Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back KULTURA MUZIKA Slobodan Trkulja i Balkanopolis 7. februara u Novom Sadu

Slobodan Trkulja i Balkanopolis 7. februara u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Širom sveta priznati umetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav Balkanopolis nastavljaju sa serijalom koncerata, u Novom Sadu su 7. februara u SNPu i u Beogradu  8. februara u Sava Centru.

            Trkulja & Balkanopolis izvode jedinstvenu muziku koja je zasnovana na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana, pravoslavnom pojanju, uz gajde, tambure, kavale, gitare i bubnjeve, Trkuljin prepoznatljiv nežan, ali i moćan glas. Pored energičnih nastupa poznati su i po ekscentričnim frizurama i modernim kostimima kao iz Tolkinovih bajki.
            Harizmatični multiinstrumentalista je sa Balkanopolisom proteklih godina osvajao Aziju, održavši mnogobrojne koncerte u Maleziji, Iranu, Emiratima i ponajviše u Kini gde ih je publika neizmerno zavolela i prihvatila kao svoje. O njihovoj ogromnoj popularnosti u Kini svedoči i dokumentarni film koji o njima već pola godine snima kineska CCTV televizija.
            Serijal - Balkanopolis & prijatelji” započeli su još 2015. godine velikim koncertom u Beogradskoj Areni kada su sa njima kao prijatelji nastupili fado diva Mariza, soul zvezda Olita Adams, najpoznatija afrička zvezda Baaba Maal i drugi. Za ovogodišnje spektakularne koncerte ”Balkanopolis & prijatelji“ spremili su posebno iznenađenje i muziku koju će izvesti sa egzotičnim prijateljima koje su upoznali na putovanjima po dalekom istoku međutim zbog novonastale situacije otkazani su svi letovi iz Kine, uključujući i one kojima je trebalo prijatelji ove nedelje da doputuju. Slobodan Trkulja & Balkanopolis će nastupiti bez gostiju i obećavaju još jedan koncert za pamćenje.  
            - U kojoj god dvorani da sviramo to je mesto na kome muzika Balkanopolisa dobije novu dimenziju, mesto gde hrabro zakoračimo u novo i drugačije. Razmena energije sa publikom je posebna, muzika nas sjedini toliko da postanemo bliski prijatelji, zagrljeni, prožeti istom emocijom koja ostane da diše u nama još dugo posle. Spreman sam za izlazak na binu i jedva čekam nove susrete sa publikom. Žao mi je što na koncertu nećemo  imati drage goste iz inostranstva, jarko sam želeo da vam sviramo zajedno u Srbiji, ali obećavam da ćete uživati u programu koji spremamo  i energiji koju nosi muzika Balkanopolisa - izjavio je jedan od najkreativnijih umetnika koji svira više od 15 instrumenata, Slobodan Trkulja.
            Ukoliko želite da uživate u muzičkoj čaroliji zasnovanoj na spajanju nespojivog ulaznice u pretprodaji za novosadski koncert možete nabaviti po ceni od 1.500, 1.800 i 2.000 na blagajni SNPa i Gigstix prodajnim mestima.
            Ulaznice za beogradski koncert možete nabaviti po ceni od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na svim prodajnim mestima tickets.rs kao i na blagajni Sava Centra.

Tekst: Jelena Galetin-Žakić, General Manager
Agencija Galetin
Fotografije: Anastasija Asja Zec

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com