Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

TOO Ruma spremna za promociju novih brendova

  • PDF

Mirjana VujasinovićNekada vašar (koji je ustanovljen 10. oktobra davne 1747. godine), a u skorije vreme Rumfest (manifestacija posvećena vinu, rakiji, domaćoj hrani i očuvanju sremske tradicije), Borkovačko jezero (veštačka akumulacija bogata ribom), Bara Trskovača kraj Platičeva (stаvljenа pod zаštitu rаdi očuvаnjа prirodnih mrestilištа retkih аutohtonih vrstа ribа linjаkа i zlаtnog kаrаšа, kаo i stаništа kаrаkterističnih bаrsko-močvаrnih ekosistemа i močvаrne vegetаcije nа utrinаmа (trstici, ševаri, šаševi, grupаcije bаrske vrbe), samo su neke od asocijacija na opštinu Ruma u „koju vode svi putevi“..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prigrevačka ulica - kapija grada Apatina

  • PDF

Čuvena Banja Junaković nalazi se na adresi Prigrevačka bb.Psiholozi kažu da je vrlo važan prvi utisak kada upoznajete neku osobu, jer često ta prva impresija, određuje naš odnos prema njoj. Slično je i sa gradovima, prvi susret sa gradom u koji ste došli i prva ulica koja vam "poželi" dobrodošlicu, nešto su što vam zauvek ostaje u sećanju ali i nešto što vam može nagovestiti kakav je grad u koji ste došli. Bilo da ste putnik namernik ili ste se sasvim slučajno našli pred Apatinom, dočekaće vas, nekada Lenjinova, danas Prigrevačka ulica, koja predstavlja širom otvorenu kapiju grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opština Pećinci uskoro u Top 10 turističkih destinacija u Srbiji

  • PDF

Ljubica BoškovićOpština Pećinci je jedna od najmanjih opština u Vojvodini, koja obuhvata 11 naselja sa oko 21.500 stanovnika. Iako je poslednjih godina mnogo urađeno na unapređenju privrednog ambijenta za privlačenje direktnih investicija, opština još uvek nema “pravu” turističku organizaciju. Umesto nje, tu funkciju u okviru Agencije za razvoj opštine ima Sektor za razvoj turizma, osnovan 2013. godine, situiran u Kupinovu, mestu sa najperspektivnijom bazom za razvoj turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ujedinjena turistička ponuda Vojvodine daje rezultate

  • PDF

Nataša PavlovićNa Novogodišnjem koktelu u Poslaničkom klubu Skupštine AP Vojvodine, održanom na zalasku stare 2014. godine, Turistička organizacija Vojvodine okupila je veliki broj svojih prijatelja, poslovnih saradnika i predstavnika lokalnih turističkih organizacija. Nataša Pavlović, zamenica direktora TOV je tom prilikom izjavila da im je namera da ovo okupljanje postane tradicionalno radi sumiranja rezultata i iznošenja planova za naredni period, da se prisutni upoznaju sa aktivnostima TOV-a, kako bi i dalje nastupali u zajedničkom ritmu i unapredili turističku ponudu Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS boljom organizacijom do boljih rezultata

  • PDF

Radovan JokićAkademski slikar Radovan Jokić, pomoćnik direktora Turističke organizacije Grada Novog Sada, jedan je od onih koji su profesionalno i angažovano poslednjih 30 godina aktivni u svim segmentima života ovog grada i jedan od onih koji imaju realnu sliku o nekadašnjoj i sadašnjoj srpskoj kulturnoj prestonici - „Srpskoj Atini“, koja pretenduje da postane i Evropska prestonica kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija donela turističku krunu Novom Sadu

  • PDF

Branislav KneževićTuristička organizacija Novog Sada u svečanoj sali Gradske kuće predstavnicima grada, saradnicima, poslovnim partnerima, predstavnicima medija, poželela je srećnu 2015. godinu, sumiranjem svojih rezultata, onoga što je učinjeno, kao i isticanja planova za narednu godinu.
Turistička organizacija grada Novog Sada iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, a grad Novi Sad zauzima sve značajnije mesto među turističkim destinacijama u zemlji i inostranstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS - Najbolje u Srbiji

  • PDF

Goran SečujskiČlаn Grаdskog većа zа privredu, Gorаn Sečujski, prisustvovаo je prezentаciji Turističke orgаnizаcije Grаdа Novog Sаdа u Grаdskoj kući nа kojoj je direktor Brаnislаv Knežević predstаvio rezultаte rаdа te orgаnizаcije u 2014. godini pred velikim brojem sаrаdnikа, pаrtnerа i prijаteljа. Ono što je istаknuto kаo krunа poslovаnjа u toku prethodne godine, jeste nаgrаdа zа nаjbolju turističku orgаnizаciju u Srbiji u 2014. godini koju dodeljuje turističkа revijа “YU TRAVEL”, а koju je kаo potvrdu uspešnog poslovаnjа dobilа uprаvo Turističkа orgаnizаcijа Novog Sаdа.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zdravko Čolić za novogodišnju noć na Zlatiboru

  • PDF

Kralj trube, Dejan Petrović sa Big bendom za Novu godinu u hotelu PalisadU organizaciji opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor u novogodišnjoj noći sve goste Zlatibora zabavljaće velika pop zvezda – Zdravko Čolić.
Koncert na Kraljevom trgu počinje u 22 časa, a u ponoć će nastupiti i trubački orkestar uz vatromet koji će uveličati zabavu.
Za najmlađe goste Zlatibora Turistička organizacija je pripremila i dečiju predstavu pod nazivom „Zeka lepotan“ koja počinje 31. decembra u 18 časova na Kraljevom trgu. Organizatori su se potrudili da i 2. junaura sve posetioce obraduju još jednim koncertom pa će tako od 22 časa nastupiti Željko Šašić i Luna bend, takođe na Kraljevom trgu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor spremno dočekuje zimsku turističku sezonu

  • PDF

Udahnite i ove zime osveženje zvano - ZlatiborSve najnovije aktuelnosti koje goste Zlatibora očekuju tokom predstojeće zimske sezone,
predstavljene su u na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak, 22. decembra, u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu. Predstavnicima medija obratili su se direktor Turističke organizacije „Zlatibor“, Arsen Đurić, PR Skijališta Srbije, Ana Jovanović i šef benda Zdravka Čolića, Žika Filipović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nacionalna geografija otkriva Beograd

  • PDF

Beogradska tvrđavaPod naslovom "Velike ambicije za Beograd", u poslednjem broju čuvenog magazina Nacionalna geografija (National Geographic Traveler) objavljena je reportaža o Beogradu i Srbiji na 15 stranica ovog materijala. Boravak ekipe Državne geografije je omogućila Nacionalna Turistička organizacija Srbije u saradnji s Turističkom organizacijom Beograda i nacionalnom avio kompanijom Er Srbija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com