Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Unapređenje saradnje u oblasti zdravstvenog turizma

Unapređenje saradnje u oblasti zdravstvenog turizma

  • PDF

            Na osnovu već potpisanih sporazuma o poslovnoj saradnji između Privredne komore Vojvodine (PKV), HGK – Županijske komore Rijeka i Privredne komore Županije Čongrad, predsednik PKV Boško Vučurević, u subotu, 22. februara 2020. godine u Segedinu (Mađarska) potpisao je tripartitni Aneks sporazuma o poslovnoj saradnji između pomenutih članica Sporazuma u oblasti zdravstvenog turizma.

            Ovim dokumentom predviđeno je unapređenje zajedničkih promocija i konkurentnosti članica u domenu zdravstvenog, velnes i spa turizma, a predstavlja i podlogu za razvoj saradnje na području zdravstvenog turizma između Srbije, Hrvatske i Mađarske.
            - Aneks sporazuma o poslovnoj saradnji potpisan je sa namerom da se uspostavi bliska privredna i turistička saradnja između potpisnica sa ciljem povećanja konkurentnosti i unapređenja zdravstvenog, velnes i spa turizma. Komore će povezivati svoje članice zajedničkim organizovanjem stručnih poseta, konferencija i drugih poslovnih događaja koji doprinose realizaciji zajedničkih projekata, razmeni znanja, ideja i informacija. Komore će  organizovati  zajedničke nastupe na sajmovima, prezentacije i promocije sa ciljem boljeg pozicioniranja svojih članica na domaćem i inostranom tržištu, kao i kreiranjem i razvijanjem zajedničkih programa i projekata iz oblasti zdravstvenog, velnes i spa turizma - rekao je Vučurević.
            Potpisivanje je održano u okviru svečanosti povodom obeležavanja 130 godina postojanja i rada Privredne komore Županije Čongrad u Segedinu i tradicionalnog poslovnog događaja na kojem je dodeljena nagrada najuspešnijem privredniku Županije Čongrad.
            Tom prilikom, predsednik Vučurević je pozdravio domaćine - predsednika Privredne komore Županije Čongrad Pala Nemešija, goste i privrednike iz regiona i istakao značaj velikog jubileja – 130 godina trajanja, zalaganja, povezivanja privrednika. On je podsetio da je PKV prošle godine proslavila 100 godina postojanja. Predsednik Vučurević se zahvalio na izvrsnim poslovnim i prijateljskim odnosima između dve komore, koji samo prate dobre odnose između Republike Srbije i Republike Mađarske. AP Vojvodina u pomenutoj saradnji ima značajnu ulogu, budući da svi parametri spoljnotrgovinske razmene pokazuju konstantan rast.
            Tokom  2019. godine izvoz Vojvodine u Mađarsku je ostvaren u vrednosti od  413,2  miliona evra, što je za 16,2 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, dok je uvoz povećan za 3,9 odsto i iznosi 283,1 miliona evra. Ukupna realizovana spoljnotrgovinska razmena između AP Vojvodine i Mađarske na kraju 2019. godine iznosi 696 miliona evra i veća je za 11 odsto, međugodišnje posmatrano.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com