Fri01152021

Poslednja izmena:11:46:36 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Vinarija Mačkov podrum najavljuje Dan mladog portugizera

Vinarija Mačkov podrum najavljuje Dan mladog portugizera

  • PDF

            Vinarija Mačkov podrum, Irig, upornošću i posvećenim radom, polako, ali sigurno, stvorila je pravu tradiciju proslavljajući Vinsku novu godinu, te će i ove godine, po 12. put, otvoriti prve boce s mladim portugizerom - svatovcem sa svim vinoljupcima koji žele da se pridruže. Osim što su prošle godine manifestaciju preselili u njihov Irig, ove godine imaju još jednu novinu, a to je da će se Dan mladog portugizera održati u petak, 22. novembra 2019. godine, od 17 časova.

            Đurđica Jojić Novaković, izvršni direktor Vinarije Mačkov podrum, najavljuje da će se Vinska nova godina i ovoga puta obeležavati po uzoru ne samo na običaje koji potiču iz Francuske i Italije, već i po uzornu na običaje Fruške gore i Srema, kada je u ovo doba godine počinjala sezona svatova i slava, i prvo vino koje se pilo je bilo upravo svatovsko vino - svatovac.
            - Koncept događaja je posetiocima uveliko poznat - mlado vino portugizer svatovac se može besplatno degustirati i uživati u bogatom zabavnom programu - tamburaši, folklor, tango, poezija... Predstavnici Srpkse čitaonice iz Iriga će proglasiti pobednika na konkursu za najlepšu pesmu o vinu, na koji je stiglo preko 100 pesama iz Srbije i iz inostranstva.
            Proglasićemo i novog Viteza mladog portugizera. Do sada su ovu titulu poneli Aljoša Vučković, glumac; Žan-Danijel Ruh, švajcarski ambasador; Slobodan Trkulja, muzičar; Vanja Bulić, publicista; Zoran Kolundžija, izdavač; Jovan Maljoković, saksofonista, a ove godine to će biti Aleksandar Dunić, naš popularan televizijski i pozorišni glumac.
            Pored ovih starih sadržaja, zahvaljujući razumevanju i podršci opštine Irig, događaj će biti obogaćen koncertom tamburaškog orkestra Romansa, i izlaganjem i degustacijom vrhunskih delikatesa koje proizvode iriški preduzetnici (sirevi, mesne prerađevine, slatko i sl.) čime će se samo potvrditi da se Irig vratio na gastronomsku i vinsku kartu, ne samo Fruške gore i Srema već i cele Srbije - obavestila je Đurđica Jojić Novaković.
Evo i detaljnog programa 12. Dan mladog portugizera u Vinskoj ulici u Irigu:
17:00-17:20 Otvaranje 12. Mačkovog Dana mladog portugizera, koje će svojim nastupima uveličati operska pevačica Ana Sinicki i Folklorni ansambl KUD „Zmaj” iz Iriga.
Potom sledi proglašenje Viteza portugizera za 2019. godinu i otvaranje prvog bureta portugizera iz berbe 2019. godine, svira tamburaška banda „Rumske Lole” i nastup Folklornog ansambla KUD „Zmaj” iz Iriga.
Od 18:00-18:30 je proglašenje najlepše pesme o vinu za 2019. godinu (Srpska čitaonica iz Iriga), „Šetnja kroz nasleđe” (Udruženje Eustahija), Svira tamburaška banda „Rumske Lole”
Sremske doskočice - sremski pudar, Folklorni ansambl KUD „Zmaj” iz Iriga.
18:40-19:00 Proglašenje Miss portugizera za 2019. godinu.
Nagradna igra – izvlačenje nagrada
19:00-20:30 je koncert benda „Apsolutno romantično”.
            Organizatori poručuju: Sve vreme trajanja manifestacije je besplatna degustacija mladog portugizera svatovca, uz vrhunske delikatese iz Iriga i okoline: sirevi, suhomesnati i slatki proizvodi. Vidimo se u fruškogorskoj prestonici, Irigu, 22. novembra! Živeli!

Više na: www.mackovpodrum.co.rs

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar