Tue08092022

Poslednja izmena:07:13:59 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Stara planina - lepotica koja inspiriše

  • PDF

Zimska idila            Dragulj koji najviše privlači turiste u Istočnu Srbiju je Stara planina, najveća planina u istočnoj Srbiji, oko 300km udaljene od naše prestonice. Visokoplaninski masiv prostire se kao prirodna granica prema Bugarskoj fascinantne lepote i netaknute prirode. Prirodne lepote koje krase Staru planinu, gotovo da su nestvarne, pa zato i nosi naziv „lepotica” među planinama, najlepša među svim srpskim planinama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turističke vrednosti opštine Knjaževac

  • PDF

Knjaževac            Opština Knjaževac je mesto bogate tradicije, prirodnih i kulturnih vrednosti. Grad Knjaževac sa ponosom nosi epitet „Srpska Venecija“ zbog tri reke, sedam mostova koji spajaju njihove obale i starog gradskog, zanatsko-trgovačkog jezgra Stare čaršije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lilanje u Loznici - Moderno je tradicionalno

  • PDF

Sa promocije Loznice na Sajmu turizma u Kragujevcu            Opština Loznica koja se povodom ekoloških pitanja, više puta u svojoj istoriji nalazila u žiži interesovanja domaće javnosti, zapravo je mesto gde je Bog ispustio jedan od svojih džakova punih darova, i na ovom prostoru posejao mnoge lepote i blagodati. Izvori sumporovite vode, lekovito blato, povoljni klimatski uslovi..., takođe i veliki istorijski preokreti, progres na polju kulture... Velikani poput Vuka S. Karadžića, Jovana Cvijića i dr., sve je to vezano za ovaj grad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šetnja kroz Kragujevac ili jedinstven čas istorije moderne Srbije

  • PDF

U obilasku štandova na minulom Sajmu turizma i seoskog turizma            Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevac jedini u Srbiji su ove godine realizovali sajamsku manifestaciju iz oblasti turističke privrede, na uobičajen način. XIII Sajam turizma i seoskog turizma i VII Sajam zimnice od 25 - 27. novembra bio je promocija urbanog i seoskog turizma, kao i promocija tradicionalnih vrednosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Praznične đakonije u Vršcu

  • PDF

Sa jedne od prethodnih manifestacija u Vršcu            Izložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine, pod nazivom PRAZNIČNE ĐAKONIJE, 11. po redu, biće održana 11. decembra 2021. godine, u organizaciji Turističke organizacije Vršac. Tema izložbe je promocija kulture i tradicije Vojvodine i ostalih krajeva Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pod sloganom - Biram da uživam, održan XII Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

  • PDF

Zajednički snimak pobednika u kategoriji izlagači sa domaćinima sajma            U cilju predstavljanja jedinstvene turističke ponude Srbije i zemalja regiona od 25-27. novembra u hali Šumadija sajma u Kragujevcu, održan je XII Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Organizatori trodnevne manifestacije, Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevac, posle jednogodišnje pauze, i jedini u zemlji ove godine, uspeli su da okupe više od 50 izlagača, nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije, hotelijere, planinske centre, lečilišta, seoska domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, i po prvi put Kosova i Metohije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SRBIJA MEĐU NAJBOLJIM DESTINACIJAMA SVETA ZA 2022. GODINU

  • PDF

Fruškogorska vina sve cenjenija            Srbija je među najboljim destinacijama sveta za 2022. godinu, prema ocenama prestižnog američkog portala Conde Nast Traveller. Uzevši u obzir situaciju koja se odvija na globalnom nivou, lista najboljih destinacija je ove godine važnija nego ikad, navodi se u tekstu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TURISTIČKI CVET TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI NOVI BEČEJ

  • PDF

Podrška Novobečejcima            Turistička organizacija opštine Novi Bečej zaslužila je da bude dobitnik TURISTIČKOG CVETA za 2021. godinu, najvišeg priznanja koji u turizmu dodeljuje Turistička organizacija Srbije. Za to postoji više argumenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Online život: putovanje na klik

  • PDF

Online rezervacije u fokusu            Covid kriza koja nas je zatekla prethodne i ove godine, doprinela je da se i u Srbiji širom otvore vrata online digitalnog sveta. Ćaskanje sa prijateljima, online rad od kuće, online naručivanje hrane, kupovina garderobe, tehnike, avio karata...postali su deo svakodnevnog života. Da ne ulazimo u analizu je li to dobro ili ne  -  kad se nađeš u situaciji da su ti izlasci ograničeni, online rezervacije i naručivanje predstavljaju pravi spas!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljen program Evropske prestonice kulture

  • PDF

Novi Sad            Novi Sad uveliko odbrojava dane kada će postati Evropska prestonica kulture i to kao prvi grad koji je poneo tu prestižnu titulu ispred zemlje kandidata za EU, a sada je predstavljen i veći deo programa koji će u godini titule biti raspoređen u osam programskih lukova. Pored toga što je veći deo projekata koji će biti realizovani u godini titule sada dostupan svima na zvaničnom sajtu „Novi Sad - Evropska prestonica kulture”. Predstavljanje programa „Novi Sad - Evropska prestonica kulture”: prati i video koji možete pogledati na : https://youtu.be/Q4Y912RtDaI.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com