Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe na seminaru o Međunarodnom humanitarnom pravu

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe na seminaru o Međunarodnom humanitarnom pravu

  • PDF

            Studenti četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu - Aleksander Jurkovnik, Milan Cvejanov i Đorđe Milić, učestvovali su na seminaru i radionici o Međunarodnom humanitarnom pravu koja je održana 13. i 14. novembra 2019. godine u organizaciji Crvenog krsta Srbije.

            Ovaj seminar organizovan je sa ciljem da se podstakne interesovanja studenata za ovu oblast, ali i bolje razumevanje i prihvatanje ove grane prava.
            Studenti su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima Crvenog krsta Srbije, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i razmene ideje i iskustva sa stručnjacima u oblasti međunarodnog humanitarnog prava, oficirima Generalštaba Vojske Srbije, predstavnicima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.
            U praktičnom delu, igrajući razne uloge, studenti su bili u situaciji i da „iskuse“ primenu pravila međunarodnog humanitarnog prava, okvalifikuju zamišljene oružane sukobe, kao i da u svojstvu stručnjaka odlučuju o primeni pravila, oslanjajući se na svoje poznavanje teorije i prakse.
            Za učešće na ovom seminaru studente su pripremale prodekanka za međunarodnu, doc.dr Marijana Mladenov i studentkinja demonstrator u nastavi, Mirjana Sentin.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com