Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Sombor City Card predstavljen na Sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

Zdenka Mitić (levo), Dejan Veselinov (u pozadini) i Danijela Vujko na promocijji projekta            "Sombor City Card" - domaći projekat koji uvodi potpuno novi pristup turizmu primenom digitalnih inovacija, i donosi revolucionaran i održiv način istraživanja destinacija, ekskluzivno ke predstavljen na ovogodišnjem 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turisti iz 180 zemalja posetili Novi Sad u 2023. godini

  • PDF

Jul u Novom Sadu    Minula godina bila je još jedna u nizu uspešnih po pitanju turizma u Novom Sadu u kojoj su, velikim angažovanjem na brojnim aktivnostima iz domena razvoja i promocije turizma, nadmašeni rezultati iz godine kada je naš grad bio nosilac titule Evropske prestonice kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osam ramsarskih područja Vojvodine

  • PDF

Prilika za nova saznanja i uživanje u prirodi            Ramsarska konvencija o zaštiti močvarnih područja usvojena je 02. februara 1971. godine i od tada se obeležava kao svetski dan njihove zaštite (World Wetlands Day, Ramsar Convention). Ovaj međunarodni akt obezbeđuje osnovu za očuvanje i mudro korišćenje vodenih staništa i njihovih resursa, putem lokalnih, regionalnih i nacionalnih aktivnosti i međunarodne saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS: Na Danima otvorenih vrata više od 8.000 posetilaca

  • PDF

Poklon obilasci TONS-a Novosađanima i njihovim gostima    Turistička organizacija Grada Novog Sada je, povodom Dana grada (01. februar), inicirala i, zajedno sa novosadskim ustanovama kulture i drugim privrednim subjektima, organizovala 3. i 4. februara „Dane otvorenih vrata“ kako bi građanima Novog Sada, kao i turistima, omogućila da kroz čitav niz besplatnih programa budu deo ove proslave. Prema preliminarnim izveštajima, događaj koji je TONS inicirao je posetilo više od 8.000 sugrađana, ali i gostiju iz drugih gradova (Subotice, Kikinde, Beograda, Zemuna, Obrenovca, Valjeva…). Takođe, za 4.000 dece, učenika prvih razreda novosadskih osnovnih škola, tradicionalno smo poklonili slikovnice o Novom Sadu „Grad golubijeg srca“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vojvodine na Sajmu turizma i kampinga „Alpe Adria“

  • PDF

Jasmina Perišić, dr Nataša Pavlović i Jelena Malešev na sajmu u Ljubljani            Turistička organizacija Vojvodine sa uspehom se predstavila na Sajmu turizma i kampinga „Alpe Adria“ održanom po 34. put u Ljubljani od 31.01. do 03.02. 2024. Ovo je najznačajnija turistička manifestacija u Sloveniji, koja se fokusira na aktivni i održivi turizam, kamping, cikloturizam, kao i na boravak u prirodi. Svoje ponude predstavilo više od 350 izlagača iz 13 zemalja - Slovenije, Austrije, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nemačke, Francuske, Švedske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nepala, Tajlanda i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sanja Petrović: Želja je početak svakog uspeha

  • PDF

Sanja Petrović i Dragan Vukota Vukotić    Belo Blato kao fenomen vojvođanske ravnice, i ranije je privlačio turiste, ali zahvaljujući kobasici, prepoznato je i od strane šire publike. Njegova jedinstvenost sadržana je u 20 nacija (Slovaci, Mađari, Srbi, Bugari, Rumuni, Slovenci, Makedonci, Romi, Hrvati, Rusi, Crnogorci, Mongoli, Goranci, Albanci, Grci...), koje su Belo Blato odredile i kulturno, jezički, konfesionalno, pre svega u formiranju posebanog karaktera. U ovom selu se govori beloblaćanski „panonski esperanto“, duž ulica proteže drvored sibirskog bresta, mesto u kojem su trska, riba i pašnjaci bili osnovni izvor sredstava za život.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sade, srećan ti 276. rođendan!

  • PDF

Novi Sad    Prvog dana februara 1748. godine carica Marija Terezija potpisala je ,,Povelju slobodnog kraljevskog grada” kojom je tadašnjem naselju Petrovaradinski šanac dat status slobodnog grada i novo ime koje i danas nosi. Privilegija je dobijena zahvaljujući građanima koji su bili željni slobode i koji su od carice otkupili status za 80.000 forinti. Upravo zbog toga, ovaj datum se obeležava kao Dan grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti iz Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF

            Turistička organizacija Vojvodine se po prvi put predstavila tržištu Španije na Međunarodnom sajmu turizma "FITUR", koji je održan od 24. do 28. januara 2024. godine u Madridu. Na štandu Turističke organizacije Srbije, svoju ponudu predstavili su i turističke organizacije Beograda, Novog Sada, Subotice i Kraljeva, Air Serbia i turističke agencije Kontiki Travel i Gloub Metropolitan Tours.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nastavak saradnje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma

  • PDF

Protokol su potpisali dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam i Nikola Lovrić, g.d. Novosadskog sajma    Svečanim potpisivanjem Protokola o saradnji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma definisana je zajednička aktivnost, kojom se nastavlja dosadašnja uspešna saradnja u organizaciji sajamskiih manfestacija u tekućoj, 2024. godini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vršac - rast broja turista i popularizacija zdravog, aktivnog i prirodnog okruženja

  • PDF

Pogled na grad sa Vršačkih planina            Turistička organizacija Vršac, imala je pozitivnu poslovnu 2023. godinu i u Novoj 2024. kontinuirano nastavlja da usmerava svoj rad na dolazak velikog broja ljudi u grad pod Kulom - destinaciju veoma privlačnog i sadržajnog karaktera, koja sa svojom okolinom pruža savršen boravak svakom gostu.
            Grad Vršac iz godine u godinu beleži rast ostvarenih noćenja, pa je tako 2023. u odnosu na 2022. taj broj povećan za 6 %, dok je vreme boravka u gradu bilo 2,84 dana u proseku. Najveći broj stranih turista dolazi iz Rumunije, te je i predstojeći plan rada usmeren upravo na ovo tržište. Veliki akcenat ove godine biće stavljen na promocije u Rumuniji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com