
            - Po meni je posebno značajno istaći činjenicu da će učešće u realizaciji ovog projekta uzeti mladi ljudi pred kojima je budućnost. Ako pokušam u nekoliko reči da smestim kontekst naših zajedničkih briga i problema, nas koji živimo na ovom prostoru, reći ću samo da se on ogleda u činjenici da dobar deo naših mladih sugrađana napušta ove prostore. Cenim da će ovakav pristup, najjednostavnije da kažem da im pomogne da ravnopravno učestvuju u utakmici sa svojim vršnjacima iz EU. Verujem da ćemo i mi, stanovnici Zapadnog Balkana u neko dogledno vreme da se pridružimo evropskoj zajednici naroda.
            Centar za društvene inovacije (SOCIAL INNOVATION HUB) otvoren je 25. oktobra
u Temerinu (Narodnog fronta 56) u okviru projekta EU-IMPACT-WB (EU inovacije, partnerstva, saradnja i transformacija na Zapadnom Balkanu) koji zajednički realizuju CREATE FUNDTION - Priština, ALBIZ FUNDATION, Skoplje, ENECA, Niš,  OKC Banja Luka, OPEN DOORS Tirana i VOJVODINA METALS KLASTER Temerin, organizacije koje se bave inovacijama, novim tehnologijama, transferom znanja, društvenim izazovima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com