Sat10162021

Poslednja izmena:09:37:39 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Promotivni materijal Turističke organizacije Vršac

  • PDF

Spremni promo materijali            Turistička organizacija Vršac je i tokom 2020. godine, uradila dvojezični katalog „Vršačke manifestacije“. Katalog je štampan na srpsko-rumunskom i srpsko-mađarskom jeziku i u njemu su predstavljene sve velike manifestacije sa kojima je Vršac poznat u zemlji i inostranstvu. Pre svega, tu su Dani berbe grožđa, Vinofest, Vršački venac, Vršačka pozorišna jesen, ali i one novije, ali isto tako poznate i posećene, kao što su Vind fest, Way of Life, seoske slave.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Upola manje turista u Srbiji tokom 2020. godine

  • PDF

Vrdnik sve privlačniji turistima              Tokom prošle godine u Srbiji je ostvareno ukupno 6.201.290 noćenja (38 % manje u odnosu na period januar-decembar 2019. godine) - domaći turisti su ostvarili 4.936.732 noćenja (19 % manje u odnosu na prošlu godinu), što čini 80% od ukupnog broja ostvarenih noćenja, a inostrani 1.264.558 (- 68 %).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompletirana turistička i vinska signalizacija u Vršcu

  • PDF

Za kompletan doživljaj vinskog sela Gudurica i čarobnog sela Šušara            Turistička organizacija Vršac uradila je dopunu vinske signalizacije u Gudurici. Tamo je pre nekoliko godina postavljena vinska signalizacija, obeleženi su vinski podrumi i vinarije kako bi se turisti i posetioci lakše snalazili. U međuvremenu je registrovano ješ nekoliko vinarija i tokom prošle godine u Gudurici su obeležene Vinarija Rnjak i Vinarija Mišić, što će omogućiti turistima koji individualno dolaze u ovo vinsko selo lakše snalaženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadske ture iznenađenja povodom Dana grada

  • PDF

Novi Sad            Udruženje turističkih vodiča Novog Sada i Turistička organizacija Grada Novog Sada, povodom rođendana grada Novog Sada koji se obeležava svakog 1. februara od 1748. godine, pozivaju zainteresovane da se u subotu 30. januara i u nedelju 31. januara sa početkom u 12:00 i 14:00 časova, pridruže nekoj od četiri jedinstvene besplatne pešačke ture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

POSETITE ZRENJANIN

  • PDF

Gradsko jezgro ZrenjaninaMultinacionalna sredina sa četiri jezika i više od dvadeset naroda

Kontinuitet istorijskog razvoja grada još od 1326. godine

Gradsko jezgro s baroknim građevinama i najstarijom pozorišnom salom u zemlji

Dvorac Ečka, eko-etno kompleks „Tiganjica", „Carska Bara” i Belo Blato, reka Tisa

Najpoznatiji manifestacija „Dani piva", poslednje nedelje u avgustu svake godine

Mogućnost đačkog turizma, s edukativnim i sportsko-rekreativnim sadržajima

Mogućnost lova i ribolova na jednom od najgušćih rečnih čvorišta u Evropi

Mogućnost smeštaja u hotelima, hostelima, restorani s nacionalnom kuhinjom

Detaljnije na: https://visitzrenjanin.com/

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Pandemija nije usporila umrežavanje turističke destinacije Vojvodine

  • PDF

Dr Nataša Pavlović i dr Nenad Ivanišević na jednoj od online konferencija            Uprkos zatišju u turističkoj privredi, aktivnosti Turističke organizacije Vojvodine (TOV), brojne su tokom jesenjih i zimskih meseci. Doduše u nužno izmenjenim okvirima. Savremeni uslovi poslovanja, kada je reč o upravljanju turističkom destincijom, omogućili su primenu strategije digitalnih tehnologija, i koliko-toliko "normalno" funkcionisanje turističkih subjekata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Ljubotina: Zrenjanin širi svoju turističku ponudu

  • PDF

Zoran Ljubotina, direktor TO Grada Zrenjanin            U Zrenjaninskoj opštini, koja broji 22 naseljena mesta poslednje tri godine proširio se projekat "Banatski karavan", čija je svrha promocija i predstavljanje ruralnog  područja preko lokalnih događaja i manifestacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVA PROMOCIJA TURISTIČKE ORGANIZACIJE VOJVODINE

  • PDF

Sremski Karlovci            Danube Competence Center tokom druge polovine decembra 2020. i početkom januara 2021. godine organizuje kamapanju „Happy Holidays & Welcome to 2021 Joy of Danube Outdoors”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovori na temu osnaživanja i unapređenja turizma u Vojvodini

  • PDF

Dr Nataša Pavlović u razgovoru sa dr Nenadom Ivaniševićem            Pojedinačni i zajednički planovi i projekti, predstojeće aktivnostima u narednoj godini, kao i iznalaženje načina za pomoć i podršku sektoru turizma, jednoj od najugroženijih privrednih grana u aktuelnoj globalnoj krizi izazvanoj širenjem virusa Covid-19, bili su tema razgovora održanog između pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, dr Nenada Ivaniševića, i direktorice Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataše Pavlović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Verski objekti u Zrenjaninu

  • PDF

Verski objekti dragulj Zrenjanina            Hram Uspenja presvete Bogorodice jedna je od najstarijih, u celini sačuvanih građevina u Zrenjaninu. Podignut je 1746. godine u vreme Marije Terezije, u stilu baroka. Bila je jedina crkva u Temišvarskoj eparhiji pokrivena crepom. Zahvaljujući toj činjenici i tome što je bio izgrađen od cigala, hram je pošteđen velikog požara 1807. godine u kom su izgorele gotovo sve drvene kuće u gradu. Predstavlja jednobrodnu građevinu sa polukružnom apsidom na istoku i visokim zvonikom na zapadnoj strani. Ikonostas crkve uradio je bečkerečki slikar Georgije Popović.
Na ikonama su u tri zone predstavljene scene iz starog i novog zaveta. Pretpostavlja se da je Popović uradio i sedam celivajućih ikona uljanom tehnikom na drvenoj podlozi. Od 1951. godine ove ikone su pod zaštitom Zakona o spomenicima kulture. Zidnu dekoraciju hrama izveo je 1924. godine akademski slikar Aleksandar Sekulić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com