Fri09172021

Poslednja izmena:10:59:19 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Aktivnosti opštine Bač na projektu FED CCNET

  • PDF

Tanja Mitić            Opština Bač je jedan od partnera projekta prekogranične saradnje „Fostering of cross - border business environment trough development of business competence centres and networks (FED CCNET)“, sprovedene tokom prethodne dve godine. Koordinator projekta, Tanja Mitić, naglašava značaj realizacije svih planiranih projektnih aktivnosti. Posebno se osvrnula na infrastrukturne radove zahvaljujući kojima je zgrada „Herkules" Bač prvi put renovirana nakon više od 60 godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Aranđelovca: Ulepšajmo svoj grad

  • PDF

Aranđelovac            Turistička organizacija Aranđelovca 20-tu godinu za redom, organizuje akciju „Ulepšajmo svoj grad“. Ova akcija Turističke organizacije Aranđelovca koja se tradicionalno organizuje ima za cilj animiranje građana Aranđelovca da daju svoj doprinos u hortikulturnom smislu uređenja svojih dvorišta, balkona, kao i drugih zelenih površina što zajedno sa drugim faktorima utiče na podizanje kvaliteta turističke ponude i unapređenje promocije grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EU donacija materijala i opreme novosadskim hotelima i hostelima

  • PDF

City Hostel u Novom Sadu            Evropska unija je nastavila da podržava turistički sektor u Srbiji. Nakon izbijanja pandemije COVID-19, turistički radnici su se suočili sa mnogim izazovima. Jedan od njih je i primena neophodnih zdravstveno-bezbednosnih mera u cilju sprečavanja širenja virusa. Donacija Evropske unije od 662.000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogućiće turističkim radnicima širom zemlje da posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak. Projekat „#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam“ je realizovao ovu intervenciju u sklopu anti-COVID mera. Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Info tura turističke ponude opštine Žabalj

  • PDF

Organizatori sa članovima domaćinstva Vladisavljević u Gospođincima            Žabaljska opština, poznata kao poljoprivredna, otvaranjem Golf terena 2001. godine i dolaskom Marije Čupić na čelo TOO Žabalj, poprima jednu novu dimenziju, i to sa pokrićem.   Da pokaže šta ima, može i šta planira, TOO Žabalj je u četvrtak, 22. aprila, za predstavnike medija i turističkih agencija organizovala jednodnevni obilazak opštine Žabalj. Ambiciozan program, u hodu je postao još zahtevniji, jer stvari su se jednostavno dešavale i šteta je bilo ne iskoristiti priliku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

5 KULTNIH ATRAKCIJA KOJE NE SMETE PROPUSTITI U VRŠCU

  • PDF

Pogled na Vršačku kulu           Vršačka kula (fotografija 1), simbol ne samo grada već i cele okoline, sazidana je 1439 godine i veruje se da ju je podigao Đurađ Smederevac posle pada Smedereva sa ciljem da zaštiti svoje posede na prostoru današnje Vojvodine. Od celog utvrđenja najočuvanija je Donžon kula, visine 20m, koja je danas u potpunosti restaurirana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KREĆU BESPLATNE PEŠAČKE TURE U SUBOTICI

  • PDF

Pozvani ste           Turistička organizacija grada Subotice od subote, 24.04.2021. godine ponovo organizuje „Garantovane pešačke ture“ uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Pridružite im se na ovom neverovatnom putovanju uz besplatnu pešačku turu sa turističkim vodičima, bez obzira da li ste već imali prilike da učestvujete ili će vam ovo biti prvi put, uvek možete čuti i naučiti nešto novo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

17 RAZLOGA ZA POSETU ZLATIBORU

  • PDF

Zlatiborska sela - biseri turističke ponude Srbije           Zlаtibor je plаninа izuzetne lepote, obiluje velikim prostrаnstvimа koje kаrаkteriše blаgo zаtаlаsаnа visorаvаn, bujni pаšnjаci, ispresecаni brojnim rečicаmа i potocimа. Nesvаkidаšnji doživljаj pružаju divni zlаtiborski pejzаži nepreglednih suvаtа i mirisnih livаdа, prekriveni poljskim cvećem i belim nаrcisom, kаo i bogаtim šumаmа „zlаtnog borа”, jele i smreke. Svа su zlаtiborskа selа živopisnа i lepа što čini dа Zlаtibor imа izvаnredne uslove zа rаzvoj seoskog turizmа i to u: Sirogojnu, Gostilju, Rožаnstvu, Ljubišu, Tripkovi, Mаčkаtu, Rudinаmа, Semegnjevu, Krivoj Reci...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Loznica dobila turističku saobraćajnu signalizaciju

  • PDF

Novi iskorak Turističke organizacije Loznica u afirmaciji svoga grada            Turistička organizacija grada Loznice je realizovala projekat postavljanja Turističke saobraćajne signalizacije koja predstavlja saobraćajnu signalizaciju sekundarnog značaja kojom su markirani i obeleženi turistički lokaliteti (Loznica, Banja Koviljača, Tršić, Tronoša, Lešnica, Tekeriš, Draginac, reka Drina, planine Gučevo i Cer) i turistički motivi na teritoriji grada Loznice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tiski cvet novi apartman u sklopu somborskog Green Town-a

  • PDF

Jedinstven ambijent novog apartmana            Turistička organizacija Sombor predstavila je novi smeštajni objjekat u gradu zelenila - luksuzni  apartman Tiski Cvet u okviru Green Town Apartmana.
             Novi apartman povešće vas ma cvetanje Tise - izuzetno redak i lep prirodni ciklus, po kojem je ova reka poznata i posebna i svake godine oduševljava zaljubljenike u prirodu koji imaju sreće da se nađu na pravom mestu u pravo vreme. U čast ove jedinstvene prirodne pojave na obali Tise okuplja se na hiljade romantika koji u večernjim satima uživaju u manifestaciji koja se svake godine organizuje kako bi se ovaj fenomen proslavio.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vodič kroz Staru Pazovu

  • PDF

Stara Pazova            Na pola puta između dva najveća grada u našoj zemlji, u tzv. „ruzmarinskom” Sremu nalazi se opština Stara Pazova. Zbog burne prošlosti, spomenika kulture, multikulturalnosti, obale Dunava, ukusne tradicionalne hrane i dobrih sremačkih vina, Stara Pazova obiluje brojnim turističkim sadržajima. Stara Pazova je možda najpoznatija po hrani. Turistička organizacija opštine Stara Pazova gastronomske specijalitete, posebne zbog preplitanja brojnih etničkih grupa nastanjenih u njoj, predstavlja ih na čuvenoj manifestaciji „Gastro Sremu“. Pored najdivnijih ukusa i mirisa ovde se mogu probati i čudesni, ručno rađeni, kolačići i torte Maestra Nikole iz Golubinaca, mesta inspiracije velikom Betovenu na napište svoju „Mesečevu sonatu“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com