Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE JUBILARNO TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

JUBILARNO TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Deseto, jubilarno takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 19. novembra 2019. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede učenika koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Laza Kostić“ , Karlovačke gimnazije i Računarske gimnazije „Smart“.

            Učenici su se takmičili u u kategoriji Zadata tema: „Život je večita borba. Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred.“ - Živojin Mišić., a studenti u kategoriji Zadata tema: „Vaša dela su besmrtna“ u znak sećanja na Cersku bitku.
            Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo pet članova: prof.dr Marko Carić, rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu - predsednik žirija; prof.dr Mirko Kulić, dekan na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu; prof. dr Aleksandar Radovanov, emeritus na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu; prof.dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu; prof.dr Predrag Mirković, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, odlučio je da je svoju besedu među učenicima najbolje izvela maturantkinja gimnazije „ Laza Kostić“, Teodora Škrbić, dok je najboljeg govornika među studentima birala publika i ta titula je pripala Mirjani Dupor, studentkinji četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe - VŠJ Beograd. Pobednici u obe kategorijie su osvojili novogodišnje putovanje u Beč za dve osobe.
            Manifestaciju je uveličao hor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada. Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.
            Predsednik žirija, rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prof. dr Marko Carić, istakao je da su pobednici imali izuzetno ubedljiv nastup i da su ih je ostalih takmičara izdvojila i odlična obrada teme.
            Po rečima organizatorke takmičenja, prodekanke za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, doc. dr Marijane Mladenov, takmičenje u besedništvu predstavlja praznik na svakom pravnom fakultetu, a Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu ima poseban razlog za ponos i zadovoljstvo jer obeležava jubilej besedništva i na taj način je pokazao da je veština govorništva umetnost koja se predano neguje na ovom fakultetu i kojoj će fakultet i u budućnosti biti posvećen.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.3047031905310282&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com