Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

LilaLo 2023 - jedan od najspektakularnijih festivala u Srbiji

  • PDF

Poseta festivalu LilaLo za pamćenje            Šesti po redu festival LilaLo održan je od 11. do 16. jula 2023. godine u Loznici pod pokroviteljstvom grada Loznice,a u organizaciji Turističke organizacije grada Loznice.
            LilaLo je muzičko scenski festival posvećen narodnom običaju lilanje koji se odvija 11.jula uveče, uoči Petrovdana, na brojnim lokacijama na celoj teritoriji grada Loznice, a  posebno je atraktivan u urbanoj zoni grada gde je organizovano i centralno gradsko LILANJE u porti Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, karakteriše ga vizuelna impresija igre sa plamenom, razdraganost i veselje učesnika. Ideja za festival LilaLo (lilanje u Loznici) nastala je u želji da se zbliži tradicionalno i moderno, da se tradicijaprikaže na jedan savremen način i sačuva za generacije koje dolaze. Zato je LilaLo više od festivala, postaje novi brend grada,ali i atraktivna turistička ponuda sa ciljem promocije turističkih sadržaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski vinski put kroz vinarije na Fruškoj gori

  • PDF

Tijana Vujasinović            Hit ovog vrelog leta u najvećem i turistički najznačajnijem vojvođanskom gradu je „Novosadski vinski put“, jedan od šest predloga Turističke organizacije grada Novog Sada (TONS) obilaska vinarija na Fruškoj gori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

LilaLo fenomen: U ime svetlosti, života i jednistva

  • PDF

LilaLo spektakl u Loznici            Svetkovina nastala na narodnoj tradiciji, sačuvanoj u tragovima pojedinih liozničkih zaseoka - LILANJE, poslednjih godina je, zahvaljujući Turističkoj organizaciji grada Loznice i Snežani Perić na njenom čelu, obnovljena i svojom atraktivnošću uspela da animira celokupno lokalno stanovništvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čari Vojvodine - neodoljivi izleti koji će vas oduševiti

  • PDF

Bački Monoštor biser Gornjeg Podunavlja            Bez obzira na to koliko vremena i novca imate na raspolaganju, da li volite kulturu, prirodu, istoriju, dobru hranu ili adrenalinske sportove, kvalitetno vino i gastronomsko iskustvo, a pritom maštate o krstarenju, obilasku bajkovitih zamaka, tihih salaša, u ovom tekstu ćete pronaći inspiraciju i odgovor na pitanje zašto je ovoga leta baš Vojvodina prava destinacija za vas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dve decenije Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF

Sa promocije Dana Vojvodine u Temišvaru            Ova, 2023. godina prolazi u znaku obeležavanja dve decenije od osnivanja Turističke organizacije Vojvodine (TOV), iako će svečanost tim povodom, zajedno sa Garancijskim fondom, biti organizovana u oktobru, na kojoj će se sumirati sve što je do sada urađeno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Oaza duhovnosti u najstarijem nacionalnom parku u Srbiji

  • PDF

Manastir Mala Remeta u objektivu Aleksandra Milutinovića            Poznato je da je Fruška gora najstariji nacionalni park u Srbiji i da sa svojih oko 80 kilometara dužine od istoka ka zapadu predstavlja pravu prirodnu oazu biljnog i životinjskog sveta. Svi ljubitelji rekreativnih aktivnosti mogu da izaberu neku od uređenih planinarskih staza i tako se bolje upoznaju sa Almom Mons ili „plodnom planinom“, kako su je zvali Rimljani. Bogatstvo ove planine ogleda se i u činjenici da je njeno tlo pogodno za sadnju i gajenje vinove loze od kojih nastaju kvalitetna i nagrađivana vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nastavak trenda rasta turističkih rezultata u Novom Sadu

  • PDF

Sastanak predstavnika gradova i turističkih organizacija radi formiranje Mreže turističkih gradova            Zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju kako je u Novom Sadu za prvih pet meseci ove godine boravilo više od 88.000 turista, koji su ostvarili blizu 226.000 noćenja u ovom periodu. To je rast u odnosu na prošlu, ujedno rekordnu godinu, za oko 18% u dolascima i 15.9% u noćenjima turista. Najveći porast od gotovo 30% u odnosu na isti period prošle godine zabeležen je u dolascima stranih turista. Samo u maju je zabeleženo više od 58.000 noćenja, u čemu je udeo noćenja stranih turista 2/3, odnosno više od 40.000 ostvarenih noćenja. Prosečna dužina boravka za prvih pet meseci iznosi 2,5 dana kada govorimo o ukupnom broju turista koji su došli, dok je dužina boravka stranih turista blizu tri dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zrenjaninsko Leto 2023 nikada dinamičnije

  • PDF

Sanja Kostić Petrović            Da dobar provod tokom dugih, vrelih letnjih dana zavisi od sadržaja, a ne da li se nalazi na moru ili planini, primer je grad Zrenjanin okružen vodenim tokovima reka Begej, Tise, Tamiš, Dunava i kanalskom mrežom DTD. Zato je ovogodišnji poziv Turističke organizacije grada Zrenjanina - BOGATO, ZANIMLJIVO I ZA SVAKOGA, Zrenjanincima i njihovim gostima, da LETO 2023. provedu upravo u gradu i njegovoj okolini - više nego primamljiv. Zahvaljujući brojnim sadržajima, kulturnih, sportskih, zabavnih i koncertnih na različitim lokacijama, nemoguća je svaka pomisao na dosadu i odsustvo adrenalinskog doživljaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fruškogorska vinska šetnja Walk & Wine 2023

  • PDF

Milica Šušnjić (levo) i Jasmina Perišić            U godini jubileja, odnosno godini kada Turistička organizacija Vojvodine obeležava 20 godina postojanja i rada, očekuje nas događaj pod nazivom „Fruškogorska vinska šetnja Walk & Wine 2023“. Događaj će se realizovati 27. avgusta na Fruškoj gori, na teritoriji opštine Irig, uz podršku Ministarstva turizma i omladine i Pokrajinske vlade, a u saradnji sa opštinom Irig i Udruženjem proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla Srem - Fruška gora. Navedeni događaj će objediniti vinski turizam i aktivni odmor, a sve u cilju unapređenja turističke ponude Fruške gore.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tri muzeja, reka Tisa i novobečejska priroda - rapsodija u bojama leta

  • PDF

Tatjana Vlaškalin            Ravnica se diči svojom jednostavnošću i lepotom, sve se tu spaja kako bi stvorilo nešto prelepo. Sunce je ovde najsnažnije i najblistavije, a vazduh čist i prozračan okupan mirisima poljskog cveća. Sve je tu kako bi se ispunio san svakog putnika namernika koji želi da doživi nešto posebno. Tihi vetrovi duvaju kroz tek stasalo žito a pogled puca na beskrajni horizont. Ovu sliku ponese svako ko poseti našu malu varoš Novi Bečej. Ova naša ravnica je prava poezija prirode i ako ste dovoljno srećni da dođete ovde, vrlo verovatno ćete se zaljubiti u nju, baš kao i mi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com