Mon07062020

Poslednja izmena:10:28:15 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Sačuvamo radna mesta ljudi zaposlenih u turizmu

  • PDF

Apel turističkih radnika Srbije            Obaveštavamo vas da smo zbog novonastale situacije primorani da otkažemo sva putovanja koja su planirana do 15. maja, odnosno do okončanja vanrednog stanja. Za putovanja planirana posle ovog datuma ćemo se ponašati u skladu sa razvojem situacije i uputstvima koja budemo dobijali od nadležnih organa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dva veka Kremanskog proročanstva, reči iz budućnosti koje golicaju maštu

  • PDF

Dragan M. Pjević            Čovek sa vizijom Kremana kao turističke destinacije Dragan M. Pjević, mašinski inženjer, vlasnik Turističke agencije „Kremna“, godinama se bavi popularizacijom Kremanskog proročanstva u turističke svrhe, jedinstvenom vrstom turizma na našem prostoru.    Među deset referentnih proročanstava u svetu, odmah posle proročanstva francuskog proroka Mišela Nostradamusa (XVI vek)  i drevnog spisa nastalog u kišnim prašumama Perua - Celestinskog proročanstva, nalazi se Kremansko, za koje kažu da je najrazumljivije.         Kremansko proročanstvo se bavi sudbinom države i vladara kojima Kremna pripada, sa porukama od njegovog nastanka u XIX veku, loših po srpske vladarske dinastije, posebno po Josipa Broza, čiji su „pisci“ 70-tih godina prošlog veka prekrojili tekst i prilagodili svojim potrebama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Uloga turizma u razvoju vinske scene Banata i Vojvodine

  • PDF

Dr Nataša Pavlović (u sredini) sa kolegama iz Turističke organizacije Grada Zrenjanina            U kalendar vinskih manifestacija, uz čuveni vršački „Grožđebal“, „Berbanske dane“ na Paliću, „Župsku berbu“, beogradski „VinoFest“ i „VinoFest“ u Vršcu, „Pudarske dane“ u Irigu, Karlovačku berbu grožđa..., od ove godine upisao se i „Internacionalni banatski festival vina“ u Zrenjaninu, nastavak višegodišnje vinske priče pod nazivom „Najbolje vino Banata“, u okviru kojeg je pored takmičenja u izboru najboljeg belog, roze, crvenog , desertnog i šiler vina, organizovana prodajno-promotivna izložba lokalnih proizvoda, stručna predavanja, uz prigodan kulturno-umetnički program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Alpha travel otkriva Srbiju turistima iz Mađarske

  • PDF

Sajam UTAZAS 2020 potvrdio da mađarski turisti rado posećuju Srbiju            Putnička agencija Alpha travel SEE DOO iz Subotice, vlasnika Danka Deneša, osnovana decembra 2016. godine, od 2017. godine aktivno se bavi receptivim turizmom, odnosno dovođenjem turista iz Mađarske u Srbiju, pre svega Vojvodinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uređene nove staze u Stopića pećini

  • PDF

Stopića pećina            Stopića pećina bila je najposećeniji turistički lokalitet u Srbiji tokom 2019. godine sa oko 90.000 ostvarenih poseta. Nalazi se na samo 19 km od centra Zlatibora, a tako veliku posećenost duguje prirodi koja je nesebično okitila ovu speleološku lepoticu. Impresivan ulaz, bigrene kade koje predstavljaju pravu geomorfološku retkost u celom svetu i podzemni vodopad učinili su da svake godine na desetine hiljada turista uživa u nesvakidašnjim podzemnim pejzažima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rezervišite vreme za posetu festivalu LiLaLo u Loznici

  • PDF

Plakat kao pozivnica            LiLaLo je muzičko scenski festival koji afirmiše stvaralaštvo mladih, posvećen narodnom običaju lilanje koji je autentičan za grad Loznicu i regiju Podrinje, ove godine biće održan od 10. do 12. jula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salaš Katai sa novom ponudom na Sajmu turizma u Budimpešti

  • PDF

Anamarija Katai            Sa novom turističkom ponudom, zasebnim malim salašom pogodnim za veće društvo, izašao je Salaš Katai iz Malog Iđoša, na 43. Međunarodni sajam turizma u Budimpešti, poslednjeg vikenda februara ove godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Viđeni za Ivanjicu! - po jedanaesti put

  • PDF

Pozivnica na Nušićijadu - jednu od top srpskih manifestacija            Nušićijada - svečanost u znaku humora, kulture, zabave i varoškog duha postala je zaštitni znak Ivanjice, a Ivanjica prepoznatljiva upravo po ovomo jedinstvenom festivalu, jednom od malobrojnih kome je pošlo za rukom da izbegne vašarski karakter, i ove godine je bila glavna tema predstavljanja ove opštine na štandu koje je delilo 12 članica regije Zapadna Srbija, na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kosjerićka osmomartovska čajanka i drugi zanimljivi turistički programi

  • PDF

Zapažen nastup TO Kosjerić na Sajmu turizma u Beogradu            Najpoznatija čajanka je sigurno Bostonska čajanka iz 1773. godine na kojoj se zapravo i nije pio čaj, već je to naziv događaja kada je jedna bostonska grupa u znak protesta protiv britanske politike sa brodova Britanske istočnoindijske kompanije u more bacila 342 bale čaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej most turističke i privredne saradnje Vojvodine i Mađarske

  • PDF

Saša Maksimović            Sredinom novembra prošle godine, u nekadašnjoj zgradi vranjevačke opštine u Novom Bečeju svečano je otvorena prva Informativna kancelarija Privredne komore Budimpešte u Vojvodini. Reč je o produbljivanju saradnje vezane, pre svega, za razvoj infrastrukture, turizma, sporta i kulture. Primarna uloga Kancelarije je da poveže privrednike i lokalne samouprave, ne samo iz Novog Bečeja, već iz cele Vojvodine sa Privrednom komorom Budimpešte i Vladom Republike Mađarske u cilju intenziviranja prekogranične saradnje i skraćenja puta ka fondovima Evropske unije, te pružanja podrške i pomoći prilikom odabira poslovnih partnera i investicija iz Srbije i Mađarske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com