Thu05062021

Poslednja izmena:07:46:39 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Dani Vojvodine u Republici Srpskoj u Zvorniku

  • PDF

 Sa konferencije za medije            Turistička organizacija Vojvodine sa uspehom je organizovala manifestaciju „Dani Vojvodine u Republici Srpskoj’’ u Zvorniku, 8. oktobra 2020. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešan nastup TOG Loznica na festivalu Kofer slova

  • PDF

Jedno od priznanja za souvenir TOG Loznica            Turistička organizacija grada Loznice je učestvovala na Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ u Kruševcu, koji je ove godine održan onlajn zbog trenutne epidemiološke situacije usled pandemije COVID 19. Ovaj festival je takmičarskog tipa gde se nagrađuju turističke publikacije u 11 kategorija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JESEN U VOJVODINI

  • PDF

Vinarija Vinum u Sremskim Karlovcima spremno dočekuje vinoljupce            Vojvodina kao turistička destinacija je atraktivna u svima godišnjim dobima, pa tako i jesen nudi brojne mogućnosti za odmor - poručuju iz Turističke organizacije Vojvodine. Kada je reč o turističkoj ponudi u jesenjim mesecima, naročito je interesantno kulturno nasleđe i vinski turizam. Duhovno blago je neprocenjivo, Vojvodina zapravo predstavlja riznicu kulturnog nasleđa, sa mnogobrojnim manastirima koji se nalaze na njenoj teritoriji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vojvodine obeležila Svetski san turizma

  • PDF

Dr Nataša Pavlović sa predstavnicima medija            Turistička organizacija Vojvodine predstavila je turističku ponudu Vojvodine u okviru Svetskog dana turizma, u nedelju, 27.09.2020. godine, na Adi Ciganliji. U okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine osim turističke ponude, predstavljena je autentična vojvođanska gastronomija (Krancla-Čurug, Klaster “Deliblatska peščara), kao i kvalitetna vina i rakije sa ovih prostora (Destilerija “Kalpak”-Vrbas, Vinarija “Tatalović”- Vršac). Posetioci su, takođe, imali priliku da uživaju u zvucima tamburaškog orkestra „Od Baha do sevdaha”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promotivne besplatne ture obilaska Novog Sada povodom obeležavanja Svetskog dana turizma

  • PDF

Sa jedne od prethodnih promo tura            Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma (27. septembar), Turistička organizacija Grada Novog Sada u saradnji sa Udruženjem vodiča Novog Sada 26. i 27. septembra 2020. godine za turiste, posetioce grada i sve zainteresovane organizuje besplatne promotivne obilaske grada, uz obaveznu prethodnu prijavu. Ovom prilikom grad možete upoznati tokom dve pešačke ture, a to su „Starim jezgrom Novog Sada“ i „Petrovaradinskom trvđavom“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tiski kej - najlepši u Srbiji

  • PDF

Turistička organizacija locirana je uz sami Tiski kej

            Na levoj obali reke Tise, nekada varošica Torontalske županije i najveće mesto za trgovinu žitom u monarhiji u XIX veku, puno toga je sačuvala iz svoje prošlosti, a opet, danas je savremena varoš koja svojom lepotom mami na destine hiljada posetilaca koji žele da u miru i spokoju naše ravnice, provedu najlepše trenutke odmora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

5 ATRAKCIJA U BELOJ CRKVI I OKOLINI KOJE NE SMETE PROPUSTITI

  • PDF

Vračevgajsko jezero            Bela Crkva je varošica na jugoistoku Banata, sa istoka natkriljena obroncima Karpata, a sa zapada širom otvorena prema panonskoj niziji. Za Belu Crkvu bi se moglo reći da je to grad na vodi, jer u blizini protiče Dunav, zatim, tu je i Karaš, Nera, pa kanal Dunav-Tisa-Dunav i, naravno, 7 kristalno bistrih jezera. I zato nije nikakvo čudo što ovoj varošici tepaju, nazivajući je vojvođanskom Venecijom. A šta u vojvođanskoj Veneciji posetiti?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nema bala bez kraljevskog Grožđebala

  • PDF

Tatjana Palkovač, direktorica TO Vršac            Vršac je grad vetra i ljubavi, ali za Dane berbe grožđa „Grožđebal“ on je pre svega, vinski grad. Ove godine je specifična situacija u svim gradovima koji imaju velike manifesacije, pa i Vršcu, donela mnogobrojna ograničenja. Grad koji je unazad 62. godine ugošćavao veliki broj domaćih i stranih gostiju, poslednjih godina i do 150.000, u svom 63. izdanju svoju gostoljubivost pokazao je znatno manjem broju gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poziv Novosađanima da posete Banju Vrućicu

  • PDF

Sa KZN predstavnika Banje Vrućica u Novom Sadu            ZTC „Banja Vrućica“ najveći je banjski centar u Republici Srpskoj. Na nadmorskoj visini od 230 m, u predivnom prirodnom okruženju, sa izvorima termomineralnih voda jedinstvenih karakteristika, ova banja predstavlja najpoznatiji i najposećeniji turistički lokalitet na teritoriji opštine Teslić. Kompleks Banje Vrućice prostire se na 75 ha, a čine ga hoteli: „Kardial”, „Hercegovina”, „Posavina” i „Srbija” ukupnog kapaciteta od 1.000 ležaja. Sa ostvarenih 240.000 noćenja u toku prošle godine, odnosno 22% ukupnih turističkih noćenja u RS, zauzima lidersku poziciju u Republici Srpskoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danka Milojković: Podrška razvoju i promociji turizma Niša u skladu sa epidemiološkom situacijom

  • PDF

Danka Milojković, direktorica TO Niš            Na inicijativu Grada Niša, pod rukovodstvom gradonačelnice Dragana Sotirovski, uz podršku resornih većnika Adriana Anastasov za turizam i kulturu i većnika za finansije i privredu, održani su sastanci 8.9.2020. godine sa ključnim akterima u turizmu i kulturi grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com