Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Informativni centar Parka prirode Jegrička

  • PDF

Podržimo akciju pešačenja u prirodi u Jegrički u subotuNa svega 2 kilometra severno od Temerina, u neposrednoj blizini mosta na putu Novi Sad - Bečej, nalazi se Informativni centar Parka prirode „Jegrička“, čiji je cilj da posetiocima omogući pružanje svih potrebnih informacija i usluga. Rečica Jegrička, prava prirodna oaza, utočište je mnogih zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta. Pejzaži prirode i jedinstven prostor privlače sve veći broj posetilaca, željnih prirodnog okruženja, rekreacije, mira i tišine na obali reke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poznavanje Srbije sa TA PanaComp Zemlja Čuda

  • PDF

Prigodan dekor za svaki događajIvanka Tasić, vlasnica Turističke agencije PanaComp Zemlja Čuda u Novom Sadu, jedna je od deset „Najžena“ za 2013. godinu u izboru magazina „Blic žena“. U turizmu je preko 33 godine, preko 20 godina vodi jednu od retkih TA koja se bavi receptivnim turizmom i lepote naše zemlje pokazuje osim domaćim i stranim gostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uživajte u Ivanjici

  • PDF

Nušićijada festival kulture i zabave, učenja i boemštineU turističkom smislu, jedinstvenost Ivanjice ogleda se, pre svega, u prirodnim potencijalima, gostoljublju i kvalitetnoj hrani.
Sedamdesetih godina prošlog veka u selu Devići organizovan je prvi, pionirski, dolazak turista. Gost koji jednom dođe u Kušiće, Katiće, Kumanicu, Daiće, Komadine, Raščiće, Lisu...opčinjen lepotom, uslugom, gastro ponudom, sigurno se rado vraća u ove krajeve.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sombor sve vinskiji grad

  • PDF

Somborska ekipa na ovogodišnjem Vinofestu u VršcuKada se kaže grad konja, fijakera i tamburaša, ili grad parkova, grad Milana Konjovića ili Zvonka Bogdana, naravno da se odmah pomisli na Sombor, otmen zeleni grad koji verno oslikava zapadno-bačku ravnicu. U tome mu pomažu i sela njegove opštine, pre svih Bački Monoštor i Bezdan, sela koja su svoje prirodne i ljudske potencijale na najbolji način iskoristili za promociju ruralnog turizma. TO grada Sombora, ne zanemarujući ni jedan segment trasiranog pravca turističkog razvoja, u svoje polje delovanja sve više uključuje vinogradarske-vinske potencijale ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad atraktivna city break destinacija

  • PDF

Petrovaradinska tvrđava nemerljivo bogatstvo Novog SadaDa je turistička privreda Grada Novog Sada već duži period na uzlaznoj putanji kretanja i da je Grad Novi Sad prepoznat kao atraktivna turistička city break destinacija, govore brojni zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku da je u periodu januar-decembar 2013. godine u Novom Sadu je ostvareno preko 117.000 dolazaka (117.499), što znači da je ukupan broj dolazaka turista (domaćih i stranih turista zajedno), u navedenom periodu bio za 8% veći nego u istom periodu prethodne godine, dok je ukupno ostvarenih noćenja domaćih i stranih turista bilo preko 240.000 (240.512 turista), ili za 8,9% više u odnosu na isti period prethodne godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kragujevac spreman za nastupajuće leto

  • PDF

Šumadija, zemlja kraljevske hrane i pićaGradska turisitčka organizacija „Kragujevac“ je svetao primer kako priznanje za najbolju turističku organizaciju u Srbiji 2013. godine, kao i nagrada „Turistički cvet“, može još više da motiviše i stimuliše na još kvalitetniji i posvećeniji rad.
Na početku turističke sezone, bar kada je reč o manifestacionom i ruralnom turizmu, GTO Kragujevac priprema brojne aktivnosti za ovo leto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Snežana Milisavljević: Kragujevac obogatio kvalitet, sadržaj i raznovrsnost turističke ponude

  • PDF

Snežana Milisavljević na otkrivanju spomen biste Vinku Loziću u VršcuGradska turistička organizacija Kragujevac proglašena je za najbolju turističku organizaciju u Srbiji 2013. godine, ponevši najznačajnije priznanje u domaćoj turističkoj industriji „Turistički cvet”. U obrazloženju žirija navedeno je da se ova nagrada dodeljuje zbog toga što je u proteklih godinu dana GTO Kragujevac obogatila kvalitet, sadržaj i raznovrsnost turističke ponude postavljanjem turističke signalizacije, interaktivnog izloga i tabli sa turističkim mapama u gradu, zatim radom Turističko-informativnog centra i suvenirnice (nekada je u ponudi imala svega 50 artikala, a danas preko 400), zbog organizacije vodičkih tura, angažovanja na izradi strateškog Master plana održivog razvoja planine Rudnik (GTO Kragujevac je nosilac aktivnosti za pet gradova i opština: Čačak, Gornji Milanovac, Topola, Knić i Kragujevac), doprinosa razvoju seoskog turizma, te izrade promotivnih spotova, filmova i ostalog propagandnog materijala, kao i brojnih drugih aktivnosti vezanih za pozicioniranje Kragujevca kao turističke destinacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tatjana Palkovač: Vršac je grad vina i neiscrpne energije

  • PDF

Tatjana PalkovačDeveti festival vina Vinofest, održan je tokom petka i subote, 28. i 29. Marta, u velikoj sali hotela „Srbija“ u Vršcu. Tako je ovaj, odvajkada vinski grad, pre devet godina uz trodnevnu turističko-privrednu manifestaciju „Dani berbe grožđa“, koje će u jesen 2014. godine doživeti 57. izdanje, odnegovao još jednu feštu posvećenu vinu. Turistička organizacija opštine Vršac je organizator festivala koji tokom dva dana slavlja i na ovaj način obeležava svoju dugu i bogatu vinsku tradiciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tomislav Stojanović: Vranje mesto strasti bez granica

  • PDF

Tomislav StojanovićZahvaljujući višemesečnom radu na takozvanom re-brendingu, Vranje je uz hranu, piće i nastup glumaca vranjskog Pozorišta, prezentovano u novim brošurama i sajtu organizacije na nedavno održanom Sajmu turizma u Beogradu. O utiscima sa Beogradskog sajma turizma 2014. direktor Turističke organizacija Vranje, Tomislav Stojanović, kaže:
-Mi smo prezadovoljni nastupom na najvećoj turističkoj smotri u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na rečima, svi za saradnju sa dijasporom

  • PDF

Kancelarija za dijasporu predložila da 2015Kako najefikasnije prodreti na inostrano tržište i pozicionirati svoju destinaciju sa što vidljivijim efektom?!! U nameri da se nađu neophodni odgovori na ova pitanja, na nedavno održanom Beogradskom sajmu turizma, jedna od tema stručnih sastanaka bila je i „Dijaspora i turizam“, koju je organizovala Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Vlade Republike Srbije.
-Dugo nam je trebalo da shvatimo da je dijaspora, ogroman, neiskorišćeni potencijal, koji nije čak ni dovoljno prepoznat. Zato ćemo predložiti Vladi Republike Srbije da 2015. godina bude godina okupljanja dijaspore. To je pre nekoliko godina uradila Irska i njihova iskustva su izuzetna. U Irskoj postoje neki gradovi koji imaju dane dijaspore, organizuju se i neki zanimljivi događaji, takve aktivnosti su ohrabrujuće, ali dijaspora se sistemski uključila u turističku privredu - naglasila je direktorka Kancelarije, Slavka Drašković, napominjući da je dijaspora verovatno najbolji turista i promoter Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com