Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Uspostavljena saradnja sa HGK-Županijskom komorom Otočac

Uspostavljena saradnja sa HGK-Županijskom komorom Otočac

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Privredna komora Vojvodine i HGK-Županijska komora Otočac potpisale su Sporazum o saradnji, koji je predstavljen na 4. Međunarodnoj konferenciji o ženama u preduzetništvu pod nazivom „Žene i tačka“, u petak, 6 decembra 2019. godine u Otočcu u Hrvatskoj, a potpisnici Sporazuma su predsednik PKV Boško Vučurević i predsednik HGK-Županijske komore Otočac Joso Brajković. Konferenciji je, ispred PKV, prisustvovao sekretar Udruženja usluga Branislav Mamić.

            Sporazumom je dogovoreno da će obe komore, vodeći se interesima svojih članica s područja Ličko-senjske županije i AP Vojvodine, zajedničkim radom jačati dalju saradnju kako bi se unapredilo poslovanje između privrednih subjekata.
            Konferencija je bila prilika za razmenu iskustava, stvaranje partnerstava i raspravu o problematici koja obuhvata veštine i znanja potrebna ženama za napredovanje u modernom poslovnom okruženju. Konferencija promoviše uspešnost žena u preduzetništvu uz primere dobre prakse iz zemalja regiona.
            Bilo je reči o mogućem uticaju na zakonski okvir koji reguliše prava žena, o različitim definicijama uspeha, kao i o neizbežnoj potrebi usklađivanja poslovnog i privatnog života- istakao je Mamić.
            Prema rečima organizatora, svrha održavanja konferencije je da na jednostavan i prihvatljiv način upozori šire poslovne i društvene krugove na posebnost preduzetništva žena i menadžmenta, na ograničenja i mogućnosti poboljšanja položaja poslovnih žena, kao i da podstakne i unaprede pronalaženje podsticajnih i delotvornih rešenja.

Fotografije: HGK-Županijska komora Otočac

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com