Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Treća wellness & spa avantura u hotelu Metropol Palace Beograd

Treća wellness & spa avantura u hotelu Metropol Palace Beograd

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 15
  • Sledeća

            III Međunarodni Wellness & SPA Fest održan je u subotu, 09. novembra u hotelu „Metropol Palace“, u Beogradu, u organizaciji kreativnog tima Turističkog Sveta, privrednog društva za izdavaštvo, marketing, konsalting i inženjering - izdavača istoimenog stručnog časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam (od 2002. godine), visoko kotirinog u poslovnim krugovima, člana ALCO Group, na čiijem je čelu gospođa Ljiljana Rebronja, sa dugogodišnjim partnerom Wellness Akademijom Peđa Filipović - WAPF, od 2016. godine sa statusom nastavne baze za wellness specijalizante Visoke zdravstvene škole strukovnih studija  Univerziteta u Beogradu. Bila je to još jedna uzbudljiva šetnja kroz znane i neznane predele inovativnosti i kreativnosti darovitih pojedinaca koji su ovladali lepotom življenja u službi zdravlja, spremnih i sposobnih da svoja iskustva prenesu svima onima koji žele da ih slede.

            Ove godine fokus festivala je bio na „zdravlju iz vode“. Predstavljena je zvanična voda festivala - Tesla voda, čijom su kupovinom posetioci podržali najboljeg mladog srpskog triatlonca, Luku Jankovića iz Vrnjačke Banje.
            Svoje wellness & spa programe predstavile su brojne srpske banje i lečilišta, hoteli i centri za odmor i rekreaciju. Brojni gosti koji su ispunili Veliku salu „Metropol Palace“ hotela mogli su da čuju nformacije poput onih da na najatraktivnijoj turističkoj planinskoj destinaciji u Srbiji - Zlatiboru egzistira jedan hotel sa pet („Grand hotel Tornik“) i sedam sa četiri zvezdice, svi opremljeni wellness & spa centrima; predstavnici SB „Sokobanja“ iz Sokobanje, koju okružuju četiri planine i dva jezera, sa rekom koja prolazi kroz grad, imali su jedinstvenu ponudu satkanu od netaknute prirode, lekovitog faktora, termomineralnih voda; turističke vinjete hotela „Grey - Kopaonik“, sa bogatom wellness & spa ponudom u zagarantovanoj intimnijoj, gotovo porodičnoj atmosferi, nasuprot hotela „Izvor“ u Aranđelovcu, koji wellness &spa iskustvo uspešno povezuje sa kulturnim i duhovnim sadržajima. Godine 2012. hotel „Kraljevi Čardaci” Kopaonik dobio je priznanje „Wellness Zvezda” kao najbolji wellness hotel u Srbiji. Ovom prilikom prisutne je pozvao na „Buđenje životne energije“, a „Grand Hotel Tornik“, najluksuziniji u ovom delu sveta na doživljaj čarolije.
            Osim sjajnih prezentacija Banje Koviljače - Wellness centra Kovilje, SB „Merkur“ - Vrnjačka Banja, hotela „Fontana“  - Vrnjačka Banja, pet „Zepter“ hotela u Srbiji i Republici Srpskoj, posetioci su mogli da odaberu i iskuse razne masaže i tretmane, kao što je teenlifting, da čuju brojna predavanja o zdravlju i zdravoj ishrani, i „šumskom wellnessu“, da degustiraju proizvode poput bezglutenskog kačamaka firme Aleksandrija sa Fruške gore, dr Dajane Poleksić, Basket snek proizvode bez aditiva i konzervanasa, čajne mešavine u službi wellness-a na, za posetioce upriličenoj čajaci u 17:00.
            Predstavile su se i naše komšije, kompanija Dar Ljepoti iz Hrvatske u okviru koje posluje pet SPA centara na Makarskoj rivijeri, u Zagrebu i Dubrovniku.
            Masaža za bebe privukla je mlade i buduće mame, a osim joge za trudnice, posetioci su imali prilike da probaju meditaciju uz pokrete Kin-jo borilačke veštine. Oni stariji, bili su zainteresovani za tradicionalnu medicinu u wellness & spa svetu.
            Profesionalno, edukativno i sa osobnim šarmom program je vodio naš poznati voditelj Miša Ćirić.
Zvanično vozilo Festa bila je TOYOTA, a oni najradoznaliji su mogli i da je „isprobaju“.
Pokrovitelj festivala bilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
            Bila je ovo celodnevna aktivnost za razgibavanje podjednako i tela i intelekta, a ni duhovni aspekt nije zanemaren. Bila je gužva, ali se nismo gurali i mogli smo mnogo da saznamo, vidimo, usvojimo. Cilj ovog druženja bio je i upoznavanje i razmena kontakata. Najvažniji momenat Festa je bilo pružanje mogućnosti izbora svakom posetiocu, koji je došao zato što je osećao da treba da budu te subote na tom mestu, u želji da budu dovoljno isprovociran da počne da misli na svoje raspoloženje i svoje zdravlje, da wellness & spa prihvati kao potrebu, da se okrene kvalitetnoj hrani, prirodi, sebi...

Više fotografija na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.3024643354215804&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com