Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

SACEN objavio imena dobitnika Zlatnog turističkog srca za 2014. godinu

  • PDF

Detalj sa konferencije za medijeMeđunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva, SACEN International, je 6. februara, u restoranu “ŠEŠIR MOJ” - SKADARLIJA u Beogradu održao Konferenciju za medije povodom dodele XXV turističkog Oskara za najbolje u turizmu jugositočnoj Evropi – Zatno turističko srce.
U sklopu akcije, Međunarodna turistička partola SACEN International-a je, osim Srbije, obišla brojne druge zemlje poput: Turske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Cene Gore, Tunisa, Malte i Grčke, nakon čega je međunarodni stručni žiri, izabrao najbolje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turizam ne može sam

  • PDF

Ljiljana ČerovićLjiljana Čerović, šef odseka za razvoj turističkih proizvoda iz Turističke organizacije Srbije, učestvovala je na II Međunarodnoj agrobiznis konferenciji – MAK 2015. koja je 30. i 31. januara održana na Kopaoniku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turističkа ponudа Beogrаdа nа turskom tržištu

  • PDF

Skadarlija omiljeno stecište stranih turistaTurističkа orgаnizаcijа Beogrаdа počelа je 2015. godinu vrlo uspešno, prezentujući Beogrаd kаo destinаciju nа sаjmu u Ljubljаni i od četvrtka, 22. januara, nа sаjmu u Istаnbulu. Štаnd Beogrаdа i Srbije nаkon svečаnog otvаrаnjа sаjmа je posetio grаdonаčelnik Istаnbulа Kаdir Topbаš.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biljana Marčeta: Može to mnogo bolje

  • PDF

Biljana MarčetaNovosadska Turistička agencija „Magelan“ (Pašićeva 7) jedna je od najaktivijih, koja turizam u Srbiji i koja se trudi da uvek novim idejama ponudi tržištu interesantne programe. „Magelan“ je agencija koja razume domaći turistički potencijal i nastoji da ga promoviše kako u zemlji tako i van naše zemlje.
Biljana Marčeta, koja je na čelu ove porodične firme, koja posluje već 20 godina, u razgovoru za Top Srbiju, iznela je svoju ocenu minule 2014. godine u oblasti turizma.
-Za Turističke agenciju „Magelan“ ova godina je uspešno završena. Ostvarili smo gotovo 20% veći turistički promet u receptivnom turizmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Beograda u potrazi za stranim gostima

  • PDF

Sajt Turističke organizacije Beograda jedan od najmodernijihTuristička organizacija Beograda je već u januaru najavila da kreće u intenzivnu promociju Glavnog grada i Republike Srbije. U potrazi za stranim turistima, u trećoj dekadi januara turistički poslanici Beograda učestvovaće na prestižnim sajmovima u Ljubljani i Istanbulu, odakle nam u poslednje vreme stiže sve više gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Manifestacije turistički brendovi šidske opštine

  • PDF

Miroslav JanjićOpština Šid je opština sa 19 naselja i blizu 35 hiljada stanovnika u Sremskom okrugu. Ona se prostire na jednom od najlepših predela u Vojvodini, ali i Srbiji.
U opštini Šid nalaze se arheološki lokaliteti: Gradina (Vašica), Tvrđava Berkasovo, nekropola, dolina šlemova; manastiri: Sv. Petka, Privina Glava, Đipša i istorijski spomenici: Spomenik Filipu Višnjiću, Spomen obeležje Sremski front; tvrđava u Moroviću i Ruski dvor u Šidu...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Za svakog po nešto u Novom Bečeju

  • PDF

Sa jedne od novobečejskih manifestacijaTuristička organizacija opštine Novi Bečej spremno je ušla u novu godinu. Uveliko se osmišljavaju turistički i kulturni sadržaji u kojima će uživati Novobečejci, ali i drugi, mnogobrojni posetioci. Tim povodom je održan sastanak sa predstavnicima udruženja i institucija koje učestvuju u manifestacijama koje se održavaju u sklopu Novobečejskih vikenada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija opštine Žabalj spremno dočekala 2015.

  • PDF

Direktorka Marija Čupić (druga s desna) sa saradnicimaNova 2015-ta u opštini Žabalj počela je dinamično i svečarski proslavom Badnje večeri, paljenjem badnjaka i vatrometom u Gospođincima (6. januara), vertepom i vertepašima koji pronose vest o rođenju Hrista u Čurugu, a nastavljena je sa plivanjem za Krst časni 19. januara u Žablju. A kako ocenjuje prošlu, i šta su sve u turističkoj organizaciji planirali u ovoj godini, njena direktorka, Marija Čupić, kaže: -Turistička organizacija opštine Žabalj će 2014-tu godinu pamtiti po dobru, kao godina u kojoj je napravljen određen iskorak u turizmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jedinstvena turistička ponuda Bačkog Petrovca

  • PDF

Marina SpevakovaBački Petrovac poslednjih godina beleži izuzetan turstički razvoj, što možda za neupućene predstavlja iznenađenje, a za upućene pitanje do koje mere će taj razvoj ići. Marina Spevakova, saradnica u Turističkoj organizaciji Bački Petrovac, na pitanje da li je Aqua park „Petrolend“ taj koji je doneo očekivani benefit gradu i da li su u TO Bački Petrovac zadovoljni onim što je urađeno u toku 2014-te, kaže:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička razglednica opštine Temerin

  • PDF

Ivana Pejović u jednoj od brojnih akcija TOOpština Temerin je višenacionalna zajednica16 narodnosti u kojoj složno živi oko 28.300 stanovnika. Ovu opštinu situiranu na južnom delu Bačke lesne zaravni, čine tri naselja: Temerin, Bački Jarak i Sirig. Rečni tok Jegrička teče severnim delom opštine sa nekoliko manjih kanala-pritoka. Stanovništvo temerinske opštine se uglavnom bavi poljopirivredom na izuzetno plodnoj zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com