Fri09172021

Poslednja izmena:10:59:19 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Provereno: Brus - zanimljiva turistička destinacija

  • PDF

Jelena Radulović, v.d. direktor TOO Brus           Otvaranjem hotela „Junior“, u podnožju Ravnog Kopaonika, na idealnih 1.100 mnv, 90-tih godina prošlog veka, započet je koncept stvaranja Turističkog centra Bela Reka - Brzeće, opština Brus, koje je vrlo brzo postalo mesto planinskog odmora i rekreacije. Njegov razvoj pratilo je otvaranje drugih ugostiteljskih objekata, ali samo deceniju kasnije, ovaj turistički bum je stagniran. Tek postavljanjem gondole, svečano puštene u rad 12. februara ove godine, povezivanjem sa centrom Kopaonika, Brzeće ponovo postaje zanimljiva turistička destinacija, podjednako atraktivna u zimskim i letnjim mesecima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti iz Novog Sada

  • PDF

Petrovaradinska tvrđava           Nakon što je Republički zavod za statistiku Srbije objavio da je na teritoriji Grada Novog Sada (TONS) u periodu januar - jun 2021. godine ukupno boravilo 47.364 turista (27.688 domaćih i 19.676 stranih) što  je 38% više nego prethodne godine u istom periodu, te da je ukupno ostvareno 122.711 noćenja (porast od 94,5%), Turistička organizacija je najavila novu promotivnu kampanju. Pored aktuelne - „Novi Sad - Harmonija koja inspiriše i budi sva čula!“, koja traje od maja na društvenim mrežama Facebook i Instagram, pokrenuta je nova kampanja na „Tripadvisor“-u.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Niš - više lica grada

  • PDF

Dragana Petković           Niš je zasigurno jedan od najstarijih gradova na Balkanu, zbog svog geografskog položaja nazivan „Kapijom istoka i zapada“, do danas je ostao mesto susreta istočne i zapadne kulture. Uticaj i jedne i druge ostavio je obilje kulturno-istorijskih znamenitosti, materijalnih dobara koje privlače turiste iz regiona i celog sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pirot - moderan grad koji je sačuvao svoju autentičnost

  • PDF

Dragan Novaković           Istrajavajući na očuvanju lokalnog govora, prizrensko-timočkog dijalekta, koji se sve više doživljava kao kulturna vrednost Pirota, ima još mnogo toga što ove južnjake izdvaja od drugih, čineći ih zanimljivo posebnima. U zalog im je data i briga o jednom izuzetno lepom gradu, koji je u tokom XVI i XVII veka, podignutom u XIV veku na sredokraći dva velika grada, Niša i Sofije, i kao takav bio važna saobraćajnica i trgovište, što je uticalo na njegov rast i razvoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novo lice grada pod kulom

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu na posetu čarobnom Vršcu           Jedinstvenost svakog odlaska u Vršac u svojstvu novinara je želja domaćina, turističkih poslednika Turističke organizacije Vršca, da pokažu što više atrakcija, kojima je ovaj barokni grad očuvane arhitekture, živopisne kulturno-istorijske scene, prebogat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršac, grad vinskih i drugih iznenađenja

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih vinara sa organizatorima VinoFesta 2021         Da je pored vinskog,Vršac ozbiljan turistički grad, spreman da dočeka goste različitih opredeljenja i zahteva, pokazala je tek završena manifestacije VinoFest. U prethodnih četrnaest izdanja zimska manifestacija, zbog globalnih događanja ovogodišnji, petnaesti po redu VinoFest održan je leti, pod vedrim nebom u večernjim časovima, i trajao je dan duže nego što je to bila praksa ranijih godina. Od 09. do 11. jula na Trgu Sv.Teodora Vršačkog, od 18 časova do ponoći okupljena je plejada od preko 40 produktera i ponudom od preko 300 etiketa privukla vinoljupce, uglavnom Vrščane, velike poznavaoce i ljubitelje vina, koji znaju da cene ovakve događaje i ne propuštaju ih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pozivnica Vojvođanima - posetite Niš

  • PDF

Niška tvrđava - simbol grada           Prateći letnju turističku kampanju Turističke organizacije Srbije - „Biram srcem, biram Srbiju“, Turistička organizacija Niš (TON) kreirala je promotivnu kampanju Grada Niša i okoline pod nazivom „Biram srcem, biram Niš“, kojom će se predstaviti u sledećim gradovima Vojvodine: Subotica, 08. jula 2021.god, Novi Sad, 09. jula 2021. god, Vršac, 10. jula 2021 godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Upoznajte biciklom kulturnu baštinu Bača

  • PDF

Jedinstven doživljaj - potpuno neznedna biciklistička staza duga 40 kilometara           Najmasovnija u kategoriji turističko-sportskih manifestacija na teritoriji opštine Bač - „CikloBač 7“, uspešno je održana krajem juna. Uspeh je u broju od preko 160 učesnika, i preko 60 onih koji su prešli celu stazu u dužini od 40 km. Besprekorna organizacija manifestacije od strane Turističke organizacije opštine Bač, takođe je za svaku pohvalu.       Međutim, Darko Vojnović, direktor TOO Bač, ujedno i idejni tvorac ove lepe priče, odgovornost celokupne organizacije deli sa prijateljima - Poljočuvarskom službom, Domom zdravlja, Policijskom stanicom, JKP „Tvrđava“ iz Bača, vlasnikom hotela „Bela vrba“ na jezeru Provala, MZ Bačko Novo Selo i mnogim drugim bez čijeg prisustva, podrške i pomoći realizacija ovakvog događaja ne bi bila moguća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Za brži razvoj vojvođanske turističke privrede

  • PDF

Dr Nenad Ivanišević           Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam koji od 29. oktobra 2020. predvodi dr Nenad Ivanišević, je zahvaljujući odluci o povećanju budžeta u 2021. godini uspeo da u prvoj polovini ove godine plasira preko 300 miliona dinara kao direktnu pomoć preduzećima u oblasti turizma, kao i u oblasti drugih privrednih grana. Izdvojeno je 120 miliona dinara za podizanje turističkih kapaciteta, a ostatak sredstava je uložen za nabavku nove opreme, novih mašina, kao i za subvencije za nabavku repromaterijala. Na konkursu je bilo preko 2.000 aplikacija, što pokazuje da su mikro i mala preduzeća uspela da prođu krizni period, te da nastavljaju sa unapređenjem svog poslovanja. U julu je raspisan javni konkursa za umetničke i stare zanate, a krajem leta biće i konkurs namenjen unapređenju ženskog preduzetništva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vojvodine spremno dočekuje letnju sezonu

  • PDF

Nataša Pavlović           Turistička organizacija Vojvodine (TOV) je od početka godine krenula u aktivnu kampanju promocije turističke ponude AP Vojvodine, putem brojnih kanala komunikacije sa potencijalnim posetiocima. Letnja turistička sezona je u prethodnom periodu predstavljena putem digitalnih platformi, štampanih materijala, kao i direktnim kontaktom sa turistima. Naime TOV je u aprilu predstavila turističke proizvode Vojvodine u ekskluzivnom bilingvalnom izdanju magazina Balkan Travel Vojvodina. Magazin je dostupan čitaocima širom Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore. Upravo posetioci iz regiona prednjače u poseti Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com