Sat04202024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Evropska konferencija o manjinskim i lokalnim medijima u Privrednoj komori Vojvodine

Evropska konferencija o manjinskim i lokalnim medijima u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Trodnevna, treća po redu Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima „Manjinski mediji kao resurs razvoja turizma“, u organizaciji „Mađar so“ (Magyar szó), „Heror media point“ (Heror Media Pont), „Storiteler“ (Storyteller), „Ruske slovo“, Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija i Asocijacija medija u saradnji sa MIDAS-om, uz podršku Privredne komore Vojvodine i Fondacije „Novi Sad 2021“, počinje u četvrtak, 28. novembra 2019. godine sa početkom u 12.00 časova u Privrednoj komori Vojvodine , Master centar Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, III sprat, velika sala (broj 13).

            Dijalog komunikacione platforme koju nosi Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima u ovoj godini se okreće turizmu i naslanja se na pokrajinsku skupštinsku odluku o Programu razvoja turizma u AP Vojvodini za period 2018-2022. godine.      Manjinske medije posmatraju se kao resurs za razvoj turizma, jer je važno da se razvija svest lokalne zajednice o značaju očuvanja prirodne i kulturne baštine. Iz ugla medijske struke, ove godine Konferencija će se baviti komplementarnim temama, a to su teme iz oblasti ekologije, video sadržaj, inovacije i cirkularna ekonomija. Namera je da se tokom ovogodišnjeg izdanja Konferencije uputi poruka kako domaćoj, tako i evropskoj široj javnosti da razume i prihvati medije na jezicima manjina kao razvojni resurs, jer mogu mnogo toga da pruže upravo sa svojim specifikumom.
            Pokrovitelji ovogodišnje Konferencije su Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com