Mon04062020

Poslednja izmena:09:36:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Projekat TASQ predstavljen na 14. Sajmu Etno hrane i pića

Projekat TASQ predstavljen na 14. Sajmu Etno hrane i pića

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            U okviru 14. Sajma Etno hrane i pića, koji je održan u periodu od 23. do 26. novembra 2019. godine na Beogradskom sajmu, projekat TASQ (HUSRB/1602/41/0146) imao je svoj sopstveni izložbeni prostor u okviru koga su predstavljeni proizvođači tradicionalne hrane iz Srbije i Mađarske, nosioci žiga garancije kvaliteta TASQ.

            U ponedeljak 25. novembra 2019. godine, sa početkom u 15.00 h, na Sajmu Etno hrane i pića 2019., predstavnici projektnih partnera održali su konferenciju za medije vezano za promociju aktivnosti projekta i žiga garancije kvaliteta tradicionalnih prehrambenih proizvoda TASQ.
            Tom prilikom, dr Predrag Ikonić, viši naučni saradnik Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, koordinator projekta, je pored osnovnih informacija o projektu TASQ, predstavio i tekuće aktivnosti ispred Instituta, a koje se tiču pre svega načina obezbeđivanja sistema kvaliteta TASQ (kroz izradu pravilnika o načinu procene bezbednosti, senzorskog i nutritivnog kvaliteta proizvoda, kontroli dokumentacije za ostvarivanje sledljivosti u procesu proizvodnje i uslovima za dodelu žiga “TASQ“ na jednom od tri nivoa.
            László Csányi, zamenik gradonačelnika Morahaloma (Mórahalom), je pozdravio sve prisutne partnere na projektu kao i predstavnike medija, i izrazio veliko zadovoljstvo što se projekat prekogranične saradnje realizuje upravo između Srbije i Mađarske. Takođe, on je naveo da se nada da će rezultati ovog projekta ispuniti predviđeni cilj, a to je konsolidacija širokog spektra tradicionalnih proizvoda u okviru zajedničkog onlajn tržišta putem povećanja konkurentnosti, standardizacije kvaliteta i izgradnje novog promotivnog i prodajnog kanala.
            Radislav Jovanov, dipl. pravnik, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine iz Novog Sada, istakao je značaj učešća ZSV kao partnera na projektu, koji se ogleda prevashodno u aktivnostima povezivanja proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda, ali i organizacije učešća proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz Vojvodine i Mađarske na 14. Sajmu Etno HIP 2019 i promocije projekta TASQ.
            Mr Jelena Nestorov-Bizonj, sekretar Zadružnog Saveza Vojvodine iz Novog Sada, nadovezala se na prethodnu izjavu direktora ZSV, istakla je da je trenutno najveći doprinos ZSV organizacija nastupa na Sajmu Etno HIP 2019 (pres konferencije i prezentacije Interreg IPA projekta i žiga kvaliteta TASQ).
            Dr Jovana Gardašević ispred Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu predočila je trenutne aktivnosti Fakulteta, kao partnera na projektu, koje su usmerene ka poboljšanju vidljivosti kako projekta tako i sistema kvaliteta TASQ, ulaganjem marketinških napora u promotivne aktivnosti, koje se oslanjaju na rezultate prethodnog tržišnog istraživanja, zatim izgradnju novog promotivnog i prodajnog kanala putem izrade internet platforme, ali i podsticanja razvoja preduzetništva izradom dela priručnika za pokretanje sopstvenog biznisa.
            Konferencija za medije završena je dodelom prvih sertifikata proizvođačima za proizvode koji su svojim kvalitetom i bezbednošću, kao i načinom proizvodnje, ostvarili uslove da ponesu žig garancije kvaliteta TASQ.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=UsksQtm5vqo&feature=share&fbclid=IwAR19Xc6mh_7P4 mRIBIlN7tH6boXZzob1oYMsZ-C6kFF7we30P_cdWgmEVUQ.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar