Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

TO Sremski Karlovci promoviše kulturni, vinski i eko-turizam

  • PDF

Resursni centar na Stražilovu novi potencijal Fruškogorsko-dunavskog regionaSremski Karlovci, Srpski Sion, verski i kulturni centar srpskog naroda u Austrougraskoj, u poslednje vreme jedan je od centara fruškogorskog i srpskog vinarstva.
Uporedo sa vinskom, u Sremskim Karlovcima počela je realizacija eko turističke priče. Direktorka Turističke organizacije Sremski Karlovci, Jasmina Beljan Iskrin podseća da je osnivanjem TO, 1996. godine, počelo obezbeđivanje smeštajnih kapaciteta, jer je bio samo jedan mali hotel osim sa 30-tak ležajeva, dok je Premier Prezident hotel sa pet zvezdica, otvoren maja 2012. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan 6. Ravangrad Wine Fest

  • PDF

Sa stručnog skupa u skupštini opštine grada SomboraTuristička organizacija grada Sombora organizovala je 5. i 6. decembra 2014. godine, šesti po redu „Ravangrad Wine Fest“. Festival je okupio 70 izlagača vina, rakije, mesnih prerađevina, proizvođača sireva, čarde, ugostiteljske objekate, udruženja žena, udruženja građana, turističke organizacije, i mnoge druge. Posetioci manifestacije, kojih je tokom dva festivalska dana bilo blizu 3.000, imali su priliku da degustiraju i kupe izložene proizvode, ne samo poznatih vinskih kuća i ostalih izlagača iz cele Srbije, već i iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske. Manifestaciju je pratio i raznovstan muzički program uz već tradicionalan nastup tamburaša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Novi Bečej podržala manifestaciju Manić-Tisa 63

  • PDF

Igor BalmazovićIgor Balmazović iz Turističke organizacije opštine Novi Bečej je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak, 4. decembra, u Svečanoj sali Skupštine opštine Novi Bečej, kojom je najvaljena predstojeća treća Svetska manifestacija u pecanju zimskog manića “Manić-Tisa 63”, koja će se održati od 12.-14. decembra kod Tiske brane, u kampu Kluba “Tisa 63”, imao je samo reči hvale.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad posećuje sve više turista

  • PDF

Tihana Putin u razgovoru sa stranim turistimaPrema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, Novi Sad je u prvih deset meseci ove godine ostvario rast kako dolazaka, tako i noćenja domaćih i stranih turista.
U pomenutom periodu ukupni dolasci turista porasli su za 12.2% . Od januara do kraja oktobra ukupan broj noćenja izražen u procentima izgleda ovako: Novi Sad beleži porast noćenja ukupno domaćih i stranih turista za 13,5 % (od toga noćenja domaćih turista za 11,1%, a stranih za 14,7%) u odnosu na isti period prethodne godine.
Prema podacima iz Info centara TONS-a, u Novi Sad je oktobru posetilo najviše stranih turista iz Rusije, Turske, Poljske, Italije, Nemačke, Hrvatske…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TIM Srbija predstavio poredlog pravilnika o kategorizaciji manifestacija

  • PDF

Miloje Ostojić, Milanka Lazarević, prof. dr Snežana Štetić i Perica LukovićPredstavnici TIM Srbija su u okviru Sajma ruralnog turizma u Kragujevcu predstavili predlog Pravilnika o kategorizaciji manifestacija u Srbiji. Predlog su prisutnima izložili Milanka Cvetković predsednica, prof. dr Snežana Štetić, Miloje Ostojić i Perica Luković. Predstavljanju nisu prisustvovali mr Marijeta Lazor i idejni pokretač dr Željko Bjeljac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatar, turistička destinacija koju treba iskusiti

  • PDF

Kanjon reke UvacSa ciljem da obogati turistički sadržaj planine Zlatar TSC "Zlatar" je pristupio kompletnoj rekonstrukciji hotela "Panorama" kapaciteta 215 ležajeva, sadržaja prilagođenog potrebama savremenih turista, omladine i dece školskog uzrasta. Vrata svog objekta otvorio je i “Zlatarski Zlatnik”, jedan od renomiranijih objekata na Zlataru, a posetiocima su na raspolaganju i hotel "Jelena", vile: "Darija", "Zorka", "Diva", Kuća za odmor "Zlatar Kuća" i mnogi drugi pružaoci privatnog smeštaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O brendu Novog Bečeja i novom licu Novog Bečeja

  • PDF

Saša Šućurović u humanitarnoj akciji - Gađajte predsednika na Gospojinskim danimaSrednjobanatska opština Novi Bečej je odavno pokazala i dokazala šta i koliko zna i ume, i postala opština za primer i ugled drugima. Za primarnu razvojnu granu, opština Novi Bečej odredila je turizam, preko kojeg je skrenula pažnju celog regiona na sebe. Sledeći korak lokalne samouprave ide u pravcu razvoja poljoprivrede, u kojoj ova opština vidi svoju razvojnu šansu i gradi svoj prosperitet.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Ruma sa uspehom brendira ekoturizam

  • PDF

Bara TrskovačaTuristička organizacija opštine Ruma (http://www.novisajt.rumatourism.com) jedna je od dve organizacije ovog tipa u Srbiji koja se, osim promocije turizma, aktivno bavi i upravljanjem zaštitom prirode. Zaštićeno stanište „Bara Trskovača“ koje se nalazi u ataru sela Platičevo opštine Ruma i zauzima površinu od oko 169 hektara, povereno je na upravljanje Turističkoj organizaciji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zrenjanin, mesto gde se čuvaju tradicija i kultura

  • PDF

Dani piva sinonim za gradZrenjanin, grad kulture, umetnosti, sporta, mostova, mladih i snažnog privrednog zamaha je najveći grad srpskog dela Banata sa 22 naseljena mesta u kojima živi oko 140 hiljada stanovnika i više od 20 nacija. Razvoj grada prati tradicija duga gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine. Staro jezgro grada čini skup sačuvanih građevina, javnih i stambenih objekata od kojih je većina podignuta u XIX i početkom XX veka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uvek je je pravo vreme da posetite opštinu Gornji Milanovac

  • PDF

Opština prebogata kulturno-istorijskom tradicijomPrepoznatljiva kao Rudničko-takovski kraj, jer se teritorijalno prostire na padinama planina Rudnik, Maljen, Suvobor i Vujan, opština Gornji Milanovac privlači pažnju turista tokom cele godine. Za to su zaslužni priroda, istorija i tradicionalno gostoprimstvo naroda ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com