Fri12012023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA City Jam 2020: Zima konačno stiže 1. februara u Novi Sad i to, na snoubordu

City Jam 2020: Zima konačno stiže 1. februara u Novi Sad i to, na snoubordu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Novi Sad, poseban i lep po mnogo čemu, i ove godine biće u centru pažnje kada su u pitanju zimski sportovi. Novosađani i njihovi gosti imaće priliku da u subotu, 1. februara, uživaju u najatraktivnijim i najsvežijim trikovima snoubord zaljubljenika, na platou Spensa jer će se održati peto po redu urbano snoubord i ski takmičenje City Jam.

            Šta Vi prvo osetite kada pomislite na zimske vratolomije? Uzbuđenje, adrenalin, neizvesnost, nekad strah i zato pred takmičarima nije ni malo lak zadatak. Ovoga puta, oni će pokazati svoje najnovije trikove u elementu poznatom među borderima širom Evrope kao novosadski „Double Kink Rail”. Ovaj gelender je izuzetno dugačak, zabavan ali i zahtevan, i sa svojih 17 metara, svakako premašuje dužinu prosečnog „street rail”-a, jedan je od najdužih na bilo kom evropskom gradskom snowboard i ski takmičenju. Vozačima svakako predstavlja veliki izazov, jer imaju zadatak da pobede „gvozdenu zver”.
            - Mogu slobodno da kažem da je onaj vozač koji dođe do kraja Spensovog rejla u bilo kom triku, zapravo, pobednik. Ovo je najduži „Double Kink Rail” u Evropi i svakako predstavlja veliki izazov za takmičare. Oni tako stiču reputaciju i poštovanje, a Novi Sad postaje mesto gde se ljubitelji ekstremnih sportova rado vraćaju - rekao je novinar hrvatskog „Jutarnjeg lista” i snouborder Vid Barić.
            Iako ravničarski, Novi Sad će i ove godine na jedan dan postati pravi ski centar. Ovogodišnji zadatak za takmičare je da oduševe publiku i da im pokažu nešto što do sada nisu videli.
            Organizator ovog zimskog zabavno - sportskog događaja Avalanche Risk CITY JAM je Udruženje „Friška gora“, uz podršku OPENS-a (Novi Sad evropska prestonica mladih), Smoking-a, SPENS-a i drugih partnera.
            Podsetite se kako je izgledala prošlogodišnja snoubord čarolija: https://www.youtube.com/watch?v=xrH7CxONc1A&authuser=0.
Više informacija možete pronaći na sajtu www.arsf.rs/city-jam/, kao i na facebookstranici www.facebook.com/avalancheriskcityjam.

Tekst: Avalanche Risk City Jam
Fotografije: Vlada Veličković

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com