Fri12032021

Poslednja izmena:08:42:35 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Turoperatori iz šest gradova Rusije boravili na Zlatiboru

  • PDF

Sa prezentacije potencijala Zlatibora            Nakon upoznavanja sa ponudom i sadržajima najposećenije planine Srbije, gosti ocenili da Zlatibor ima veliki potencijal na ruskom turističkom tržištu i iskazali spremnost za saradnju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sirmijum - jedna od prestonica prve svetske supersile

  • PDF

Carska palata simbol Sremske Mitrovice            Uvek me snuždi pomisao da se nedovoljno afirmiše znanje o Sirmijumu (Sirmium), urbanoj metropoli sa početka nove ere - jednoj od četiri prestonice Rimskog carstva, gde su pohode spremali Trajan, Marko Aurelije, Klaudije II i Dioklecijan, boravili Konstantin Veliki, Teodosije I i i rođeni Decije Trajan, Aurelijan, Prob i Maksimilijan. Značaj koji je Sirmijum imao u IV veku n.e, u zenitu razvoja, opisao je rimski pisac Marcelin nazvavši ga slavnom i mnogoljudnom majkom gadova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Posetite Zrenjanin - grad mostova

  • PDF

Jedan od 10 zrenjaninskih mostova            Zrenjanin s pravom nosi epitet „Grad mostova”, jer je reku premostilo čak deset mostova, u svim delovima grada.
            Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar. Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1326 km2), a u njemu živi oko 140 hiljada stanovnika i više od 20 nacija. Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje davne 1326. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milomir Nestorović: Izdavanje apartmana nije za svakoga

  • PDF

Milomir Nestorović         Aranđelovac, kneževski grad sa jednom od osam kraljevskih banja - Bukovičkom Banjom, jedno je od najlepših mesta u Srbiji. Nastao je 1837. od naselja Bukovik i Vrbica, pokraj reke Kubršnice, a ime dobio Ukazom kneza Miloša Obrenovića 17. jula 1859. kojim varošici daje ime Aranđelovac, po crkvi Sv. Arhanđela koju je u Aranđelovcu podigao. Smešten podno planina Bukulje i Venčaca, kraj jezera Garaša, na zatalasanim brežuljcima plodorodne Šumadije, Aranđelovac je srećan spoj tradicionalnog i modernog, prošlosti u kojoj su učestvovali dve dinastije: i Obrenovići i Karađorđevići, na kojoj se oblikuje novo vreme. Autentične stare čaršije, svevremenog Bukovičkog parka, velelepnih starih vila i onih novih, uređenih da prime goste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ŠETNJA KROZ GRADSKO JEZGRO SUBOTICE

  • PDF

Jedinstvena Subotica            Gradska kuća, Sinagoga, Rajhlova palata, Sinagoga, Palata Mikše Demetera, i desetine drugih atraktivnih objekata, svrstali su Suboticu među značajnije secesijske gradove u Evropi. Razuzdane, nesputane forme, pune zaobljenih linija i valovitih poteza, neobične kombinacije boja umesto monotonog sivila fasada - prvo su što turista primeti kada dođe u Suboticu. Ovaj umetnički pravac ili stil, postojao je u različitim zemljama, pod različitim imenima: Art Nouveau, Jugendstil, Modernismo, Liberty Style. Ovde, izuzetan i specifičan, nosi naziv secesija. Secesija je bila popularna na prekretnici vekova, a u Subotici od 1893. do 1913. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odmor na vojvođanski način: Subotica i Palić

  • PDF

Čuvena subotička Gradska kuća - kadgod na razglednici.            Nakon laganog putovanja stiže se u najseverniji i najšarolikiji grad Srbije. I upravo ta šarolikost, multikulturalnost, jedan je od najvećih brendova Subotice. Upoznaćete se sa prelepim versko-sakralnim objektima i arhitekturom secesije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Anketa TOS-a pokazala: Zlatibor među najposećenijim destinacijama

  • PDF

U ambijentu Vile Pina            Rezultati ankete „Koju ste avanturu izabrali ovog leta”, koju je Turistička organizacija Srbije sprovela u proteklom periodu, pokazali su da je Zlatibor ovog leta bio u samom vrhu najpoželjnijih destinacija za odmor domaćih turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor i ove sezone privukao veliku pažnju turista

  • PDF

Stopića pećina            Svaki dan na Zlatiboru može biti drugačiji - jer ova planinska lepotica ima toliko atraktivnih lokaliteta u svojoj neposrednoj blizini, da je teško istražiti ih tokom samo jednog odmora. Stopića pećina, vodopad u Gostilju, Muzej na otvorenom „Staro selo“ u Sirogojnu, Vodice, Ribničko jezero - samo su neke od atrakcija u neposrednoj blizini Zlatibora koje su ovog leta srušile sve rekorde posećenosti. Atmosferu sa ovih lokacija prikazuje epizoda „Izleti u okolini Zlatibora“ koju je u okviru kampanje „Tvoj Zlatibor“ pripremila Turistička organizacija Zlatibor (http://www.zlatibor.org.rs).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani Vojvodine u Republici Srpskoj u Zvorniku

  • PDF

 Sa konferencije za medije            Turistička organizacija Vojvodine sa uspehom je organizovala manifestaciju „Dani Vojvodine u Republici Srpskoj’’ u Zvorniku, 8. oktobra 2020. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešan nastup TOG Loznica na festivalu Kofer slova

  • PDF

Jedno od priznanja za souvenir TOG Loznica            Turistička organizacija grada Loznice je učestvovala na Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ u Kruševcu, koji je ove godine održan onlajn zbog trenutne epidemiološke situacije usled pandemije COVID 19. Ovaj festival je takmičarskog tipa gde se nagrađuju turističke publikacije u 11 kategorija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com