Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Farma Horvat iz Bačkog Petrovca napravila najbolju kobasicu u Belom Blatu

Farma Horvat iz Bačkog Petrovca napravila najbolju kobasicu u Belom Blatu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija „Beloblatska kobasica", sa takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica i biranjem najbolje domaće rakije, održana je u nedelju, 16. februara 2020. u Belom Blatu kod Zrenjanina, sedmi put po redu pred rekordnim brojem posetilaca.

            Takođe i po rekordnom broju takmičara, koji su se borili za vredne nagrade na takmičenju u pravljenju kobasica - 1. mesto vaučer na 500 evra, 2. kada Kolpasan, 3. profesionalni mesarski sto, i specijalne nagrade za dekoraciju posluženja, za higijenu i dekoraciju takmičarskokg mesta, za najorganizovaniju ekipu, za najudaljeniju takmičarsku ekipu i za kreativnost.
            Glavnu nagradu u konkurenciji „Najbolja sveža pečena kobasica" osvojila je ekipa Farma Horvat, Karola Horvata iz Bačkog Petrovca. U konkureciji 60 takmičarskih ekipa nagrađene su ekipe PP Mrgić, Perlez (drugo) i 3. Frižider, Novi Sad (treće mesto).
            Najlepše dekorisano posluženje imala je ekipa Martines, Rumunija. Druge su bile Sremačke Lole, Ruma, dok je treće mesto pripalo ekipi Banatski trougao, Novo Selo.
            Što se tiče fer pleja, iskazan je respekt za ekipe Klub Tisa 63 - Novi Bečej i Kobasicijada - Šid, koje su nastupile revijalno zbog učešća njihovih članova u stručnom žiriju na takmičenju u pravljenju kobasica.
Najorganizovanija ekipa su - Pančevci, Pančevo.
Najhigijenskija i dekorativno najlepši bili su - Bećari iz Mužlje.
Najatraktivniju ekipu imali su - Bugari iz Bešenove, Rumunija
Najudaljenija ekipa stigla je iz - Broćića Avlije, Guča.
            Manifestacije su organizovali „Udruženja kuvara amatera Belo Blato”, MZ Belo Blato i TO Zenjanina, marketing i promociju radila je Agencija BIN Marketing, a pokrovitelj manifestacije je bio Grad Zrenjanin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com