Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Novi Bečej i Budimpešta proširuju privrednu saradnju

Novi Bečej i Budimpešta proširuju privrednu saradnju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Svečano otvaranje Informacione  Kancelarije Trgovinske i industrijske komore Budimpešte u Novom Bečeju biće održano u ponedeljak, 18.novembra 2019. godine u 12 časova u Novom Bečeju u prostorijama nekadašnje vranjevačke opštine (adresa: Rajka Rakočevića br. 15 Novi Bečej).

            Trgovinska i industrijska komora Budimpešte i Opština Novi Bečej prioritetnim ciljem posmatraju proširenje saradnje dveju ustanova i dveju vlada. Međusobna saradnja će se realizovati iz sredstava prekogranične saradnje - IPA projekata, a šanse za nova sredstva su zajedničko nastupanje i apliciranje kod. EU fondova.
            Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović i Bornemisa Mikloš ( Bornemissza Miklós), potpredsednik Međunarodnog Kolegijuma i potpredsednik Trgovinskog sektora kao i poverenik Komore za saradnju sa zapadnim Balkanom Trgovinske i industrijske komore Budimpešte, će uz prisustvo velikog broja gostiju iz AP Vojvodine i Mađarske i medija, zvanično proglasiti početak rada Informacione Kancelarije budimimpeštanske trgovinske i industrijske komore u Novom Bečeju.
            Posredstvom ove Kancelarije će  Komora efikasnije koordinisati i razvijati ekonomsku saradnju sa lokalnim samoupravama, privrednicima i nevladinim organizacijama na teritoriji AP Vojvodine. Prisutni će se upoznati sa ciljevima  Trgovinske i industrijske komore Budimpešte kao i o planovima na utvrđivanju načina unapređenja i razvoja ekonomske saradnje, najpre, privrednika Republike Srbije i Mađarske na teritoriji AP Vojvodine..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com