Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE WinterGarten - zimska bajka u kojoj je sve realno

WinterGarten - zimska bajka u kojoj je sve realno

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Concept CUBO Bar & Restaurant, Novi Sad i Čarda Aqua Doria u Petrovaradinu, 30. novembra i 01. decembra Novosađanima i njihovim gostima priredili su pravi spektakl realizujući po prvi put WinterGarten, jedinstveni po sadržaju (i kvalitetu) Art Event, Food and Drink Festival.

            Prvog dana je u Restoranu Cubo, u najtoplijem delu dana, bio priređen Gastro Fest uz izlagače Destileriju Stanišić, Vinariju Deurić, Apatinsku pivaru, Carpe Diem, A.D. Bačka, Spices of the World, Con Truck, Master Food... Degustacija se odvijala uz pratnju Milica Dudić Orchestra. Večernji deo je počeo uz teatar na otvorenom predstavom UPOZNAJ MOG TATU, Pozorište „Slavija“, a završen koncertom Lene Kovačević.
            Od Restorana Cubo dvanaest fijakera je sledećeg dana prošetalo gradom do Aqua Dorie, koja je u većem prostoru imala mogućnosti da ponudi i pruži ambiciozniji celodnevni program: Rakija & Wine Fest, nadmetanje tamburaških bandi, simulaciju borbi i svoje veštine prikazali su Vitezovi „Red raven“ (Crveni Gavran), a svojom pesmom festival je priveo kraju nenadmašni bard panonske šansone Zvonko Bogdan.
            WinterGarten je privukao priličan broj destilerija: Premier, Sava Kovačević -„Vrhunsko voće čini dobru rakiju“, Zarić - tradicija i kvalitet, BB Klekovača - rakije sa poreklom, Savka - Savka line, Petrović i brend A’storia „Samo za odabrane“, Stanišić - duh Romanije, Jelički dukat - stara šljivovica prepečenica, Stara Pesma, Hubert, Manastir Bukovo, Patrijaršijska Dobra DOO, Destilerija Srpske pravoslavne crkve iz Sr. Karlovaca, Šurlan - rakije premium kvaliteta, OZZ Benišek - Veselinović sa ukusom Sremskih Karlovaca.
            Ali i vinarija: 13. jul - sa vinima kojima svet veruje, Salaxia - velika vina Salaksija vinskog podruma, Vinarija Tadić iz Starog Rakovca, Vinarija Milisavljević, Lipar, Telečka visoravan - naše vino zagreva srce. Dobrodošlicu u svet magičnih vina Levačkog vinogorja poželela je Vinarija Lastar,  Belo Brdo, Erdevik, Zvonko Bogdan. Gostima se predstavila fruškogorska vinska fantazija Vinarija Deurić, a Quet je poručio - samo pusti da te iznenadi. Vinarija Kovačević izložila je vina četvrte generacije, Đurđić - vina spravljana uz puno ljubavi i iz sopstvenih vinograda, Kiš vinarija sa potvrdom iz 1830., Manastir Bukovo, Podrum Vukoje 1982, Trebinje, Vinum iz Sremskih Karlovaca, Temet, iz Lozovika iznad Jagodine, PIK Oplenac iz Topole, Matalj iz Neogtinske krajine, Manastir Tvrdoš iz Trebinja.
            - Jedno su očekivanja drugo ispunjenje. U našem slučaju se pokazalo da su nam se želje ostvarile, zahvaljujući osmišljenom pristupu, adekvatnim aktivnostima i vremenu, odnosno suncu koje je i sijalo i grejalo oba dana, mada su, da bude prijatnije, pomogle brojne, na vreme obezbeđene grejalice. Zadovoljni smo i zato što je svaki segment festivala bio jako uspešan. Zadovoljni smo jer je u svom prvom izdanju WinterGarten privukao veliki broj publike, a mi smo posebno ponosni što su se našem pozivu odazvale bezmalo sve destilerije i vinarije. Bilo je i dosta onih „nenajavljenih“, a vrlo bitnih za vinsku i rakijsku scenu Srbije -rekao je po završetku događaja menadžer Restorana Cubo i jedan od organizatora događaja, gospodin Vladimir Baštovanov.
            Organizatori su ovim happening-om visoko postavili lestvicu, kako u organizaciji, tako i sadržajno. Pravi izazov za sledeću godinu. Kolonu fijakera zabeležili su svi prolaznici slikajući svojim mobilnim telefonima, špalir vitezova sa upaljenim bakljama između kojih su prolazili gosti bila je još samo jedna slika za nezaborav. Agua Doria, sada i Cubo, poznati su po raznolikoj gurmanskoj ponudi pa su specijaliteti nacionalne kuhunje, kao i riblji specijaliteti bili očekivani od strane publike, prisutne oba dana u velikom broju.
            - U Aqua Dorii i Cubu svaki dan posmatramo kao posebnu utakmicu i bavimo se isključivo time. Jako nam je bilo bitno da napravimo nešto novo i potpuno drugačije od do sada viđenog, gde ćemo u dva dana vikenda gostima pružiti sve dostupne zimske čarolije, koje nemamo priliku svaki dan da konzumiramo. Ovoga puta imali smo cilj da se vratimo starim, tradicionalnim navikama, u čemu su nam, između ostalog, pomogli i fijakeri – rekao je na kraju gospodin Baštovanov. 

            Više fotografija na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.3077581645588641&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com