Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Filip Gerhardt o animaciji Tango zapleši - Argentini se nasmeši

Filip Gerhardt o animaciji Tango zapleši - Argentini se nasmeši

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Filip Gerhardt, student treće godine hotelijerstva, Depratmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Novi Sad, i jedan od organizatora  večeri posvećenoj Argentini, u okviru praktičnog dela predmeta Animacija i logistika u turizmu, imao je i važnu ulogu voditelja kompletnog programa.

            Kako se snašao u toj ulozi i šta mu je bilo posebno izazovno u ovom projektu, iz svog ugla govorio je Filip Gerhadt, neposredno po završetku programa.
            - Trudili smo se da pripremimo program koji će publiku upoznati sa Argentinom. Odabrali smo da to bude kroz razne zanimljivosti iz te zemlje, posebno atraktivne turističke destinacije, uz tango - možda prvu asocijaciju na Argentinu. Kako bismo realizovali sve ono što smo zamislili, u goste smo pozvali grupu eminentnih tangerosa iz Udruženja „Todo tango” koji su svojim plesom ulepšali program.
            Ali, sve ovo ne bismo mogli bez podrške Prirodno-matematičkog fakulteta, kao i Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, restorana „Ribarac“ koji nam je omogućio ovaj lep prostor. Podržali su nas finansijski i u robi brojni sponzori. Uložili smo mnogo truda i sva svoja znanja, svesni koliko nam ovakav način učenja znači, i koliko nam je važan za ono čime ćeme će se većina nas baviti. Ovo je prvi put za nas da sve ono što učimo na fakultetu imamo priliku i da primenimo. Prvi put da rukujemo raznim ugovorima, ostvarujemo kontakt sa ljudima iz profesija. Zato smo svi bili malo nervozni, ali to publika nije mogla da primeti.         Ovo veće je bilo posebno i po tome što smo uspeli da prikupimo izvesna sredstva koja smo namenili Udruženju „Hanina nada“ koje pomaže porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, i zbog toga se osećamo zadovoljno i srećno - rekao je student Filip Gerhardt.
            Ideja potekla od studenata bila je i da se na ulazu u salu restorana „Ribarac“ stavi donatorska kutija za sve one koji su u prilici, mogu da ubaci novac u kutiju. Mnogi posetioci znajući o kakvoj se humanitarnoj pomoći radi i kojoj vrsti potreba, doneli su deci prigodne paketiće.
            I na kraju Filipa smo upitali šta mu je zadalo najveće poteškoće.
            - Poteškoća nije bilo. Argentina je jedna egzotična južnoamerička zemlja, sa obiljem zanimljivosti i zabave, te je bilo pravo uživanje biti u toj priči, koja je sama za sebe bila inspirativna.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com