Tue03052024

Poslednja izmena:10:23:04 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Zatvoren četvrti po redu Festival ljubavi u Novom Sadu

Zatvoren četvrti po redu Festival ljubavi u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Izložbom „Legendarni novosadski ugostitelji“ i nastupom hora i gitarista muzičke škole Melodies, zatvoren je četvrti po redu „Festival ljubavi” u Novom Sadu. Kao i prethodne tri godine, Novosađani i turisti svakog dana uživali su u raznolikom programu na Trgu slobode: nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava. Od Strahinje i Filipa na akustičnoj gitari, preko bendova: „Bubamare”, „Lego Duo i Nina”, „Usamljeni jahači” i drugih, do dramske sekcija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu - program je pružao za svakoga po nešto.

            „Festival ljubavi“ održan je na još nekoliko lokacija u gradu, u okviru kojih su organizovane: Tematska tura: Vodič kroz ljubavnu istoriju Novog Sada; predstava „Ana Karenjina“ - Novosadsko pozorište; predstava „Laža i paralaža“ - Srpsko narodno pozorište; Romance Movie Marathon - Muzej savremene umetnosti Vojvodine; koncert „Love actually“ - Galerija Matice srpske, na kojoj je nastupila vokalna grupa „Muzika srca“. Veliko interesovanje pokazali su sugrađani i sugrađanke za kviz „Koliko se poznajete”, kada je više od 30 parova odgovaralo na interesantna pitanja o svom partneru/ki. Veliko interesovanje, takođe, probudilo je i predavanje o Lizi Križanić, koje je održano za vreme festivala u Spomen zbirci Pavla Beljanskog.
            Poslednji vikend festivala organizovan je Dečji dan, u okviru kojeg su održani: Dečja radionica: Crtanje zastava svih zemalja sveta na pločniku, Egg & Spoon Race i Dečja karnevalsku povorku, a održana je i promocija i degustacija kuglofa „Marija Terezija”. U sklopu festivala, održani su i Dunavski put vina, a u okviru implementacije projekta Creation and Positioning of Danube Wine Route as a Touristic and Cultural Brand in the Cross-Border RegionAcronym: „Danube Wine route”‘ koji organizuje Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, kao partner na projektu.
            Višegodišnja saradnja sa NURDOR-om, je i ove godine rezultirala sjajnom energijom na dan obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka. Ovogodišnji slogan je: “Mnogo je važno da zagrliš snažno”!.
            Za kraj, zajedno sa Udruženjem ugostitelja Novog Sada “UGONS 1946”, organizovan je „Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja”. Kako je ljubav prema hrani jedna od najjačih emocija, stari Novosađane su podsećeni, a mlade ili novopridošle upoznati, sa - legendarnim ugostiteljima ovog grada i njihovim specijalitetima. Za to vreme, svi zainteresovani mogli su da pogledaju postavku, da čuju intervjue i da degustiraju proizvode ugostitelja. O svom životu i radu govorili su vlasnici legendarnih novosadskih restorana, a o onima koji više nisu sa nama - članovi njihove porodice, prijatelji i kolege.
            Novi Sad je još jednom pokazao da je zasluženo prestonica ljubavi i da ćemo ljubav slaviti i narednih godina.

Milica Savić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com