Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Niški merak na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Dragana Božić            Iskoristiti postojeće a toga nije malo - cilj je Turističke organizacije opštine carskog grada, kulturnog, istorijskog, festivalskog, manifestacionog, vinskog, gurmanskog i kakvog sve ne centra, kakav je NIŠ.
            U fokusu već tradicionalnog predstavljanja turističke ponude grada Niša na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, uz prebogatu gastronomsku ponudu, igre i pesme sa juga naše zemlje, bilo arheološko nalazište Medijana, otvoreno za javnost prošle godine, ostatak luksuzne vile sa pedistilom, cara Konstantina, rođenog u Nišu; Niška tvrđava, kao simbol grada, mesto održavanja brojnih koncerata, programa, manifestacija od početka juna, do sredine septembra. Ove godine poseban kuriozitet predstavlja jubilarni 30. Nišvill jazz Festival koji će biti održan od 05 - 15. avgusta; Filmski susreti, Sajam vina, brojni koncerti razlog su posete gradu na Nišavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razmena dobrih praksi između dva uspešna suseda - Zlatibora i Labina

 • PDF

Sa potpisivanja Protokola o saradnji            Razvoj turizma je konstantan proces i koliko god jednu destinaciju smatrali razvijenom, uvek postoje slobodne zone za implementaciju novih turističkih proizvoda. Da je tako, potvrđuje Protokol o saradnji potpisan od strane dve turističke organizacije koje beleže rekerdan turistički promet. Reč je o Turističkoj zajednici Grada Labin i Turističkoj organizaciji Zlatibor, koje su iskoristile susret na 45. Međunardnom sajmu turizma u Beogradu kako bi razmenom iskustava i ideja unapredile turističku ponudu svog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička Vojvodina na sajmovima turizma

 • PDF

Sa promocije Fruškogorske vinske šetnje Fruška walk and wine 2024 u Beogradu            Turistička organizacija Vojvodine se krajem februara i početkom marta, sa uspehom predstavila na važnim međunarodnim sajmovima turizma u zemlji i okruženju. U poriodu od 22. do 25. februara 2024. godine - u Beogradu i Budimpešti, a nedelju dana kasnije, od 01. do 03. marta i u Banjaluci, na četvrtom Međunarodnom sajmu turizma „Banjaluka 2024“. Sledi Sajam turizma “ITB” u Berlinu ove godine od 5. do 7. marta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VRŠAC - GRAD ZELEN I ČIST

 • PDF

Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca            Područje grada Vršca, koje pokriva pitomu, plodnu ravnicu i izdvojen masiv Vršačkih planina, naseljavanog u kontinuitetu od neolita, znalačkim spojem prošlosti i modernog uspeva i dan danas da isprovocira interesovanje turista. Veliku ulogu u tom smislu, iznalaženjem uvek „svežih“ turističkih potencijala, ima tim Turističke organizacije Vršac, godinama unazad predvođen iskusnim turističkim pregaocem Tatjanom Palkovač, direktorom TO Vršac. O tome govore i rezultati iz prošle godine u kojoj je ostvaren rekordan broj dolazaka gostiju, kao i noćenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Avantura počinje u Novom Bečeju - u ritmu banatske ravnice

 • PDF

            Na ovogodišnjem 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija opštine Novi Bečej tradicionalno se predstavila svojim najatraktivnijim destinacijma i manifestacijama opštine. U hali 4 Beogradskog sajma, prostrani štand Turističke organizacije opštine Novi Bečej je plenio svojom lepotom i neobičnošću uređenja enterijera. Spoj savremenog i tradicionalnog, starog i novog, bio je dobitna kombinacija i odličan prostor za prezentaciju lepota opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sombor City Card predstavljen na Sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Zdenka Mitić (levo), Dejan Veselinov (u pozadini) i Danijela Vujko na promocijji projekta            "Sombor City Card" - domaći projekat koji uvodi potpuno novi pristup turizmu primenom digitalnih inovacija, i donosi revolucionaran i održiv način istraživanja destinacija, ekskluzivno ke predstavljen na ovogodišnjem 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turisti iz 180 zemalja posetili Novi Sad u 2023. godini

 • PDF

Jul u Novom Sadu    Minula godina bila je još jedna u nizu uspešnih po pitanju turizma u Novom Sadu u kojoj su, velikim angažovanjem na brojnim aktivnostima iz domena razvoja i promocije turizma, nadmašeni rezultati iz godine kada je naš grad bio nosilac titule Evropske prestonice kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osam ramsarskih područja Vojvodine

 • PDF

Prilika za nova saznanja i uživanje u prirodi            Ramsarska konvencija o zaštiti močvarnih područja usvojena je 02. februara 1971. godine i od tada se obeležava kao svetski dan njihove zaštite (World Wetlands Day, Ramsar Convention). Ovaj međunarodni akt obezbeđuje osnovu za očuvanje i mudro korišćenje vodenih staništa i njihovih resursa, putem lokalnih, regionalnih i nacionalnih aktivnosti i međunarodne saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS: Na Danima otvorenih vrata više od 8.000 posetilaca

 • PDF

Poklon obilasci TONS-a Novosađanima i njihovim gostima    Turistička organizacija Grada Novog Sada je, povodom Dana grada (01. februar), inicirala i, zajedno sa novosadskim ustanovama kulture i drugim privrednim subjektima, organizovala 3. i 4. februara „Dane otvorenih vrata“ kako bi građanima Novog Sada, kao i turistima, omogućila da kroz čitav niz besplatnih programa budu deo ove proslave. Prema preliminarnim izveštajima, događaj koji je TONS inicirao je posetilo više od 8.000 sugrađana, ali i gostiju iz drugih gradova (Subotice, Kikinde, Beograda, Zemuna, Obrenovca, Valjeva…). Takođe, za 4.000 dece, učenika prvih razreda novosadskih osnovnih škola, tradicionalno smo poklonili slikovnice o Novom Sadu „Grad golubijeg srca“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vojvodine na Sajmu turizma i kampinga „Alpe Adria“

 • PDF

Jasmina Perišić, dr Nataša Pavlović i Jelena Malešev na sajmu u Ljubljani            Turistička organizacija Vojvodine sa uspehom se predstavila na Sajmu turizma i kampinga „Alpe Adria“ održanom po 34. put u Ljubljani od 31.01. do 03.02. 2024. Ovo je najznačajnija turistička manifestacija u Sloveniji, koja se fokusira na aktivni i održivi turizam, kamping, cikloturizam, kao i na boravak u prirodi. Svoje ponude predstavilo više od 350 izlagača iz 13 zemalja - Slovenije, Austrije, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nemačke, Francuske, Švedske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nepala, Tajlanda i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com