Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Stara Pazova ima najbolji suvenir

Turistička organizacija Stara Pazova ima najbolji suvenir

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Na 12. Izložbi suvenira i turističkih publikacija koja je održana 14. novembra 2019. godine u Leskovcu u Kulturnom centru, Turistička organizacija opštine Stara Pazova osvojila je dve značajne nagrade: prvo mesto u kategoriji najbolji suvenir „Sremac i Sremica” i drugo mesto u kategoriji  turistička fotografija i kolekcija fotografija.
            Suvenir lutke „Sremac i Sremica” izradila je Irena Ivović iz Stare Pazove, po zanimanju arhitekta, koja radi kao nastavnica likovne kulture u OŠ „Boško Palkovljević - Pinki” u Staroj Pazovi. Lutke su autentične i ručno izrađene od raznih tekstilnih materijala, pored ukrasne imaju i upotrebnu vrednost.

            Nagrađene fotografije predstavljaju foto arhivu TOO, a takođe veliku zahvalnost za fotografije Dunava i belegiških ada dugujemo i našem sugrađaninu Dejanu Sklopiću iz Belegiša.
            Nakon trodnevnog žiriranja, petočlani žiri sastavljen od književnika umetnika i predstavnika Turističke organizacije grada Leskovca dodelio je nagrade najboljima u 11 kategorija. Pored promotivnog, ova manifestacija ima i takmičarski karakter, biraju se najbolji suveniri, publikacije, turističke mape, reportaže i fotografije. Na izložbi je učestvovalo 40 izlagača iz Srbije, Bugarske i Slovenije.
            Izložba suvenira i turističkih publikacija ima za cilj da promoviše turizam u Srbiji kroz izradu štampanog, propagandnog materijala i suvenira, a ove godine je po prvi put učestvovao i Zavod za kulturu, turizam i sport iz Slovenije. Izložba za posetioce trajala je od 14.do 15. novembra 2019. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com