Thu05062021

Poslednja izmena:07:46:39 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Tiski cvet novi apartman u sklopu somborskog Green Town-a

  • PDF

Jedinstven ambijent novog apartmana            Turistička organizacija Sombor predstavila je novi smeštajni objjekat u gradu zelenila - luksuzni  apartman Tiski Cvet u okviru Green Town Apartmana.
             Novi apartman povešće vas ma cvetanje Tise - izuzetno redak i lep prirodni ciklus, po kojem je ova reka poznata i posebna i svake godine oduševljava zaljubljenike u prirodu koji imaju sreće da se nađu na pravom mestu u pravo vreme. U čast ove jedinstvene prirodne pojave na obali Tise okuplja se na hiljade romantika koji u večernjim satima uživaju u manifestaciji koja se svake godine organizuje kako bi se ovaj fenomen proslavio.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vodič kroz Staru Pazovu

  • PDF

Stara Pazova            Na pola puta između dva najveća grada u našoj zemlji, u tzv. „ruzmarinskom” Sremu nalazi se opština Stara Pazova. Zbog burne prošlosti, spomenika kulture, multikulturalnosti, obale Dunava, ukusne tradicionalne hrane i dobrih sremačkih vina, Stara Pazova obiluje brojnim turističkim sadržajima. Stara Pazova je možda najpoznatija po hrani. Turistička organizacija opštine Stara Pazova gastronomske specijalitete, posebne zbog preplitanja brojnih etničkih grupa nastanjenih u njoj, predstavlja ih na čuvenoj manifestaciji „Gastro Sremu“. Pored najdivnijih ukusa i mirisa ovde se mogu probati i čudesni, ručno rađeni, kolačići i torte Maestra Nikole iz Golubinaca, mesta inspiracije velikom Betovenu na napište svoju „Mesečevu sonatu“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šetnja burnom istorijom Niša

  • PDF

Biser Srbije - Niška tvrđava            Ukoliko ste ljubitelj istorije i kulturno istorijskih znamenitosti NIŠ je pravo mesto za vas. Obilazeći čuvene niške lokalitete slikovito ćete doživeti najdramatičnije epohe Srbije i Evrope.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dobrodošli u Vršac - grad vina

  • PDF

            Prva tabla sa amblemom Asocijacije vinskih gradova Evrope RECEVIN, postavljena je na prilazu Vršcu iz pravca Beograda i to će za sve goste biti jasan putokaz da dolaze u grad vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lepota dolazi iz Srbije

  • PDF

Katarina Stevanović, Miss turizma Srbije 2020/21            Za najlepšu devojku na prestižnom takmičenju Miss turizma Srbije 2020/21. godinu pod licencom Miss Tourism World, odražnom pod sloganom „Lepota dolazi iz Srbije“, izabrana je Kararina Stevanović iz Ravanice kod Kraljeva. Ona će krajem godine predstavljati našu zemlju na svetskom izboru lepote i po rečima Dragana Ćosa, direktora i vlasnika licence Miss Tourism World Serbia, pridružiti se dosadašnjim uspesima devojaka poput Sare Stojanović (treća pratilja 2015/16), Sare Miletić (treća pratilja 2017/18), Sare Mitić (koja se 2018/19. plasirala u najuži izbor).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Iskusite gastronomski doživljaj Vojvodine

  • PDF

Vojvođansko predjelo            Gastronomija Vojvodine se formirala kao odraz složenih uslova života, geografskih karakteristika, prirodnih uslova i društvenih dešavanja na ovom prostoru. Karakteristika ovog područja sa aspekta gastronomije jeste miks kuhinja, različitih naroda koji vekovima žive na ovom prostoru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Vojvodine i Tamburica fest pokrenuli projekat Priče iz vojvođanske tambure

  • PDF

Dr Nataša Pavlović i dr Jovan Pejčić            Turistička organizacije Vojvodine i „Tamburica fest“ pokrenuli su zajednički projekat „Priče iz vojvođanske tambure“, po kojem će festival, kao zvanično najbolja turistička manifestacija u Srbiji i najbolji festival etno muzike u Evropi, biti dodatno promovisan na destinacijama u zemlji i regionu. Ugovor o saradnji u utroak, 16. marta 2021. godine, potpisali su dr Nataša Pavlović, direktorica TO Vojvodine i dr Jovan Pejčić, direktor i osnivač „Tamburica festa“, koji su naglasili da je zajednički cilj promovisanje negovanja tradicije, kulturne baštine Vojvodine, doprinos razvoju tamburaške muzike i ujedno proširenju turističke ponude.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS na sajtu Ruske Gazete promoviše turističke atrakcije Novog Sada

  • PDF

Novi Sad             Turističke atrakcije Srbije, od danas su glavna tema specijalnog dodatka pod nazivom „Otkrijte Srbiju“ u  današnjem štampanom i on line izdanju ruskih novina „Ruska Gazeta”. „Ruska Gazeta“ je pored štampanog izdanja dostupna i na internet portalu https://rg.ru/serbiya2021/ i društvenim mrežama FB, IG, VK, Twitter.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Berlinski putokaz ka turističkoj ponudi Srbije

  • PDF

Palić - jedna od top destinacija.            Posetioci najveće svetske turističke berze ITB Berlin, sada  virtuelnog Sajma turizma, imali su ove nedelje priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Srbije, kao i izazovima koje je pandemija sa sobom donela. Srbija se prvog dana onlajn sajma pod nazivom ITB NOW i krovnim sloganom ,,Digitalni sastanak turističke industrije“, našla u fokusu pojavivši se na naslovnoj strani newsletter-a, uz ekskluzivni intervju direktorke Turističke organizacije Srbije, Marije Labović. Direktorka Labović je potencijalne partnere i buduće goste Srbije upoznala sa predstojećim procesom brendiranja Srbije, kao turističke destinacije i  ponudom koja spremno čeka nove turiste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljen Strategijski marketing plan turizma Repubike Srbije

  • PDF

Beograd najiteresantniji turistima            Turistička organizacija Srbije (TOS) je, putem virtuelne radionice, predstavila Strategijski marketing plan turizma Repubike Srbije regionalnim i lokalnim turističkim organizacijama sa ciljem upoznavanja sa usvojenim strateškim dokumentom i  najvažnijim zajedničkim zadacima koje navedena stategija stavlja pred turističke organizacije. Vlada Republike Srbije usvojila je Strategijski marketing plan turizma Republike Srbije do 2025. godine, strateški dokument čiji je predlog, u skladu sa Zakonom o turizmu i Strategijom razvoja turizma, izradila Turistička organizacija Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com