Mon02062023

Poslednja izmena:11:42:01 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Salon vina Paraćin 2020

Salon vina Paraćin 2020

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Paraćinski Salon Vina koji priprema i organizuje Turistička organizacija opštine Paraćin 7. marta 2020. godine, je događaj od izuzetnog značaja, kako za Paraćin, tako i za vino.

            Veliki broj eminentnih vinarija iz Srbije i inostranstva se svake godine, na istom mestu (hotel Petrus) 7. marta, predstavlja građanima Paraćina, okoline, te brojnim domaćim i stranim gostima. Od male, lokalno značajne manifestacije, Salon je postao nezaobilazna kota u vinskom kalendaru, cele Srbije. Ove godine na Salonu predstaviće se oko 70 vinarija iz svih delova Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije i Makedonije.
            Nekoliko hiljada ljubitelja vina se svake godine uverava u vrtoglavo rastući kvalitet vina i sve širu sortnu paletu vinske Srbije. Čak i oni koji znaju sve ili misle da poznaju vinsku scenu, u Paraćinu se dodatno iznenade, pošto se uvek premijerno pojave neke nove zvezde. Na taj način Salon Vina u Paraćinu predstavlja nezaobilaznu „lektiru" za sve vinske poslanike u regionu, a pre svega za vlasnike renomiranih ugostiteljskih i trgovačkih objekata u široj okolini. Definitivno veliki praznik svih koji vino prave, od vina žive i vinu se raduju. Ovogodišnji salon biće održan 7. marta u hotelu Petrus. 
            Dan ranije 6. marta takođe u hotelu Petrus u saradnji sa Vinskim viteškim redom pomoravske regije „Steva Pisar 1805" organizujemo ocenjivanje vina od autoktonih i novostvorenih vrsta vinove loze pod nazivom „Samo naše". Na čelu tročlane komisije biće prof. dr Vladimir Puškaš iz Novog Sada.

Aljoša Gligorijević,
direktor TO Paraćin

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com