Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dr Nataša Pavlović: Gde su granice Vojvodine kao turističke destinacije

Dr Nataša Pavlović: Gde su granice Vojvodine kao turističke destinacije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine je najrespektabilniji promoter turističkih i za turističku privredu vezanih resursa najprisutnijih u regionu, ali i na tržištima zemalja Dalekog istoka. Da to nije fraza potvrđuje stalni porast dolazaka gostiju poslednjih godina u Vojvodinu. Po rečima direktorice TOV, dr Nataše Pavlović, uz kontinurana predstavljanja od strane TOV-a na sajmovima turizma, organizacijom Vojvođanskih večeri i Dana Vojvodine po gradovima regiona, i zajedničke napore TOV-a i turističke privrede, moguće je ostvariti još bolje rezultate.

            U januaru 2020., TOV je nastupio na Sajmovima turizma u Beču, Bratislavi i Ljubljani. Predstoje nastupi na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 20 - 23. februara i nedelju dana kasnije u Budimpešti.
            - Osim nastupa na sajmovima i prilike za upoznavanje sajamske publike sa vojvođanskim brendovima, za ostvarivanje kontakata i saradnje, interesovanjem medijskih kuća za našu destinaciju, preko Vojvođanskih večeri, gde zvanicama, partnerima i saradnicima reprezentujemo gastro-enološko bogatstvo našeg kraja, koje prati tamburaška muzika, kako bi im dočarali kompletan doživljaj vojvođanskog miljea, do Dana Vojvodine kao najneposrednijeg kontakta sa publikom i medijima, uspeli smo da brojnim turističkim proizvodima „ubedimo“ domaću i stranu klijentelu da je Vojvodina zanimljiva i atraktivna turistička destinacija spremna za dalja istraživanja - rekla je dr Pavlović.
            Sajam turizma i poslovne berze „Natour Alpe Adria” u Ljubljani bio je još jedna stanica na promotivnoj turneji TOV-a, gde su se uz turističke kapacitete Vojvodine predstavile i banje Srbije. I ove godine kao i prošle, nastup na sajmu pratilo je i Vojvođansko veče, brojne press konferencije, a rezultat toga je da je za 11 meseci 2019. godine Srbiju posetilo 80.000 slovenačkih turista koji su ostvarili 155.000 noćenja. Cilj TOV je da kroz ovakve nastupe i prezentacije produži dužinu boravaka slovenačkih i turista, pre svega iz regiona. Zato su ove godine planirani su Dani Vojvodine i u Ljubljani, Temišvaru... Već prvi nastupi u Rumuniji za efekat su imali 20.000 rumunskih turista na vršačkom Grožđebalu, i isto toliko na Kopaoniku u zimskoj sezoni. Podaci govore da su na prvom mestu dolazaka turisti iz regiona, zatim kineski turisti i turisti iz Turske, gde je upravo održan Sajam turizma na kojem je učestvovao i TOV, sa dvojezičnim materijalima i brošurama, te brojnim turističkim filmovima. TOV je svake godine prisutan na jednom od najposećenijih sajmova turizma u Štutgartu.
            - Organizacija nastupa, konferencije, saradnja sa medijima, sve to zahteva posvećenost i energiju. Ali, naš turizam čine ljudi. Bilo gde da se TOV predstavlja ima pomoć kolega, uvek spremnih da nam izađu u susret, da naši programi, naša ponuda i ono što želimo da pokažemo, dopre do što većeg broja njihovih sugrađana. Upravo iz tih razloga putem kvalitetnih programa, projekata, kontakata sa kolegama uvek ostvarimo zacrtani cilj i to jeste važno za sve nas, da predstavljajući svoj grad, svoje selo, što bolje predstavimo svoju pokrajinu i svoju državu - objašnjava direktorica.
            Vojvodina je Evropa u malom i TOV koristi prednosti njene multikulturalnosti povezujući se sa Mađarskom, Slovačkom i drugim matičnim zemljama brojnih nacionalnih manjina koje žive na tlu Vojvodine, pokušavajući da osim familijarnih i prijateljskih, učvrsti i turističke kontakte sa ovim zemljama i ostvari što bolju saradnju radi stvaranja zajedničkog regionalnog turističkog proizvoda.
            Uspešnosti ovih manifstacija doprinela je dobra povezanost sa privredom, gde svaki uspešniji privrednik nalazi interes da bude deo tima pri nastupima TOV-a, pa se nameće zaključak da turistička privreda i preduzetnici predstavljaju okosnicu razvoja turizma. Jedno je sigurno: svi nastupi TOV su burno propraćeni, publika oduševljena ponuđenim gastro specijalitetima, a u poslednje vreme i vinima sa Fruške gore, vinima od autohtonih sorti i vinima od sorti stvorenih na Institutu za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima.   
            Vojvodina & lifestyle, je kampanja započeta ove godine i odnosi se na elektronske medije. Urađen je novi promo film. U junu, TOV će, uz podršku Pokrainske vlade, učestvovati na NECSTouR konferenciji „Bolja mesta za posetiti, bolja mesta za život“, kao jedini region NECSTouR mreže (od ukupno 33), van EU sa ciljem da predstavi ono najbolje šta Vojvodina ima, pokaže kako se turizam razvio u godini Omladinske prestonice Evrope 2019, i planove razvoja u godini susreta sa Kulturnom prestonicom Evrope 2021., događaj koji će zasigurno doprineti afirmaciji vojvođanskog i srpskog turizma.
            Ove godine, 31. aprila, očekuje se završetak IDENTIS projekta, otvorenog istog datuma 2018. u Privrednoj komori Vojvodine, gde je održana  konferencija za medije povodom otvaranja projekta „IDENTIS” (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region), zajednički projekat Županije Čongrad i 11 potiskih opština u Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com