Tue08092022

Poslednja izmena:07:13:59 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Tatjana Palkovač: Vršac, vino i još po nešto

  • PDF

Tatjana Palkovač (prva s leva) sa saradnicima na Bg sajmu turizma            Vršac je u isto vreme i varoš i grad. Moglo bi se reći gradić, ali to ne bi bilo sasvim tačno. Jer, ovaj grad neverovatnih prirodnih lepota, bogatog kulturno-istorijskog nasleđa, sa razvijenim zabavnim, sportskim i društvenim životom, nekolicinom manifestacija dugog trajanja, živi životom velegrada. Velegradom ga čine i njegova vinska prošlost, sadašnjost, a svi su izgledi i budućnost. Vršac je grad duge vinske prošlosti i prvi u Srbiji koji je primljen u Asocijaciju vinskih gradova Evrope - RECEVIN. Zato u Vršcu sve počinje od vina i uz vino.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Dujin: Poziv na avanturu u Novom Bečeju

  • PDF

Saša Dujin u ambijentu Marine Gradište            Nezvanični srpski lider u domenu manifestacionog turizma je opština Novi Bečej, i sa 30-tak što manjih, što većih događaja sa zavidnim brojem turista teško je dostižan. Više od decenije pregalačkog i posvećenog rada tima Turističke organizacije opštine Novi Bečej, na organizaciji i bezmalo čitave opštine na njihovoj realizaciji, već godinama ovaj vid turizma drži u fokusu. Saša Dujin, direktor TOO Novi Bečej smatra da su manifestacije same po sebi značajan povod da turisti dođu, ali i najbolji promoteri svega drugog što ovo mesto/opština mogu da ponude od sadržaja. Tajna visokog intenziteta interesovanja publike za Novi Bečej, banatsku opštinu sa četiri naseljena mesta i oko 22.000 stanovnika su, po rečima direktora, u nalaženju uvek novih turističkih resursa i dinamici njihove prezentacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pirot - jedini grad u Srbiji sa tri zaštićena brenda

  • PDF

Dragan Novaković          Na najvećej smotri turističkih događaja, 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, prirodne i kulturne potencijale kraja, sa velikim uspehom, predstavio je tim Turističke organizacije Pirot, koji je predvodio Dragan Novaković.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kikinda - grad toplog zagrljaja

  • PDF

Jasmina Milankov            Prestonica ludaje - Kikinda, nije običan grad. Osim kulta bundeve, tikve, ili ludaje kako je Kikinđani zovu, ovo je grad sove utrine, poznate ušare, koje kasnih novembarskih dana zauzimaju grane drvored u najstrožem centru, i tu zimuju do početka marta, još od vremena Austrougarskog carstva. Ovde su kažu našle potreban mir, tišinu i sigurnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur predstavio novosti - komforan smeštaj, mineralne vode i vrhunsku banjsku medicinu

  • PDF

Sa štanda SB Merkur na BG sajmu turizma 2022.            Na 43-om jubilarnom Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, tokom četiri sajamska dana 24. do 27. marta 2022. godine, veliki broj prijatelja, saradnika i predstavnika medija posetio je štand Specijalne bolnice Merkur  kako bi se informisali šta se sve dogodilo u periodu od poslednjeg Sajma do danas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turističke organizacije Novog Sada i Sremskih Karlovaca zajedno do novih gostiju

  • PDF

Sa konferencije za medije na BG sajmu turizma            Na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na štandu Turističke organizacije grada Novog Sada (TONS), gde se predstavila i Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci (TOOSK), održano je mnogo unapred ugovorenih sastanaka sa predstavnicima medija, turističke privrede iz zemlje i regiona, kao i konferencija za novinare. Tom prilikom  su predstavljene nove kampanje, projekti i buduće aktivnosti ove dve turističke organizacije koje su nedavno potpisale i protokol o saradnji, a uveliko rade na pripremi brojnih promotivnih aktivnosti tokom ove godine. Takon konferencije održana degustacija vina sa područja Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

GASTRO SREM sa priznanjem Najbolje iz Vojvodine na Sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

Stara Pazova sa ponosom predstavlja svoj brend na najvećem sajmu turizma u regionu            Manifestacija „Gastro Srem“ čiji je organizator Turistička organizacija opštine Stara Pazova, na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, uz podršku Pokrajinske vlade, Turističke organizacije Vojvodine i „Jugoinspekta - Novi Sad”, dobitnik je, uz još  17 korisnika, priznanja „Najbolje iz Vojvodine“,  koje potvrđuje kvalitet u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ronioci istraživali bigrene kade Stopića pećine

  • PDF

            Ronioci ronilačkog kluba S.D.T. „Svet Ronjenja” su ovog vikenda nastavili sa istraživačkim aktivnostima na Zlatiboru. Ovoga puta je na red došla jedna od najvećih aktrakcija ove regije: Stopića pećina. Ova akcija je sa uspehom realizovana u saradnji sa Opštinom Čajetina i njenim službama, kao i sa Turističkom organizacijom Zlatibor, Turističkim udruženjem Gostilje, vrednom ekipom Stopića pećine i Domaćinstvom Filipović, gde je još jednom bila njihova ronilačka baza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Februarsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

  • PDF

Februarsko izdanje donosi najnovije informacije sa Zlatibora          Turistička organizacija Zlatibor objavila je četrnaesto izdanje elektronskih novina. Februarski broj otvara uvodnik Srđana Pantovića, direktora Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor” Čajetina, dok nam tema broja donosi priču o onome što je postignuto u prvoj godini rada jedinstvene zlatiborske atrakcije, Gold gondole, kao i najavljene naredne aktivnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Provedite praznike u Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture

  • PDF

Novi Sad            Ljubav i vino su najlepša lica meseca februara. Tada se susreću i istog dana proslavljaju Sv. Trifun i Sv. Valentin, a Novi Sad je odlično mesto gde za svoju dragu osobu možete naći brojne autentične poklone, jer pored raznovrsnog izbora u šoping centrima, odabir najlepšeg poklona pronaći ćete kod brojnih poznatih novosadskih lokalnih dizajnera, zanatlija ili u suvenirnicima. Nakon šopinga, šetnje Tvrđavom, kejom, parkovima ili centrom grada, dok uživate u zagrljaju drage osobe, rezervišite svoje mesto u nekim od brojnih restorana, čardi na Dunavu ili salašima u okolini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com