Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE NOVI SAD U FOKUSU SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

NOVI SAD U FOKUSU SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Tokom prvog i drugog dana Sajma turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije Grada Novog Sada (TONS), održan je veliki broj  sastanaka sa predstavnicima inostranih turoperatora, koji su pokazali veliko interesovanje za turističku ponudu grada i okoline. Najveći broj zainteresovanih turoperatora dolazi nam iz zemalja regiona, ali i iz Nemačke, Turske i Ruske Federacije.

            S obzirom da je akcenat ove godine stavljen na jubilarni 20. EXIT, kao i na titulu koju će Novi Sad poneti sledeće godine kao Evropska prestonica kulture, na štandu TONSa nalazili su se i predstavnici „Fondacije 2021“. Takođe i predstavnici grada Nižnji Novgorod, grada pobratima Novog Sada, predstavili su turističku ponudu ove regije.
            U toku prvog dana Sajma turizma, na štandu TONSa  održani su i sastanci sa predstavnicima domaćih medija, kao i sa ostalim turističkim organizacijama o zajedničkim promotivnim aktivnostima u narednom periodu. Veliko interesovanje posetilaca vezano je za ugostiteljsku ponudu, ustanove kulture, muzičke festivale i druge manifestacije, kao i mogućnosti za degustaciju vina na Fruškoj gori.
            Drugog dana sajma, direktor TO Novog Sada, Branislav Knežević potpisao je protokol o saradnji sa direktorkom Turističkom organizacijom Užice, Mr Danijelom Đorđević Arsić. Cilj potpisivanja ovog protokola je povezivanje ove dve turističke destinacije i unapređenje međusobne saradnje u oblasti turizma i kulture kroz realizaciju zajedničkih promotivnih i projektnih aktivnosti. Poseban segment saradnje predstavljaće promocija turističke destinacije Novi Sad u Užicu i promocija turističke destinacije Užica u Novom Sadu, što će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com