Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Vršački Grožđebal zaslužio epitet najbolje trurističke manifestacije

  • PDF

Sa dodele na nagrade Turistički cvet Turističkoj organizaciji Vršac    Najznačajnija i najpretsižnija nagrada u oblasti domaćeg turizma - Turistički Cvet, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije, ove godine je pripala manifestaciji „65. Dani Berbe Grožđa“ i Turističkoj organizaciji Vršac.
     - Epitet najbolje turističke manifestacije je i ulaznica za njeno dalje promovisanje kako u Srbiji tako i u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE ŽELI VAM TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE

  • PDF

Tim TO Vojvodine koji je s usprehom organizovao projekat Fruškogorska vinska šetnja     Jubilarna 2023. godina, polako ostaje za nama, idemo u susret novim planovima, promocijama, inovacijama i novoj 2024. godini. Kada se osvrnemo unazad, brojne aktivnosti su obeležile 2023. godinu, počevši od učešća Turističke organizacije Vojvodine na međunarodnim sajmovima turizma u zemlji i inostranstvu, aktivno učešće na konferencijama i događajima, projekti prekogranične saradnje, poseta brojnih inostranih medija, kreiranje novih turističkih proizvoda, kao i izuzetna saradnja sa brojnim institucijama i privrednim subjektima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički decembar u Novom Sadu

  • PDF

NS Zimzolend Foto: Aleksandar Milutinović    Zimski period oduvek je bio magnet za turiste koji žele da posete Novi Sad. Idilična atmosfera, bajkovito okićene ulice, kao i događaji koji se održavaju na brojnim lokacijama u gradu podstiču želju turista da posete naš grad. Ipak, ovaj decembar, pored prazničnih događaja, bio je rezervisan i za nešto malo drugačija dešavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiboru Turistički cvet u kategoriji Turistička organizacija

  • PDF

Obraćanje Vladimira Živanovića na dodeli priznnanja TO Srbije    Turistička organizacija Zlatibor dobitnik je prestižnog priznanja „Turistički cvet“ za 2023. godinu, u kategoriji Turistička organizacija. Na svečanoj ceremoniji, upriličenoj 6. decembra u event centru „Just & Lobby“ u Beogradu, Turističkoj organizaciji Zlatibor uručena je ova nagada, čime je odato priznanje za dugogodišnje napore, inovacije i posvećenost razvoju turizma Zlatibora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički cvet Vršcu za 65. Dane berbe grožđa

  • PDF

Tatjana Palkovač    Vršački 65. “Dani berbe grožđa” proglašeni su za zvanično najbolju manifestaciju u Srbiji za 2023. godinu u tradicionalnom izboru “Turistički cvet”, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije.
    Najprestižniju turističku nagradu vršački Grožđebal dobio je po prvi put za 38. godina koliko se “Turistički cvet” dodeljuje najboljima u godini na izmaku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej predstavio razloge zbog kojih treba doći u ovu varoš

  • PDF

Mirjana Pandurević i Tatjana Vlaškalin    Turistička organizacija opštine Novi Bečej po deseti put u kontinuitetu se predstavila na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. U maniru vojvođanske tradicije, TOO Novi Bečej je i ove godine imao jedan od najzapaženijih štandova na Sajmu. Novobečejci su na originalan način preslikali nostalgičnu atmosferu banatskih salaša na svoj štand. Velike kupe tulaja i bale slame na kojima su kao posluženje servirani najukusniji vojvođanski specijaliteti, mamili su svojim ukusom i mirisom posetioce. Uz fantastično vino Muskat Krokan sa Bisernog ostrva, ugođaj je bio potpun. Med i proizvodi od meda kao i prirodna kozmetika vrednih i kreativnih Novobečejaca privukli su pažnju posetilaca sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS predstavio predstojeće zimske festivale u Novom Sadu

  • PDF

Branislav Knežević (desno) u razgovoru sa Vladimirom Živanovićem, direktorom TO Zlatibor            Turistička organizacija Grada Novog Sada je i ove godine učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan po 54. put u periodu od 30. novembra do 2. decembra 2023. godine.
            TONS je na ovogodišnjem sajmu predstavio zimsku turističku ponudu Novog Sada, koja uključuje predstojeće zimske festivale poput Novosadskog Zimzolenda, Ledene šume i organizovanog dočeka Nove godine, ali i kroz postojeće brošure upoznao posetioce sa celokupnom ponudom. Uz novosadsku ponudu, u toku tri danatrajanja Sajma turizma, na štandu TONS-a predstavljena je i ponuda Turističke organizacije opštine Sremski Кarlovci, prezentacija vina Novosadskog vinskog puta i Vinske galaksije Sremskih Кarlovaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mesto sa srcem i dušom

  • PDF

Sergej Zaporožac, dir. TOO (desno) i Uroš Radanović, predsednik Opštine Žabalj            Tako je Sergej Zaporožac, direktor Turističke organizacije opštine Žabalj naslovio izložbeni prostor na kojem su poput unikatnih umetničkih predmeta produkteri žabaljske opštine (sa mestima Žabalj, Čurug, Gospođinci i Đurđevo), reprezentovali sireve, medove, zanatsko pivo, ugostiteljske objekte..., priredivši fantastično kulturno-gurmansko-turističko druženje na štandu TOO Žabalj, na Sajmu turizma u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Knjaževačka letnje-zimska rapsodija

  • PDF

Jelena Kinđer, direktorka Turističke organizacije opštine Knjaževac    U vreme Rimljana Timacum Minus, Osmanlije ga prekrstiše u Gurgusovac, današnje ime - Knjaževac, „grad na sedam mostova“ dobio je јаnuara 1859., u čast Knjaza Miloša Obrenovića, koji je naredio paljenje zloglasne Gurgusovačke kule, tzv. „Srpske Bastilje“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Malo poznato prelepo mesto ne malih turističkih potencijala

  • PDF

Jasna Jović, direktorka Turističke organizacije opštine Malo Crniće     Malo Crniće je naselje i sedište istoimene opštine, u Braničevskom okrugu. Opština obuhvata 19 naselja i 11.500 stanovnika. Nalazi se na tranzitu centralne i istočne Srbije, obuhvata dolinu srednjeg i gornjeg toka Mlave, koja se širi u plodnu Stišku ravnicu, centralni deo opštinske teritorije. Ovo je izrazito poljoprivredni kraj u kojem čak 84,6% ukupne površine čini obradivo zemljište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com